Budućnost je ovih dana stigla u moju kolekciju bjuti gedžeta koje obožavam, i zove se baš kako i izgleda – Foreo UFO.

Foreo je brend poznat svim ljubiteljima kozmetike po praktičnim i inovativnim rešenjima za negu kože. Kod mene na blogu ste imali priliku da se upoznate sa uređajem za čišćenje i masažu lica Foreo Luna Pro, pokazala sam vam i malu, kompaktnu verziju Foreo Luna Play Plus, a danas vam predstavljam i UFO – pametni uređaj za tretman maskama za lice, koji kombinuje napredne tehnologije za negu kože sa maskama korejskih formula za dekadentni tretman lica koji traje samo 90 sekundi.

UFO izgleda kao da je sleteo pravo iz neke druge galaksije, a i ume da radi stvari koje do sada kućni uređaji nisu mogli: ovo je sheet maska na koju ste svi navikli, samo što se u ovom slučaju svi korisni sastojci upiju u kožu u roku od 90 sekundi, a sve to uz pomoć LED tehnologije, i uz sonične pulsacije po kojima su nam i ostali Foreo uređaji već poznati. I sve to čak ni ne morate sami – UFO se bežičnim putem povezuje sa telefonom, odnosno FOREO aplikacijom, koja vas od prvog koraka, pa sve do kraja, vodi kroz tretman, objašnjavajući šta se dešava, i pomažući da se opustite.

Po čemu je UFO poseban?

UFO pruža kompletan tretman lica za delić vremena koje je potrebno za delovanje klasičnih sheet maski. Recimo, ja baš volim sheet maske i samo ih gomilam 🙂 Obožavam taj efekat nahranjene, glatke i blistave kože koju većina njih pruža, međutim, ne trošim ih koliko bih želela upravo zbog vremena koje je potrebno da provedem mirujući. Klasične sheet maske često ne odgovaraju mom obliku lica (još nisam našla idealnu, a na desetine sam ih probala), zbog čega ništa ne mogu da radim, pa često ni da gledam (ni pričam – ovo mi najteže pada), dok ih držim na licu. S jedne strane, lepo je odvojiti pola sata vremena i ne raditi ništa dok maska radi svoj posao, ali s druge strane, sa redovnim poslom, dvoje dece, i blogo-hobijem, tih pola sata ume da mi bude luksuz. Upravo ovo je jedan od razloga što me je UFO privukao i što sam poželela baš ovaj uređaj da isprobam.

UFO je specifičan po Hyper-Infusion tehnologiji: kombinuje grejanje, hlađenje i sonične pulsacije, što pomaže da se serum iz maske trenutno upije i prodre u najdublje slojeve kože.

Još nešto: UFO radi divno umirujuću masažu lica, i svaki tretman njim je jedinstven jer spaja pažljivo odabranu kombinaciju temperature i intenziteta pulsacija za najbolji efekat.

Šta obuhvata tretman?

Termo-terapija obezbeđuje nežnu toplotu tokom delovanja maske, a temperatura nije ista za svaku masku, već se menja u zavisnosti od toga šta određena maska tretira. Toplota poboljšava upijanje sastojaka maske u kožu, pospešuje cirkulaciju i omekšava višak sebuma radi lakšeg uklanjanja istog.
Krio-terapija pruža blago osvežavajuće iskustvo koje trenutno podiže i zateže kožu, istovremeno smanjujući vidljivost pora i umanjujući nadutost. I u ovom slučaju temperatura tretmana zavisi od maske, a niže temperature pomažu i smanjenju crvenila i upala (na primer, onih od bubuljica) – slično kao kad ujutru na podočnjake stavim kašike koje držim u frižideru 🙂
Terapija LED svetlom
UFO sadrži ceo spektar RGB LED svetla, i nudi tri različita LED tretmana u jednom uređaju. Svaki tretman deluje talasnim dužinama koje najviše odgovaraju određenoj maski i njenim sastojcima, kako bi efekat bio što bolji:

Maske za Foreo UFO

E sad, postoji i začkoljica: odgovarajuće maske za UFO proizvodi takođe Foreo, te se ne mogu koristiti druge maske, jer se prilikom svakog pokretanja aplikacije mora pročitati bar kod sa pakovanja. Maske za UFO su razvijene i napravljene u Koreji, i one osnovne su Make my Day kao dnevna maska (hijaluronska kiselina + crvene alge) i Call It A Night, kao noćna (ženšen i maslinovo ulje). Postoje i maske za specifične potrebe, poput one za masnu kožu, za blistav ten, ultra hidratantne maske, ili one sa kolagenom za anti-age efekat (probala i obožavam!). Tu je i posebna maska za predeo oko očiju.

Kako se koristi Foreo UFO?

Mislila sam da će mi biti potrebno uputstvo za korišćenje, jer kad sam dobila ceo set nisam baš znala šta s tim i odakle da počnem. Međutim, sve je vrlo intuitivno – kad sam instalirala aplikaciju i napravila svoj nalog, ona me je brzo i lako provela kroz ceo proces.  

Sa uređaja se prvo skine providni prsten. Sheet maska je kružnog oblika i stavlja se na uređaj.

Potom se providni prsten vrati na mesto i pričvrsti preko maske.

Uređaj se zatim uključuje i telefonom se iščita bar kod sa pakovanja maske.

Aplikacija prepoznaje koja je maska u pitanju i kad ste spremni, tretman počinje.

Maska sa fotografije (Make My Day), počinje crvenim LED svetlom i polako se zagreva.

Nakon nekog vremena se uključuju i pulsacije, da bi zatim prešla na zeleno LED svetlo.

Svaka maska ima različitu rutinu, kroz koju vas vodi umirujući glas tete iz aplikacije, uz divnu opuštajuću muziku. Ona vam priča i zbog čega se koja tehnologija tokom tretmana koristi, a sve to možete pročitati i na ekranu.

Zatim sledi 90 sekundi uživanja. Međutim, meni je uvek žao kad kraj počne da se bliži, pa iskoristim serum koji ostane u kesici (isto kao i kod klasičnih sheet maski) kako bih ponovila tretman. I tako još dva, tri a nekad i više puta 🙂

Tretman je vrlo opuštajući, koža hidrirana, glatka, fina, a imate i osećaj da vam je proradila cirkulacija, baš kao nakon masaže lica. I stvarno je divno, kao kad izađete iz salona, a sve traje samo nekoliko minuta. 

Priznajem, cena mu je prilično visoka, ali za taj novac dobijate jedinstveni tretman koji biste mogli da uradite samo u salonu i koji bi trajao neuporedivo duže.

Iskreno, ovo je stvarčica za koju ne mogu da kažem da je neophodna. Niti da bi svako trebalo da je ima. Ali ako ste pravi ljubitelj revolucionarnih i naprednih tehnologija, i možete da izdvojite značajniju sumu za ovakav gedžet, sigurna sam da nećete zažaliti. Od mene imate iskrenu preporuku 🙂

Foreo UFO možete kupiti OVDE po ceni od 279 eura, a cena maski je 9.90 eura za pakovanje od 7 komada (osnovnih, dnevih ili noćnih) i 19.90 eura za pakovanje od 6 komada onih za posebne potrebe kože.


FOREO UFO

Kome je namenjen: za sve tipove kože, dovoljno je nežan i za osetljivu

Cena / isplativost / koliko traje: Redovna cena mu je 279 eura, maske su 9.90 eura za 7 komada (osnovne), ili 19.90 eura za 6 komada (za posebne tretmane). Uređaj traje verovatno 100 godina, uz njega dolazi usb punjač kojim se puni. Cena maski je prosečna, čak i povoljna za sheet maske (za osnovne npr. 1.4 eura komad).

Gde kupiti: FOREO.

Dobre strane: Skraćeno vreme tretmana sa sheet maskom na samo 90 sekundi. Kombinacija termo terapije, krio terapije, LED terapije i soničnih pulsacija, sve to prilagođeno svakoj pojedinačnoj vrsti maske. Tretman koji se radi u salonima, sa ovim uređajem može se uraditi kod kuće. Umiruje i relaksira. Napredna tehnologija, uređaj povezan sa aplikacijom, intuitivno i lako korišćenje. Lepo izgleda:)

Loše strane: Osim cene, za koju bih volela da je pristupačnija, ali je i subjektivna kategorija, i činjenice da se maske mogu kupovati samo od proizvođača uređaja, loše strane mu nisam pronašla.


*Proizvod prikazan u ovom tekstu je PR uzorak,  ali ta činjenica ne utiče na moje mišljenje. Više informacija ovde.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.