Biotherm je brend koji me uvek prijatno iznenadi – nekako se o njima ne piše i ne priča mnogo, ali, na primer, njihova Biosource penasta krema za čišćenje suve kože mi je među omiljenim čistačima, Aquasource hidratantna gel krema je divno osvežavajuća za moju kombinovanu kožu, a Liquid Glow Skin Best ulje mi je bilo jedan od favorita prethodne zime. Danas vam pišem o proizvodima koji su mi prijali tokom proteklih zimskih meseci – serum i krema iz Biotherm Blue Therapy linije, a po čemu se izdvajaju pročitajte u nastavku.

biotherm-bt-08 biotherm-bt-05Sami nazivi ovih preparata – Serum-In-Oil i Cream-In-Oil govore da se radi o zanimljivim teksturama, ali nijedan me nije pripremio na ono što me je dočekalo kad sam prvi put otvorila bočice.

U  pitanju su lagane, gelaste, skoro vodenaste teksture koje se pod prstima i na koži tope i pretvaraju u laganu uljanu emulziju. Nije to klasično, masno ulje koje sedi na licu satima, već nežan sloj koji se prilično brzo upija ostavljajući kožu neverovatno mekom i nežnom. Na primer, kada vodom isperem ruke od ove kreme ili seruma, na njima ne ostaje ništa masno, što govori u prilog činjenici da nije u pitanju klasično ulje.

Pored teksture koja je vrlo interesantna i sa kojom se prvi put srećem, serum i krema su jedinstveni po tome što sadrže ekstrakte algi, morskog šećera – sulfatnog šećera koji luče morski mikroorganizmi, poznatog po regenerativnim svojstvima i dodatke prirodnih ulja.

biotherm-bt-04

Biotherm Blue Therapy Serum in Oil

Serum je upakovan u elegantnu staklenu bočicu sa pumpicom, i dosta je gušći nego što sam očekivala. Na prvi pogled deluje skoro poput gelaste kreme, ali se u dodiru sa kožom razredi i postaje lagan i vodenast.

Setrum nije lepljiv, nemastan je i ne ostavlja sloj na licu. Da bi se upio potrebno je nekoliko minuta, ali lice nakon toga ostaje hidrirano i meko, skoro kao da sam nanela kremu. Zbog toga mi je serum tokom onih dana kada mi koža nije bila isušena bio sasvim dovoljan kao noćna nega, bez potrebe za kremom. Međutim, moja koža je kombinovana sa masnom t-zonom, pa verujem da bi onima sa suvom kožom bila neophodna i krema. Serum je namenjen normalnoj i suvoj koži, ali ga je moja kombinovana odlično prihvatila – još jednom se pokazalo da za sebe ne moram da biram negu isključivo prema tipu kože.

Koža je ujutru, nakon ovog seruma hidrirana, blistava i veoma nežna, i njime sam vrlo zadovoljna, ali ono što me je istinski oduševilo, iako nisam očekivala s obzirom na moj tip kože, je krema iz ove linije.

biotherm-bt-03

Biotherm Blue Therapy Cream in Oil

Serum mi je bio zanimljiv, ali krema još više. Njena tekstura je naizgled gusta, međutim, kada se vadi iz teglice potpuno je lagana i gelasta, s tim što joj je potrebno nešto više vremena da se upije u kožu nego što je to slučaj sa serumom, ali ne ostavlja onaj težak, mastan sloj na koži na kakav sam navikla kod većine uljanih preparata.

Kada mi je koža vapila za hidratacijom, ova krema mi je bila spas. Za moju mešovitu kožu lica potrebna je samo mrvica veličine ztrna graška jer se na koži rastapa i jako lepo razmazuje. Upija se kompletno posle desetak minuta i ostavlja kožu tako neverovatno mekom sve do jutra, da skoro nisam imala lepši osećaj na koži od neke noćne kreme.

Miris je prilično intenzivan ali meni predivan, osvežavajuće voćkast, i zadržava se na koži dosta dugo. Već zbog teksture, osećaja na koži i mirisa, ova krema me je oborila s nogu, ali kada sam posle samo nekoliko upotreba videla promene u vidu ujednačenijeg tena, jedrije, punije i vidno blistavije kože, hidrirane i meke, toliko da nekim danima nisam imala potrebe ni za dnevnom kremom, oduševila sam se. Uz to, iako mislim da bi ova krema više odgovarala onima sa suvom kožom, na mojoj kombinovanoj nije napravila nikakve bubuljice, nije mi bila preteška. Iako je vrlo hranljiva, nekako je u isto vreme i lagana – ne umem baš najbolje da objasnim ali me je sve u vezi sa njom vrlo pozitivno iznenadilo.

Sad je vreme lepše i toplije i bacam se na neke drugačije teksture, ali povremeno, bar dva tri puta nedeljno, nanesem i ovu kremu, poput nekog tretmana kojim se počastim, i uvek se iznova oduševim jutarnjim izgledom kože i osećajem pod prstima. Po teksturi a i osećaju na koži podseća me na Lancome Visionnaire Night Beauty Sleep Perfector kremu koja ima sličnu, gelasto-uljanu teksturu, ali mi se efekat ove Biotherm više dopada.

biotherm-bt-06

biotherm-bt-07

Na kraju, ovo su definitivno preparati koje će obožavati svi koji muku muče sa suvom i dehidriranom kožom, a posebno oni koji žele da ublaže prve borice i da pobooljšaju izgled umorne, isušene kože i neujednačenog tena. Moja koža je daleko od suve, ali su mi ove lagane teksture savršeno odgovarale, posebno u hladnim i vetrovitim zimskim mesecima u kojima kožu dodatno maltretiram agresivnijim tretmanima poput retinola i kiselina.

biotherm-bt-02

Biotherm Blue Therapy Serum-In-Oil čija je cena 7290 rsd za 30ml i Biotherm Blue Therapy Cream-In-Oil krema (8190 rsd za 50ml) mogu da se kupe u Jasmin i Sephora parfimerijama.

Da li ste probali neki od Biotherm preparata za negu? Kakvi su vaši utisci?

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.