Pre nekoliko meseci sam kupila jednu od četvorobojnih senki iz Avona u zelenim nijansama, i bila sam totalno razočarana. Kad sam u katalogu br. 11 videla da su na popustu, i da imaju neke nove primamljive nijanse u okviru letnje kolekcije, rešila sam da im pružim još jednu šansu, i ovog puta su moji utisci nešto bolji.

.

Avon Color Quad senka – Fresh Cut Greens

Pokazaću vam prvo tu prvu paletu koju imam od ranije, u boji Fresh Cut Greens. Paleta je užasna. Jako loše je pigmentisana, toliko loše da sam za swatch na ruci morala svaku boju (osim najtamnije zelene, koja je jedino ok) da nanesem po desetak puta da bi se uopšte videla. Na očima  izgleda još gore, i svaka od nijansi mora da se nanese ne-znam-ni-ja-koliko-puta da bi se primetila, a o dugotrajnosti boje ni da ne govorim. Osim toga, dve najsvetlije boje su skoro potpuno iste. Senke su jako tvrde i teške za korišćenje, ali se ipak nekako mrve; nemam ideju kako im je to uspelo – kao da su baš hteli da naprave što lošiju senku. Iako je cena oko 350-400 dinara, ova paleta u ovoj nijansi ne vredi ni upola toliko. Definitivno je ne bih preporučila…

slika iz kataloga

 

.

.Avon Color Quad senka – Electric Purple

Senke iz letnje kolekcije Avona postoje u dve kombinacije boja, od kojih su mi obe bile primamljive jer retko vidim nešto zanimljivije od neutralnih nijansi u njihovom katalogu, pa sam, iako svesna da često boje iz kataloga nemaju veze sa onima u prirodi, ipak naručila senke u boji Electric Purple..

.Pokazalo se da su boje dosta slične onim prikazanim u njihovom katalogu, a i da nisam pogrešila što sam ih poručila, jer su sasvim dobre i prilično sam zadovoljna njima, naročito kad se u obzir uzme cena. Obzirom da nisu iz stalne kolekcije, i pakovanje im je drugačije (tj. samo poklopac), i ima neku šaru. Boje su lepe i relativno intenzivne, swatch-evi su sa jednim prelazom, ljubičasta mi je najlepša (stvarno je lepa nijansa ljubičaste, mat je i sasvim je dobro pigmentisana), zlatna je isto odlično pigmentisana i sjajna, zelena nije tako jaka kao što izgleda u pakovanju, već je dosta bleđa, ali ipak žuto zelena, a najsvetlija, koja je boja bele kafe  (krem) je lošije pigmentisana (i primetićete da mi se polomila, za šta sam sama kriva).

Sve u svemu, za ovu cenu mogu slobodno da preporučim paletu u nijansi Electric Purple.

 

Precision Glimmer Creme krem senka – Green Dream

Da budem potpuno iskrena, ne znam šta me nagoni da naručim neki komad šminke za oči iz Avona kad sam toliko puta do sada bila razočarana njihovim proizvodima tog tipa. Tako da ne znam ni šta me je obuzelo, ni šta sam mislila kad sam naručila ovu krem senku u (meni) lepoj zelenoj nijansi. Stvarno sam se nadala da može da se nanese bez velikih problema i da stoji na kapcima barem sat vremena, ali čak ni sa UD podlogom za senku to ovoj nikako ne polazi za rukom.

Prva stvar koja me je razočarala je što senka u prirodi ni ne liči na ovu na slici, čak štaviše nije zelena: već nešto svetlo plavo – sivkasta, sa možda, ali samo možda nekim odsjajem zelene (ali totalno druge nijanse zelene) koji se nazire kad se baš udubite u nju.

Druga stvar je što ne može da se nanese…. jednostavno ne može. Sa UD prajmerom, sa Too Faced primerom, sa Elf primerom, bez primera… jednostavno ne ide. Polako, sporo, blendanje, ne-blendanje…. i dalje ne ide. Mrlje, fleke, delovi kapka bez boje…. čini mi se da nikad nešto ovakvo nisam pokušavala da stavim na oči. Ako, i kad uspete da je uopšte kako-tako nanesete, čak i ispod druge senke, za 5 minuta će se skupiti u pregibima, izbrisati sa kapaka…. jednom rečju…. promašaj.

.

Speed Dry lakovi za nokte – Limeade i Mambo Melon

Prvi put sam probala Speed Dry lakove za nokte i mislim da su sasvim dobri – stvarno se brzo suše i za brzosušeći lak mi dosta traju. Žao mi je što ih nisam uslikala na noktima da vidite nijanse u prirodi, ali ću slike noktiju dodati u sledećih nekoliko dana.

Nijanse nisu baš iste kao u katalogu, Limeade je dosta mirnija u prirodi i samim tim manje interesantna, dok je Mambo Melon divna boja (ili meni lepo stoji, ili…) i na noktima, a ne samo u katalogu. Još  je umereno gusta i savršeno pokriva sa dva sloja, dok su mi za Limeade potrebna tri ili čak četiri (ko želi da pokrije frenč i slično).

Ovom kupovinom sam stvarno zadovoljna, jer se lakovi brzo suše (meni najbitnija stavka) i lepo izgledaju na noktima. Tako da… preporučujem. Čak mislim da ću nabaviti još neke nijanse iz ove njihove Speed Dry kolekcije.

.

Komentari

comments

7 Responses

  1. Avatar
    Biba

    Avonova senčila res niso med najboljšimi, vsaj kar se tiče pigmentiranosti. Laki pa so mi super!

    Sama pa prisegam na Anew kremna senčila, so super podlaga za mineralne senčke.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      I meni su lakovi baš dobri, jedino što su malo gusti i sporije se suše, ali ovi Speed Dry su odlični!

      Reply
  2. Avatar
    Ana

    Super je sto si napisala ovo o Avon proizvodima, uvek sam se pitala kakvi su, pogotovo senke. 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Tijana

    Hmmm malo je reci da su senke lose, budimo iskreni ocajne su! Po meni bacene pare, ja imam jednu od tih paleta sa cetri senke (smokey eyes) i osim pakovanja tu nema niceg sto valja!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      vidim da ima nekih paleta (kombinacija boja) koje devojke na blogovima hvale, ali posle ovih meni se iskreno ne eksperimentise 🙂

      Reply
      • Avatar
        Tijana

        Na mojoj piše da je made in China, primetila sam tek kad sam pisala post….baš sam se razočarala 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.