Iako volim lakove za nokte u raznim bojama, šare na noktima nikad nisu bile moj fazon, iz više razloga. Međutim, jedan od novijih trendova koji su zaposeli beauty zajednice širom interneta kada su nokti u pitanju, svakako je cracked lak za nokte iliti ispucali lak za nokte koji se veoma brzo suši, nanosi preko nekog drugog laka u boji, i dok se suši skuplja se dajući noktima ispucali izgled. Ni movo me nije bacilo u nesvest, a ako se pitate zbog čega sam onda morala da ga isprobam, odgovoriću odmah: u pitanju je čista radoznalost. Plus, mislila sam da bi vama koji čitate moglo da bude interesantno kako ovi lakovi izgledaju i funkcionišu iz prve ruke.

Ovaj trend ide dotle da su i najveći proizvođači lakova izbacili ovakve lakove, a među poslednjima i OPI u svojoj kolekciji koju je radio u saradnji sa Katy Perry:

.

.

Ja još nisam nabavila lakove iz ove kolekcije (a nisam ni sigurna da ću   ikada), ali kao neku zamenu i utešnu nagradu, u našim drogerijama (Lilly, DM) sam pronašla komplet Alessandro lakova koji daju ovakav efekat, a sastoji se iz baznog laka u srebrnoj ili zlatnoj boji, cracked sloja u crnoj mat boji i providnog top coat-a koji se maže preko ovih slojeva i služi da da sjaj i da spreči dalje guljenje crnog ispucalog sloja.

.

.

Cena ovog kompleta od tri laka je oko 1500 dinara, a pakovanje prilično malo, tako da svaki od ovih lakića sadrži po 5 ml što baš i nije neka količina, plus, ako uzmemo u obzir da su podloga (zlatni ili srebrni lak) i top coat prilično nepotrebni obzirom da možete kao podlogu koristiti bilo koji lak i kao završni bilo koji providni nadlak, dolazimo do zaključka da ovaj komplet i nije baš jeftin.

.

.

Što se upotrebe tiče, mogu da ga pohvalim jer se lako nanosi, daje sličnu šaru kao na slici i dugo traje na noktima (danima, tačnije) pa iako ove šare nisu moj fazon, onima kojima se dopadaju bi ovaj kompletić mogao da se isplati. U nastavku pogledajte kako se nanosi i kako na kraju izgleda na noktima.

Prvo sam nanela bazni lak (sebrni, iz kompleta, mada može bilo koji lak u bilo kojoj boji). Namazala sam dva sloja, koja su se vrlo brzo osušila.

.

.

Potom sam nanela crni pucajući lak, koji je potpuno mat i veoma gust, i potrebno je da se nanese u debelom sloju. E, on se tek brzo suši.

.

.

I na kraju providan lak. To je to. Slike sa providnim lakom nisu uspele pa ih nećete ni videti.

Sve u svemu, simpatična stvarčica ako želite brz i jednostavan dizajn na noktima, ako ste ljubitelj dizajna na noktima uopšte.

Ja ću se posle ovog eksperimenta ipak  zadržati na starim-dobrim-dosadnim-običnim lakovima za nokte.

Hvala na čitanju!

*Update*

Dodala sam fotografije na kojima možete videti kako otprilike izgleda kada se nanese neki drugi lak (u ovom slučaju Deborah mat br.4)  ispod  Alessandro pucajućeg laka.

Kombinaciju je hrabro isprobala moja sestra tako što je nosila svuda, pa čak i na posao, posle čega je postala poznata kao žena gušter 🙂

.

.

.

.

Komentari

comments

19 Responses

  1. Avatar
    zox

    Ja bih to da probam 🙂
    Možda mi ga pozajmiš samo da ga testiram….šta misliš o tome? 🙂
    Priti pliz? 😀

    Reply
  2. Avatar
    Rina

    šteta što ovaj allesandrov dolazi s ova dva nepotrebna laka. cijena je previsoka za tu količinu :/

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      i ja mislim da je too much…. ovaj pucajući mi je mnogo lepši preko drugih boja koje sam probala, tako da… baš mi se ne sviđa što je u kompletu.

      Reply
  3. Avatar
    Vanja

    hehe, kada sam procitala cracked nasmejala sam se, jer mi imamo nekoliko vrsta crackel lakova za decoupage tehniku! 🙂 ni ja ne volim sare, i too bas, baas, pa mi se ne svidja nesto posebno, mozda da taj sto puca ne bude crni nego neki neutralniji pa da izgleda kao neka smirenija varijanta….

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      viđala sam po drugim blogovima razne, i mogu da ti kažem da te verovatno ni ti svetliji ne bi oduševili… stvarno, ništa posebno.

      Reply
  4. Avatar
    Variola Vera

    i ovaj mi se trend uopce ne svida. najave su bile kao da je to nesto super novo i nikad videno, a sjecam se kad sam bila negdje u 2. razredu osnovne, alessandro je imao crackle lakove, i to u par boja. ni tad mi se nije svidalo jer je izgledalo neuredno. 😆
    cini se da je 15 godina optimalni period u kojem se trendovi vrte. 😀

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Iako sam pre 15 godina već uveliko završila školu, uopšte se ne sećam tih lakova, a za Alessandro sam čula tek pre par godina, ali po svemu sudeći nisam bogznašta propustila. Srećom 😀

      Reply
      • Avatar
        Variola Vera

        ma nije tad alessandro bio toliko popularan (onako koliko se sjecam po tome sto je moja mama koristila), vise po salonima, bas te sam probala od cure kojoj je mama neki salon imala pa joj je dala da se u skoli pravi vazna i lakira drugim curicama nokte. ali svejedno, nadam se da ce ovaj trend brzo zavrsiti 😀

  5. Avatar
    guarana

    ja sam uzela neki,ali nije alessandro,tj uzela samo crash coat bez ove baze racunajuci da moze na svaki lak iiii kad popuca bukvalno se sljusti sa nokta!?! heeelp
    imam gel na noktima-mozda je do toga?

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      obavezno stavi preko svega toga neki providan, ne verujem da ima veze sa gelom, nego su ti pucajuci bas skloni ljustenju, znaci odmah cim popuca (da se ne osusi previse) stavi deblji sloj nekog providnog laka preko, ili dva tanja sloja, i trajace koliko i normalan lak.
      ispod mozes koji hoces, ja sam probala sa raznima, i ok je funkcionisalo, tako da gel ne bi trebalo da bude problem.

      Reply
  6. Avatar
    Marija

    Iskreno receno, nisu bas toliko losi. Probajte sa neutralnijim nijansama, fora je samo da pogodite koje se boje slazu. Kad pogresite sa bojama, izgleda stvarno bljak bljak, ali su zato fenomenalni kad uklopite boje.
    Srdacan pozdrav, srecna Nova godina i sve najbolje.
    Marija

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ne mislim ja da su loši, samo nije moj fazon, ali čovek se na svašta navikne, pa tako sada, posle godinu dana, meni više nisu toliko čudni, čak mi se u ovoj srebrno crnoj komb. i dopadaju 🙂 hvala na novogodišnjim čestitkama i uzvraćam istom merom 😀

      Reply
  7. Avatar
    Lola

    svi poludeli za ovim trendom…ne svidja mi se,nokti izgl neuredno…aljkavo…ruzno..vise mi se dopada magnetic efekat

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.