Jeste pompezna najava, ali kod mene su rezultati posle ovog proizvoda bili baš takvi – pompezni! Zato sa oduševljenjem delim sa vama utiske o preparatu pomoću koga uspevam da moje proširene pore učinim manje vidljivim bar na nekoliko dana, tako da mogu da uživam glatkoj koži i bez svakojakih prajmera, ali i da se kupam u hajlajteru kad mi se prohte 🙂 

Proširene pore

Uzrok proširenih pora je najčešće miks genetike i tipa kože (masnija koža je podložnija porama). Ideja da ih možemo suziti i učiniti nevidljivim stara je desetinama godina, i čovečanstvo ne odustaje, ali istina je da porama nema leka. Međutim, postoje kratkotrajna rešenja koja čine da pore budu i izgledaju manje. 

Isprobala sam dosta proizvoda za smanjivanje pora, o nekima sam i pisala na blogu: Dr Brandt i TonyMoly. Takođe, prajmera koji maskiraju pore i čine ih manje vidljivim sam imala bezbroj, od nekih o kojima sam takođe pisala: Clarins, Benefit, Garnier… do mnogih koje nisam pominjala na blogu, a bili su manje ili više uspešni.

pore01

K-Beauty

Poslednjih meseci, delimično zahvaljujući i činjenici da je u našim Sephora radnjama dostupan sad već solidan asortiman korejske kozmetike, počela sam baš da se zanimam za istu. Posle isprobanih par proizvoda nisam pala u nesvest, ali sam istraživala i čitala i testirala ono za šta sam mislila da bi moglo da mi odgovara i… pogodite 🙂 mislim da sam se navukla. Uveliko iščitavam tekstove o magičnih stotinak koraka rutine nege, nabavljam polako sve vrste preparata koje mi do sada nisu bile poznate, i moram da priznam, uživam u svemu tome.

pore02

CAOLION Premium Hot & Cool Pore Pack Duo

Jedan takav (korejski) proizvod dobila sam među mnogim letnjim novitetima iz Sephore. U pitanju je Caolion, a proizvod koji je zvezda ovog posta sastoji se iz dva komplementarna preparata: Caolion Blackhead Steam Pore Pack, koji ima efekat grejanja, radi piling i čisti pore, i njihove najpoznatije maske, Caolion Pore Original Pack, koja ima efekat hlađenja i sužavanja pora i umiruje kožu.

Mogu se koristiti pojedinačno ili jedan za drugim. Ja sam ih, kad već u jednom pakovanju imam oba, tako i testirala, i upravo to je dalo rezultate kojima sam oduševljena.

pore03

Blackhead Steam Pore Pack

Prvi korak je nanošenje crne maske koja greje, pa samim tim širi pore što olakšava čišćenje istih. U sebi sadrži sitna ali vrlo efikasna zrnca pilinga, koja tako proširene pore čiste . Kad se nanese – a može se naneti samo na t-zonu, tj na područje sa proširenim porama, ili na celo lice uz izbegavanje područja oko očiju i usana – trebalo bi malo utrljati prstima, tj umasirati masku par minuta na kritična područja. Za to vreme se već oseća kako se maska počinje greje, i zagreje se do poprilično, odmah da vas upozorim, te nije za one koji imaju baš osetljivu kožu.

Pošto je ostavim da odstoji desetak minuta, isperem je hladnom vodom, dobro osušim i prelazim na korak broj dva.

U međuvremenu, koža je već nežnija i lepša, a pore vidljivo čistije i samim tim manje primetne.

pore04

Pore Original Pack

Drugi korak je svetla glina, dosta gusta i malo lepljiva, pa malo teža za nanošenje i razmazivanje. Zadatak joj je da hladi kožu i suzi pore kako bi one postale manje upadljive, a može se držati u frižideru za još intenzivniji efekat hlađenja. Nanosi se takođe na t-zonu ili na celo lice, a predeo oko očiju i usana se naravno izbegava, jer je osetljiviji. Kad se nanese, momentalno počinje da hladi, oseća se menta. Meni je ovo manje prijatan korakod prethodnog, mada nije nešto što ne može da se izdrži.

Ostavi se da odstoji desetak minuta, a potom ispere mlakom vodom.

Nakon ovoga, rezultati (na mojoj koži) su i više nego zadovoljavajući.

pore05

Hot or not?

Priznajem da nisam očekivala spektakularan rezultat: dobar, čak i solidan, dobijala sam već od sličnih preparata koje sam koristila, a pomenula sam ih pri početku teksta.

Ipak, rezultat sa Caolion maskama je bio najbolji do sada: maske jesu jake, nisu izbor za osetljivu kožu, ali pore su zaista vidljivo čistije i mnogo manje se primećuju.

Efekat koji dobijem ne traje beskonačno, što mi je sasvim ok otkad sam se pomirila sa činjenicom da ću uvek imati proširene pore, ali su meni i ta 3 ili 4 dana sasvim dovoljna da mogu da uživam u glatkoj i nežnoj koži i da se kupam u hajlajterima svih nijansi 🙂

Cena ovog Caolion duo pakovanja je 3770 dinara za ukupno 50g i može se kupiti u Sephora ranjama. Na pakovanju je naznačeno da je količina dovoljna za 7 upotreba (crna maska) i 10 upotreba (bela maska), ali ako ih koristite samo na t-zoni, potrajaće dosta duže (ja nisam potrošila ni trećinu, a koristila sam ih već 4-5 puta na t-zoni).

Kako se vi borite sa porama?

Komentari

comments

5 Responses

  1. Avatar
    Milica

    Sjajno. Samo sam čekala Vašu recenziju pa da vidim da li ću kupiti. Sad definitivno kupujem. Hvala 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Jelena

    Odlicna stvar, jedino mi je cena paprena 🙁 ja sam do sad koristila garnier koji pore zamaskira trenutno i u tu svrhu je zaista odlican jer matira i prekrije, ali se trudim da ga ne koristim cesto jer sadrzi silikon. Ostalo mi je jos malo i sad razmisljam da li da kupim isti (nesto ga nisam videla na policama u Liliju) ili da probam nesto drugo. Da li imas neku preporuku (drogerijski proizvod)?

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Jeste skupo, može da se naruči i online sa sajtova koji prodaju korejsku kozmetiku ili e-baya, nešto malo je jeftinije, ali ako naplate pdv izađe isto kao u Sephori, a nikad ne znaš za koliko će vremena da stigne.
      >Imala sam i ja taj Garnier Blur prajmer, bio mi je ok ali nisam ga stalno koristila. Ni ja ga nisam viđala, možda ga više ni nema u prodaji. Možeš da probaš Maybelline baby Skin Pore Eraser, on radi isto što i taj Garnier, a trebalo bi da ga ima u drogerijama, stoji na stalcima sa Maybelline šminkom.
      Od maski, trebalo bi da sve koje su sa glinom bar malo utiču na sužavanje pora…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.