Danas vam pišem o jednom malom, ali sjajnom proizvodu – Clarins kremasta senka Ombre Iridescente. Ove senke se u prodaji nalaze već par godina, i ne znam kako sam tek skoro probala jednu od njih, s obzirom na to da sam veliki ljubitelj kremastih senki.

U stvari, ljubitelj sam uvek bila, ali u poslednjih nekoliko godina posebno – sve manje vremena imam za svakodnevno šminkanje, ili skoro svakodnevno, a kremaste senke su mi najbrže i najjednostavnije za nanošenje. Najčešće ih stavim samo prstom, malo natapkam na kapak, malo ublažim ivice, stavim maskaru, i skroz sam spremna. Još ako su senke neobične, ako nisu skroz mat nego se lepo presijavaju, onda ta šminka može da izgleda kao da ste mnogo više truda i vremena (i različitih proizvoda) uložili u nju nego što stvarno jeste.

Jedna od tih senki koje izgledaju mnogo lepo na kapcima bez mnogo truda je i ova o kojoj danas pišem. Clarins je imao dve linije tih senki u teglici – Ombre Iridescente (svetlucave) i Ombre Matte (mat), svaku u po nekoliko nijansi. Ovih dana sam videla da su lansirali i Ombre Satin i Ombre Velvet u još lepih boja, tako da eto katastrofe za moj novčanik u najavi 🙂

Ova senka nije potpuno kremasta kao neke druge koje imam, teksturom je nekako čvršća, i kad se uzme iz teglice deluje skoro kao obična senka. Kad se uzima četkicom ne rasipa se ni najmanje, kao ni kad se nanosi na oči i blenda – zbog ovoga je obožavam, i ovakvoj teksturi dajem prednost i nad standarnim senkama (koje mi se uvek bar malčice rasipaju) i nad kremastim, koje je obično malo teže ujednačeno naneti.

Boja je više braon nego šljivasta, sa srebrnastim odsjajem. Nekako mi je teško da je opišem, a ni na fotografijama ne izgleda tako lepo kao u prirodi. Ima još lepih nijansi, i sledeća o kojoj razmišljam je maslinasta, mada su divne i ove svetle, ali kad nanosim jednu boju na kapak lepše mi stoji kad je ta jedna boja malo tamnija nego mnogo svetla:

Što se tiče postojanosti, veoma sam zadovoljna. Imam masnije kapke, koji su povrh svega i spušteni, i malo koja senka mi na njima ostaje dugo ako ne stavim prajmer, tako da bazu skoro uvek koristim i sa kremastim senkama (osim MAC Paint Pot i ovih Shiseido koje nekako uspevaju da stoji bez baze po ceo dan, ali ih je zamenila nova verzija koju nisam probala).

Ova Clarins senka mi sa bazom ne mrda od ujutru pa sve dok uveče ne skinem šminku, ne skuplja se u pregibima, ne razmazuje se, ne bledi. Savršena je! 

Nemam neku super sliku, ali ovde imam samo tu senku i maskaru na očima, i nadam se da bar malo može da vam dočara kako izgleda kad se nanese:

 

Kod nas joj je cena oko 3000 rsd, pa ako je uhvatite na nekom popustu od recimo 20% može da bude približna ceni po kojoj se može naći online. Ja sam svoju naručila sa sajta skincity.se, sa koga često naručujem kozmetiku, i oni su tada imali neki popust pa sam je platila 15 eura, inače je 18. Poštarina sa tog sajta je besplatna, ali mi naša carina ponekad naplati PDV, tako da ispadne slično kao da sam kupila ovde.

Sve u svemu, kao velikog ljubitelja kremastih senki, ova me je oborila s nogu i brzo je postala jedan od mojih dražih primeraka. Teglica ima 7 grama, što je baš solidna količina, plus se ne troši brzo. Uz to, ovo je nešto što stvarno često koristim, lepo izgleda na očima samostalno i spas je za dane kad nemate mnogo vremena a želite da se našminkate. Preporučujem je od srca! 🙂

Komentari

comments

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.