Iako na prvi pogled možda ne deluje tako, zima je pravo vreme za bronzer. Malo boje na licu je svakako lepo videti leti, a zimi možda još više – većina nas je tokom zime svetlija u licu pa malo bronzera na strateškim mestima može u trenutku da ulepša ten, da mu pruži osvežavajući i blistaviji izgled, i da učini da izgledate svežije i odmornije (osnovno o bronzerima, nanošenju, izboru nijanse sam napisala u ovom tekstu). Danas vam pišem o jednom od omiljenih mi bronzera, Guerlain Terracotta 4 Seasons koji je uprkos visokoj ceni jedna od mojih najboljih kupovina, jer osim što je multifunkcionalan proizvod, traje mi jako dugo.

 

 

Guerlain Terracota 4 Seasons bronzer stiže u lepoj plišanoj vrećici unutar kutije, pakovanje mu deluje luksuzno i elegantno, prilično je teško u ruci i iako ga koristim već skoro godinu dana (i ne samo kod kuće, često ga nosim i po torbama i neseserima), izgleda potpuno isto kao i kad sam ga kupila. Unutra sadrži ogledalce, ali u pakovanju nema nikakvog aplikatora/četke, što bi mogao da bude mali nedostatak obzirom na cenu, ali mislim da zbog težine i nije predviđen da se nosi unaokolo, a i svi znamo da su aplikatori koji stižu uz proizvode retko kad upotrebljivi pa mu to ne uzimam kao minus.

 

 

 

Sadrži 10 grama proizvoda što je solidna količina, posebno kada se u obzir uzme da je veoma pigmentovan. Tekstura mu je odlična – nije preterano tvrd, a nije ni mekan, ni najmanje se ne rasipa kada ga uzimate četkom (ili prstom ili bilo čime), i iako nema nikakve svetlucave čestice niti šljokice, sasvim se lagano, jedva primetno presijava na koži tako da ne mogu da kažem ni da je potpuno mat – nekako je svilenkaste/satenske teksture, to je neki najbliži opis.

 

Sastoji se od 4 nijanse, dve su svetlije, a dve prilično tamne, i nijedna od njih nije narandžasta mada sve vuku na žućkasto i čokoladno i naginju na topliju stranu. Bez obzira na to, mislim da bi ovaj bronzer odgovarao i onima sa hladnijim podtonom kože (klik ovde da za načine na koji možete da utvrdite kojeg ste podtona ukoliko ne znate), jer u zavisnosti od doziranja i mešanja tamnijih i svetlijih delova bronzera mogu da se dobiju zaista razne nijanse, a nijedna od njih nije napadna, narandžasta ili flekava.

 

 

Za nanošenje možete koristiti i tvrđe i mekše četke, sa tvrđim ćete uzeti više bronzera a sa onim nežnijim četkama naravno manje, u zavisnosti kakav efekat želite da postignete. Ja ga osim kao bronzer preko celog lica (velikom mekom pufnastom četkom, npr. za puder u prahu), koristim i kao proizvod za senčenje (konturiranje) pomoću manje i precizije, a i mekše četke, i za to mi najčešće služe dve tamnije nijanse. Dve svetlije nekad koristim i umesto rumenila, a sve četiri često koristim i kao senke. Takođe, može se koristiti i na telu (nekom velikom kabuki četkom na primer) i za to je odličan jer je vrlo postojan i daje vrlo lepu prirodnu boju. Kao i telu, i koži lica daje divan i diskretan odsjaj uz blago osunčan izgled.

 

 

Ovaj bronzer je veoma postojan: koliko će dugo trajati na koži zavisi pre svega od toga da li je ona masnija ili suvlja, ali generalno je ovo jedan od najpostojanijih proizvoda iz grupe rumenila i bronzera koji imam. Na licu mi je tokom celog dana, od jutra pa do kasnog popodneva, a ukoliko želim da ga nosim i uveče, najčešće ga malo popravim kada dođem sa posla na primer.

 

 

Zbog svoje fine i svilenkaste teksture, nanosi se veoma lepo i izuzetno lako blenda, ali pošto je prilično pigmentovan potrebno je biti pažljiviji sa količinom, posebno ako ste svetlijeg tena. U stvari, onima koji imaju veoma svetao ten preporučila bih da pre kupovine uzmu u obzir i nijansu 01 Blondes u kojoj se ovaj bronzer takođe može kupiti, jer bi za devojke svetlijeg tena to možda bio bolji izbor. Ja sam zimi prilično svetla (kad se ne samo-potamnjujem), i sasvim komotno ga koristim, posebno dve svetlije nijanse i preko celog lica, ali ne bi bilo loše zapamtiti da je za upotrebu tamnijih nijansi iz ovog bronzera potrebna laka ruka (mala količina bronzera pažljivo raspoređena na licu)

 

 

Zajedno sa bronzerom dobija se i uputstvvo za upotrebu – ovo je bronzer koji je predviđen za korišćenje tokom cele godine, zbog čega se i sastoji od četiri nijanse koje se mogu kombinovati – u okviru koga je detaljno opbjašnjeno na koji se način koristi za određena godišnja doba. To nije loše kao neka ideja za početak, ali predlažem da sami isprobate i utvrdite koji miks nijansi odgovara vašem tenu pa ga prema tome i upotrebljavate.

 

 

Zaboravila sam da pomenem da 4 Seasons bronzer ima i miris, i to prilično jak kada otvorite pakovanje (nije baš miris koji bih ja odabrala ali nije ni toliko loš), pa iako prilično brzo izlapi kada ga nanesete na kožu, nekome ko je osetljiv na mirise u proizvodima predviđenim za lice može zasmetati.

 

Luksuzno i kvalitetno pakovanje, fantastična svilenkasta tekstura i odličan pigment, kao i postojanost na licu čini ovaj puder jednim od mojih all-time favorita – uprkos visokoj ceni od oko 7000 dinara (ja sam ga kupila na nekom od onih popusta od 20% koje povremeno daju Beautique, Sephora ili Jasmin), mislim da zaista vredi jer mi traje već godinu dana a ne nazire mu se kraj, a uz to mogu da ga koristim tokom cele godine jer se sastoji od 4 nijanse koje mogu da miksujem po potrebi, pa se isplati uložiti ukoliko bronzer volite i koristite ovakav tip proizvoda i želite jedan ali vredan. Ako vam je to ipak previše, možete pogledati neki od ostalih bronzera o kojima sam pisala ranije, a među kojima ima solidnih i povoljnijih.

 

 

Na kraju, mogu samo da ga preporučim od srca. Dugo sam oklevala oko ove kupovine prvenstveno zbog cene, ali sada kada ga imam i koristim ovoliko dugo (a izgleda i dalje kao da je tek kupljen) sigurna sam i uverena da ako se ikada odlučim da odvojim veću sumu novca za bronzer, to će ponovo biti Guerlain. Eto toliko ga volim.

 

nijanse bronzera pojedinačno

 

sve nijanse pomešane zajedno, svaka pojedinačno

 

Komentari

comments

16 Responses

  1. Avatar
    tamara

    nije lepo da koristiš tuđe textove! dosta stvari/rečenica se podudara sa review-om sa sajta Oceni!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      NIKAD ne bih dozvolila sebi tako nesto!!!
      Moj blog je iskljucivo AUTORSKI, sve tekstove koji su na njemu JA sam napisala, osim kad naznacim drugacije (deo PR teksta kompanije ili gostujući postovi).
      Ukoliko si pronasla moje tekstove na nekom drugom sajtu, oni ce biti prijavljeni jer su ukradeni odavde.
      Molim te da ne donosis sud pre nego sto si proverila, jer može uneti zabunu medju moje čitaoce. Sajt koji pominješ ću detaljno pregledati i prijaviti ih za kradju ukoliko su prenosili moje tekstove, jer dozvolu za to nemaju.
      Iako si napisala komentar ovako kako si napisala, bez da si prethodno proverila ko je od koga ukrao tekst, hvala ti sto si mi ukazala na jos jedan od brda sajtova koji su do sada prenosili moje tekstove bez moje dozvole.

      Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      dakle, na oceni.rs postoji clanak o ovom istom bronzeru, ali nigde nema nijedne recenice iz mog teksta, sto svako ko zna da cita moze uvideti.
      za ostale clanke na ovom sajtu cu tek da pogledam, ali ce svi oni koji se podudaraju sa mojim tekstovima biti prijavljeni.

      Reply
  2. Avatar
    anchy

    Predivan je bronzer, samo bi meni deifinitvno trebao za svetlije, jer kako ih retko nanosim sa ovim bih bas imala muke :DDD
    P.S. kako ti sve to opises do detalja, svaka ti cast … ne zaboravis ama bas nista 😀 Bravo 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Skinhairandmore blogspot

    ja imam guerlain bronzer koji je kao mus strukture, a nisam nesto preterano vesta sa nanosenjem takvih bronzera, pa ga nosim samo leti kada pocrnim, za zimu mi je previse, jer je bas mnogo pigmentovan. ali slazem se da guerlain pravi izvanredne bronzere, odlicno pigmentovane i postojane, i da jaaako dugo traju, mogla bih da bacim pogled na tu blondes varijantu ovog bronzera

    Reply
  4. Avatar
    Pirinco

    Kako dobar tekst, a tek fotografije! Obozavam kada pises o proizvodima sa kojima si odusevljena!
    Takodje mi se jako dopalo sto si spomenula i alternativu koja je povoljnija i savete za koriscenje.
    Zaista perfektna recenzija i odlicna preporuka!

    Reply
  5. Avatar
    perfumediamond

    Yummie ! Bojim se da bih ga pojela… 🙂
    U svakom slucaju, posto u poslednje vreme pokusavam nesto da eksperimentisem malo sa bronzerima, s obzirom da ih ranije uopste nisam koristila, ovaj je itekako vredan paznje…
    Izvanredna recenzija, zaista uzivam u tvojim tekstovima i uzdam se u tvoje preporuke ! Do sada sam retko pogresila, izgleda da nm se i ukusi i koze podudaraju… 😉

    Reply
  6. Avatar
    Dijana

    Ovaj bronzer izgleda fenomenalno, volela bih da imam to u svom neseseru.Bas je praktican, 4 u 1. Mada verujem da negde preko moze po povoljnijoj ceni da se nadje.
    Odlican post.:)

    Reply
  7. Avatar
    Sofronije

    Obožavam Guerlain kozmetiku!
    Imam njihov Terracotta bronzer, koji je fantastičan! Na osnovu gore pročitanog rekla bih da su im karakteristike slične. Takođe obožavam njihove Kiss kiss ruževe! Pokupovala bi ih sve, samo da nisu toliko skupi.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.