Bila sam u gužvi u poslednjih desetak dana, a kako se iz iste neću izvući bar još toliko, moram da napišem bar ponešto da me ne zaboravite 🙂

Kupila sam svašta od šminke u poslednje vreme, nešto dobro, nešto bezveze, bio mi je i rodjendan pa sam ponešto i dobila, tako da u draft-u imam desetak postova koje planiram da sredim i objavim narednih dana.

Danas ću ukratko da vam ispričam utiske o Inglot tečnom puderu YSM (Što bi značilo Young Skin Makeup ili tako nešto). Ovo sam imala u obliku testera u nekoliko nijansi, i pošto sam ga nosila po vrućini i kiši i ostalom nepogodnom vremenu, a on dugo ostajao na mom licu ne sijajući se, odlučila sam i da ga kupim.

Međutim, nisam baš toliko zadovoljna. Nije mi tako dobar kako mi se učinilo dok sam koristila tester. Nos i čelo mi prosijaju već posle 4-5 sati, što mi se sa testerom (ili sam ja to sanjala?) nije dešavalo, a dok dođem sa posla,  puder se skroz skine i izgleda kao da ga nikad nisam ni imala.  I to mi se uopšte ne dopada. Uopšte.

Druga zamerka odnosi se na izbor boja, ima ih svega nekoliko, od kojih su jedva 2 ili 3 boje pogodne za normalan ili srednji ten, sve ostale su previše tamne i previše roze. Ja sam uzela br. 44, a mislim da bi većini mogao da odgovara br. 41 koji je za nijansu svetliji i neutralnog podtona.

Takođe, pakovanje izgleda jeftino, u običnoj providnoj plastičnoj tubi, i za cenu od 1200 dinara mogli su bar malo da se potrude.

Boja izgleda dosta tamnija od moje kože iako nije, ali nikako nisam mogla da uslikam nijansu kakva stvarno jeste. Svakako ću probati da stavim bolje fotografije kad budem mogla da slikam tokom dana/na dnevnom svetlu.

Na kraju, puder je solidan, ali ništa naročito. Mislim da puder ovog tipa može da se kupi duplo jeftinije, i obzirom na to da košta isto kao Revlon Colorstay, ne može ni da mu (oprostite na izrazu) prismrdi.

Hvala lepo i doviđenja!

I had very busy schedule for the last few weeks, and as I will be more busy for another week or two, I had to write at least something and not let you guys forget me 🙂

I got lots of make up lately,  something good, something bad, so I have about dozen posts in the draft that I plan to publish in the next few days.
Today I will briefly tell you the impressions on Inglot liquid foundation YSM (which would mean Young Skin Makeup or something).  I had  it in several shades in the sample form, and since I wore it during the heat and rain and other inappropriate weather, and since it lasted for long periods of time untouched and was not shiny on my face at all, I decided to buy it.

However, I’m not so happy about it now. It’s not so good to me as it was while I was testing it. My nose and forehead are shining through the foundation in 4-5 hours, and I didn’t have that issue with sample (or am I dreaming?) and as soon as I come home from work, foundation is completely off my face and it looks like it never ever existed there. And I generally dislike that. Generally.

Another critic from me relates to the choice of colors. There is just a few, of which there are barely 2 or 3 colors suitable for light to medium skin tone,  as all the rest are too dark and too pink. I chose the 44, and I think that the most suitable color for the most skin tones would definitely be  no. 41 which is slightly lighter and more neutral than yellowish 44 .

Also, the packaging looks cheap, in ordinary see-through plastic tube, and for the price of 12 euros they could at least put some effort in packaging design and quality.

On the photos, color looks a lot darker than my skin, although it is not, but I simply could not take a proper photo of the shade.  I will certainly try again and put more photos as soon as I get the chance to photograph it in daylight.

Finally, this foundation is good, but nothing special. I think this type and quality of foundation can be bought much cheaper then this.

Thank you very much and good bye!

inglot liquid foundation 4

inglot liquid foundation 5

inglot liquid foundation 1

no flash

nglot liquid foundation 2

with flash

inglot liquid foundation 3

sastav / ingredients

Komentari

comments

5 Responses

 1. Avatar
  beautymaniac

  Ja sam primjetila da su skoro uvijek testeri za neki proizvod barem tri puta bolji od sadržaja proizvoda kad ga kupim. Pamtim jedno takvo iskustvo s Max Factorovim puderom Miracle Touch – u testeru koji se dobijao tad u Cosmu bio je savršenstvo, ja se obradovala, kupila – i razočarala 🙁 ne mogu reći da nije bio ni blizu testeru ali razlika je bila ogromna..

  Reply
 2. Makeup&more
  Makeup&more

  ah, da… ni meni nije prvi put da se to dogodi, ali uvek kada se oduševim testerom, valjda se previše oduševim pa ne stignem ni da razmislim o tome da možda neće biti baš isto…

  Reply
 3. Avatar
  Taci

  e ja resih da probam ovaj puder,pa sta bude..treba mi nesto laganije za letnje dane,a sa mac blotom preko se necu valjda (brzo) prosijavati..nego mi reci ova nijansa 44 izgleda tamno ili se varam? kao HM 55?

  Reply
  • Makeup&more
   Makeup&more

   tamna jeste, ali mislim da je malo svetlija od hm 55… nemam ga ovde (prosledila sam ga sestri još davno) ali koliko mogu da se setim, tada sam bila tamnija nego sad i bio mi je ok….

   Reply
   • Avatar
    Taci

    ma nisam ni ja jos tamna kako cu biti,nego cisto da vidim oko kojih brojeva da se vrtim..ja sam inace hm 53,ali leti pocrnim bas,pa mi odgovara 55,56..necu jos da ga kupujem,sacekacu malo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.