Pre nego što počnem da pišem o tome kako i čime skidam šminku, htela bih da napomenem da je moja koža kombinovana, na nekim delovima (čelo, nos i brada) je masnija, dok su mi npr. obrazi suvi. Takođe, za moju kožu ne mogu da kažem da je osetljiva.  Većina proizvoda koje sam do sada probala mi nisu napravili nikakve probleme, iako su neki od njih bili poprilično agresivni. Jedino što nekad ume da mi izazove po koju bubuljicu je poneki proizvod namenjen suvoj koži, tj. neka jača i masnija mleka za skidanje šminke, ulja i slično.

.

.

.

..

Isprobala sam stvarno razna sredstva za skidanje šminke i čišćenje lica, i imam neku svoju top listu, ali uvek volim da isprobam nešto novo i tako budem još bliža nekoj idealnoj kombinaciji za moju kožu. Trenutno skidam šminku sa sledećim preparatima, zavisno od raspoloženja, vremena koje imam na raspolaganju i toga da li sam baš mnogo pospana.

.

.

.

Yes To Carrots Complete Makeup Remover sam kupila u Sephori, ima ga baš mnogo u pakovanju i nije pogodan za masnu kožu. Meni je super za skidanje šminke oko očiju jer lepo hidrira taj predeo iako ne skida baš najuporniju vodootpornu maskaru, na primer. Dopada mi se što mu tekstura nije kao mleko za skidanje šminke već gušća, kao neka krema. Sve u svemu, dobar proizvod. O Micelarnim tonicima sam već pisala, i to su moji omiljeni skidači šminke i tonici u jednom. Za Nivea mleko za skidanje vodootporne šminke oko očiju sam pročitala na forumu Divastique (znači čitam, iako ne pišem :D) gde su ga devojke nahvalile, i bile su u pravu. Nije najbolje sredstvo koje postoji, ali sasvim lepo skida vodootpornu šminku, ne isušuje mi predeo oko očiju, ali ni ne ostavlja masan trag (što ne mogu da podnesem i zbog čega izbegavam bilo kakva ulja za skidanje šminke ili one dvofazne rastvore ili slično).

.

.

Za umivanje koristim Himalaya penu za čišćenje lica (ne zateže lice i ostavlja kožu perfektno čistom), Estee Lauder Sparkling Clean – super osvežavajuća pena sa mirisom limuna koja ne ostavlja kožu suvom i neprijatno zategnutom iako je namenjena baš masnoj, Vichy Normaderm gel za umivanje (imam samo tester ali nikad nisam poželela da kupim celo pakovanje – lepo miriše ali užasno mi isušuje kožu), Clean&Clear Daily Facial Wash (miriše na mentol i hladi, prilično isušuje), Balea Young piling za lice (vrlo je blag, i kao piling mi ne znači mnogo, ali mi je super za umivanje), Garnier Pure 3 in 1 Deep Cleanser – može se koristiti kao sredstvo za umivanje, kao piling ili kao maska, i na kraju, u danima kad mi izađe poneka bubuljica ili se osećam kao da mi lice nije dovoljno čisto, koristim Sebamed sapun za umivanje koji nije baš blag, lepo čisti kožu ali je dosta i isušuje.

.

.

.

I da, još jedna stvar koju sam zaboravila da uslikam a OBAVEZNA mi je, i najnajnajtoplije je preporučujem, a osim za skidanje šminke je koristim i za skidanje laka sa noktiju, nanošenje tonika, odstranjivanje boje za kosu sa kože, itd, su DM-ovi BabyLove veliki tuferi. Oni su predviđeni za brisanje bebinih guza, ali su veeeliki (pa recimo 8 x 10 cm) i debeli, sa jednim komadom obično skinem svu šminku sa očiju a sa drugim očistim lice, tako da iako koštaju oko 250 dinara traju mi baš dugo a i zgodni su jer su ogromni. Mrzim one male tuferčiće, naročito one okruglaste kojih mi treba bar 10 da bih skinula šminku, o noktima da i ne pričam.

.

.

Od sredstava koja trenutno ne koristim a isprobala sam ih ranije, izdvojila bih još i Balea za skidanje šminke oko očiju, i Clinique Take the Day Off balzam za skidanje šminke, koji su mi bili odlični.

I za kraj, moj proces čišćenja lica:

  • Skidam šminku sa očiju: maskaru, ajlajner, senku, krejon, itd. nekim sredstvom za skidanje šminke oko očiju
  • Prebacim peškir preko glave i lavaboa i pustim vrelu vodu desetak-dvadeset sekundi, ovo pomaže da se malo otvore pore
  • Umijem se nekim sredstvom za umivanje kako bih uklonila šminku sa lica (puder, bronzer, rumenilo…)
  • Skinem ostatke šminke sa očiju ako ih ima
  • Umijem se ledenom vodom (kažu da zatvara pore)
  • Istapkam lice i vrat nežno suvim peškirom, i to je to.

Čime vi skidate šminku i čistite lice? Kakav tip kože imate i koji vam proizvodi najviše odgovaraju? Predložite mi vaše favorite kako bih imala ideju šta sledeće da isprobam! Kojima ste od sredstava za čišćenje super-zadovoljni? Kako kod vas teče proces skidanja šminke?


Komentari

comments

15 Responses

  1. Avatar
    Beautymaniac

    Moja koža je istog tipa kao tvoja – kombinovana ali i dehidrirana i problematična, uvijek imam bar nekoliko prištića. Kad se žurim svu šminku s lica skidam Dove plavim sapunom i toplom vodom pa se umijem s Baleinim gelom za mješovitu kožu (plavo pakovanje) koji mi je stvarno odličan i stavim noćnu kremu Garnier Nutritionist za mješovitu kožu.
    Eh, kad se ne žurim onda skidam šminku mlijekom za čišćenje Garnier zelenim, poslje se umijem istim gelom kao gore, onda tonik Garnier Essencials pa krema.
    Ujutro je postupak uvijek isti : gel za čišćenje+tonik+dnevna krema Rosal Intui za mješovitu kožu ili Balea matirajuća zelena.
    Dva puta sedmično peeling Garnier 3 u 1 ili zeleni Balea.
    Jednom sedmično maska : od prirodne gline, kupujem u biljnoj apoteci ili Avonova peel off.
    Prištiće riješavam Babylove kremicom za bebinu guzu 😀 – odlična stvar i za smirivanje kože nakon depilacije/epilacije.
    Koža mi je užasno zahtjevna i stvarno traži puno truda da bi izgledala koliko-toliko dobro pa prolazim ovakve torture redovno

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      A meni su te redovne torture pravo uzivanje 🙂
      Moram da probam one Balea stvarcice koje si preporucila u nekom ranijem postu, gel i kremu za matiranje ako se ne varam. Za bubuljice i ja koristim babylove kremu, onu u zelenoj kutijici 🙂

      Reply
  2. Avatar
    bubbles

    a-ha!! znala sam da nema sanse da nisi na divastique-u 😀 pocni i da pises!! :))
    Ja ne volim mleka za skidanje sminke jer posle moram da se umijem, pa cistim lice u jednom koraku uz pomoc neutrogena visibly clear 2u1 (isto je kao i Garnier pure 3u1 samo bez piling zrnaca, njega koristim jednom sedmicno). Mlekom samo skinem sminku sa ociju (garnier obicno) a moram u tu svrhu da probam baby ulje, citala sam da odlicno radi.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Baby ulje radi, super skida sminku, samo meni smeta, tj. mojim ocima, bude mi mutan vid jedno sat-dva posle, ne mogu lepo da citam pred spavanje 🙂 Probaj ako ti ne smeta, nije skupo + sigurno nije lose za negu oko ociju.
      Inace, na forumu sam registrovana od 2005, i milion puta sam htela da pisem, ali nikad ne znam odakle/kako da pocnem 😀

      Reply
      • Avatar
        LoLA

        Moram da konstatujem da se na nasem trzistu svasta moze pronaci.Medjutim smatram iz nekog licnog iskustva da nisu svi proizvodi namenjeni kozi iako se teoretski po natpisu na kutiji to moze zakljuciti.Imam kombinovanu kozu i dosad sam isprobala gomilu preparata ni sama ne mogu da se setim…Ipak, poslednja kombinacija se pokazala kao najbolja.Od srca preporucujem Vichy termalnu vodu, odnosno tonik za ciscenje nakon cega nanosim Eucerinovu liniju Hidro Balance kremu za lice i kremu za podrucje oko ociju. Ova kombinacija je preporodila moju kozu.

  3. Makeup&more
    Makeup&more

    I Vichy vodu i njhov tonik za kombinovanu kožu sam dugo koristila, i obe stvari su mi bile odlične. Menjam prosto zato što volim da isprobavam 😀
    Eucerin, zanimljivo, nikad nisam probala. Ne znam ni sama zašto nikad nisam obratila pažnju, bila sam ubeđena da sam probala sve “apotekarske” brendove, ali eto, svakako ću ih imati u vidu pri nekoj od sledećih kupovina. Hvala ti što si podelila sa nama svoju dobitnu kombinaciju za negu kože!

    Reply
  4. Avatar
    Cecilija

    Ja imam suvu kozu i za skidanje sminke sa ociju koristim Biotherm Biocils skidac sminke za oci, sminku sa lica uglavnom skidam vlaznim maramicama za skidanje sminke, Nivea su mi omiljene…zatim perem lice sa Shisheido Benefiance kremastom penom za pranje lica, i jednom nedeljno pre toga Clinique 7 day scrub cream. Nakon toga lepo obrisem lice peskirom i onda nanosim Ole Henriksen truth serum collagen booster, kad to upije nanosim Biotherm Aquasource kremu za suvu kozu i oko ociju Estee Lauder Resilience Lift Extreme kremu za oci (danju jer nije puno teska) a nocu Shisheido Benefiance Koncentrovanu kremu za oci protiv bora (ona je puno teza i nije dobra za ispod sminke tj za dan). To je ono sto trenutno koristim ali kao i ti i ja volim da menjam i isprobavam nove stvari.

    Reply
  5. Makeup&more
    Makeup&more

    hvala ti za ovaj detaljni komentar 😀
    stalno sam u potrazi za nekom malo tezom, nocnom kremom za oko ociju (protiv bora, npr.) Kakva ti je Shiseido Benefiance, pretpostavljam da si zadovoljna cim je koristis? Ili mozda imas neki drugi predlog? Imam kombinovanu kozu, ali mi je podrucje ispod ociju bas, bas isuseno u poslednje vreme.

    Reply
    • Avatar
      Cecilija

      Pa dobra je ta Shisheido ali mi nije omiljena zto sto kad je namazem oko ociju ono bas bude masna ta regija, sija se i izgleda nekako masno…Treba nekoliko sati da mi se bas skroz upije u kozu, iako mi je koza suva. Zato sam i napisala da mogu samo nocu da je koristim iako ona zvanicno nije namenski samo za noc, nego kao moze i za dan.

      Meni omiljena nocna krema za oko ociju je Estee Lauder Advanced Night Repair Eye, bas je super, i ona je malo “teza” jer je bas za noc ali joj ne treba citava vecnost da se upije u kozu. 🙂

      Reply
      • Makeup&more
        Makeup&more

        da znas da sam razmisljala o toj kremi, pokusavam da pronadjem nacin da je prvo probam jer ovde nije bas jeftina, nemam osetljivu kozu i sl. ali se desi da mi neke kreme za oko ociju bas smetaju, a mozda cu jednostavno da je narucim negde sa nete po duplo nizoj ceni pa nek ide zivot 😀

      • Avatar
        Cecilija

        Stvarno je uzasno da nemaju uzork koji mogu da se probaju kod kuce, posebno za tako skupe stvari!:-( Kako ocekuju da kupis ako ne mozes da probas. Ja sam bas danas bila u gradu i kupovala neka YSL rumenila, ona krem iz prolecne kolekcije … Pa usput pozelela da probam jedan Lancom tecni puder i ona devojka mi dala da ponesem kuci za 2-3 nanosenja da ga testiram nekoliko dana da vidim da li mi se svidja. Tako sam ranje testirala nekoliko vrsta Chanel pudera jer su bas preskupi da kupis ako ti ne odgovara. Ne razumem zasto u Beogradu nije tako!:-( Mozda je do distributera za nasu zemlju, jer ocigledno proizvodjaci njima daju te uzorke, e sad zasto ih oni ne daju musterijama je pitanje!:-( Tu kremu koju hoces da probas sigurno mozes da nadjes na netu u malenom pakovanju od samo 5ml, mada i ono dugo traje jer je koncentrovana. Estee Lauder pravi tu kremu u tim malenim pakovanjima za one gift setove, npr ovde sad ima akcija kad kupis 2 Estee Lauder proizvoda dobijes besplatno neseser, tu malu kremu za oko ociju, mini maskaru,sjaj za usta i mini kremu za lice. Moguce da ih neko prodaje na ebay-u ili tako negde.

      • Makeup&more
        Makeup&more

        ma uzas, ni meni to nije jasno… za ovaj poslednji chanel puder sam pitala bukvalno u 10 parfimerija, pisala uvozniku mail i niko mi nije odgovorio… mnogo vise stvari bih kupovala kad bih mogla da probam, desilo mi se par puta da su mi u sefori dali da ponesem malo neke kremice da probam (sipali u kutijicu), ali mi je bilo bas neprijatno jer su prevrtale ocima, coktale i slicno, i svi se ponasaju kao da ja te testere trazim ko zna zasto i da su oni kao neka nagrada za kupovinu (pri cemu bi valjda tester trebalo da dobijes pre nego sto nesto kupis, tj. da te navede na kupovinu).
        videla sam da i kod nas sada ima ta ponuda poklon neseser estee lauder sa anr serumom, dve kremice i jos necim ako kupis dva proizvoda, ali ja ne znam sta da kupim kad ne mogu da probam ono sto nisam do sada imala.
        u usa sam dobijala stvarno neverovatne poklone uz potrosenih npr. 50$ na kozmetiku el, clinique i sl. pa cak i po evropi, a o testerima da ni ne pricam, i toliko mi je to jadno sto je kod nas sve duplo skuplje a ocajno se ponasaju prema kupcima, uz neke stvarno retke izuzetke (nekad naletim na neku prodavacicu koja je ok, ali bas retko). uh, bas sam se iznervirala 🙁
        nista, videla sam ta mala pakovanja na netu pa cu naruciti, sve za negu koze od el sto sam do sada probala mi odgovara, bas cu da probam ovo za oko ociju.

  6. Avatar
    Masaa

    ej mozes li mi reci gde si kupila Clean&Clear Daily Facial Wash? zelela bih da probam jer sam cula da ima i blazih varijantii.. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.