Na blogu sam pisala o nekoliko Estee Lauder proizvoda koje volim i koristim, a nisam propustila ni da pomenem da je to jedan od mojih omiljenih brendova, posebno kad je u pitanju nega kože. Posle Advanced Night Repair koji je ostao jedan od mojih omiljenih seruma, mislim da je red da napišem ponešto i o Estee Lauder Idealist – Pore Minimizing Skin Refinisher preparatu koji obećava umanjene pore i ujednačenu, glatku i blistavu kožu koja je na dodir nežna i svilenkasta.

Ovo je serum koji obećava kako trenutne, tako i dugoročne rezultate – ujednačen ten odmah nakon nanošenja i gladak izgled kože, što mu zaista polazi za rukom, a u dužem roku, posle nekoliko nedelja, generalno manje i čistije pore i kožu koja se manje masti u t-zoni. 

Idealist sadrži silikon, koji trenutno zagladi kožu i zbog čega ga najčešće koristim kao podlogu za šminku, tj. preko dana, acetyl glucosamine koji pomaže eksfolijaciju, ekstrakte raznih biljaka koji pomažu izbeljivanje flekica, sprečavaju prekomerno lučenje sebuma, ublažavaju crvenilo i imaju antioksidativna i protivupalna svojstva.  

Tekstura je gušća od njihovog Advanced Night Repair seruma, a miris drugačiji, po meni prijatniji – trenutno osvežava kad ga nanesete. Veoma lako se razmazuje, zbog silikona koji u sebi sadtrži, te je mala količina (jedna pumpica) meni i više nego dovoljna za celo lice, s tim što ga možete nanositi i samo na kritične zone na kojima su pore izraženije, poput nosa, čela ili brade.

Nanosi se nakon čišćenja lica, a kao korak u rutini pre nanošenja kreme. Može se koristiti i ujutru i uveče, namenjen je svim tipovima kože, i nije komedogen.

Ja ga koristim uglavnom tokom dana, tj. posle jutarnjeg čišćenja lica, i kako mi je, kad mi je t-zona baš masna, sasvim dovoljan i samostalno, sačekam da se upije i nakon njega se šminkam. Odličan je kao prajmer tj. baza za puder jer divno zagladi kožu i pruži joj blago matiran, ali zdrav izgled. Ponekad imam suve delove kože oko nosa i na obrazima, i veoma prijatno me je iznenadilo to što ih ovaj serum nije uopšte naglašavao (za razliku od većine preparata kojima je zadatak da zaglade pore koji mi skoro uvek isuše kožu)

Prve rezultate u vidu manje masne t-zone i glatke kože sam sa ovim serumom videla već posle nekoliko dana, a nakon par nedelja su pore zaista manje vidljive i ten ujednačeniji. 

Ono što mi se dopada kod ovog proizvoda je što deluje relativno brzo, što pruža i trenutni efekat zaglađene kože i savršena je podloga za šminku, što umanjuje pore i kožu čini glatkom, i na kraju što mi je, od kad njega koristim, t-zona mnogo manje masna i manje prosijava tokom dana.

Takođe, pakovanje mu je elegantno, praktično i higijensko, ima predivan miris, lako se nanosi i ne isušuje kožu (mada ni ne hidrira). 

Od mana, tu je samo visoka cena, koja je kod nas oko 9000 za 30ml ovog proizvoda – povoljnije možete da prođete na nekom fee shop-u ili u inostranstvu, a najpovoljnije u USA 🙂 Ja sam ga kupila na nekom popustu u Glamour parfimeriji tako da možete da proverite i tamo.

Kao što sam već pomenula, Estee Lauder je jedan od mojih omiljenih brendova kad je preparativa u pitanju, i ni ovaj put me nisu razočarali – Idealist radi sve ono što obećava, uz ugođaj svojstven high-end preparatima.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.