Moje leto je plavo. To me je malo iznenadilo, jer sam navikla da bude koralno, bar kad su u pitanju lakovi za nokte. Postala sam potpuno opsednuta plavom bojom u svim nijansama i varijacijama – od svetle, nebo plave, preko tirkiznih, ali najviše ovih dana volim tamne, posebno teget. Spremila sam post sa šminkom koju najčešće koristim ovog leta, i pogađate – najviše ima plave boje, a danas su tu moji omiljeni lakovi koje rotiram poslednjih mesec-dva. Naravno, ima i onih koji služe da razbiju plavu monotoniju, ako tako nešto uopšte može da postoji u mom svetu ovih dana.

letnji-nokti-03letnji-nokti-08

Sally Hansen 832 Nightwatch
sam kupila na Limundu za nekih stotinak dinara i već ga dobro iznosila, što mi je posebno drago jer imam običaj da kupim lak koji posle namažem jednom ili nijednom. Ima finu široku četkicu, formula mu je dobra, divno se sija i zadovoljna sam njegovom postojanošću na noktima.

China Glaze I Sea The Point 
 je iz ovogodišnje letnje Offshore kolekcije, i u pitanju je jarko plava, prava letnja-mornarska. Prekriva fino u dva sloja, postojanost mu nije najbolja, ali je lepa letnja nijansa koja odlično izgleda na noktima pa mu opraštam.

Chanel 657 Azure
mi je ljubimac za lepe i tople dane još od prošlog leta, a u ovom postu sam ga predstavila detaljnije.

Rimmel 60 seconds 842 Too Cool To Tango
  me je oduševio. Uvek me iznova oduševe solidni drogerijski lakovi, a ovaj je baš takav. Uz divnu svetlo plavu boju, odličnu formulu koja je postojana, sjajna, prekriva već prvim slojem i zgodnu široku četkicu, šteta je da ga propustite ukoliko ste ljubitelj ovakvih nijansi. Odličan je i za pedikir.

letnji-nokti-20

letnji-nokti-13_Fotor_Collage

Maybelline Colorama 241 Sun Flare
 iz Bleached Neons linije jebaš zanimljiva letnja nijansa. Formula je pomalo problematična, posebno kad počne da se troši i postane gušća, a i prilično se brzo troši – za 7-8 puta koliko sam ga namazala otišlo je skoro pola bočice, ali zbog boje ga volim i sve mu opraštam, i spremna sam da kupim još koji primerak. Više o njemu sam pisala u ovom postu.

Kiko 389 Mint Milk
mi je ubedljivo najlepši mint lak koji sam imala. I videla. Ikad. Pisala sam o njemu ranije. Na ovim fotografijama je nekako ispran, i nije prikazan u svom najboljem svetlu, dok je uživo mnogo jači i intenzivniji, nekako tamniji i drečaviji, . Boja je baš upadljiva, formula fina, a četkica i postojanost takođe dobri. Leto ne može da mi prođe bez bar jednog mintija, a ovog puta je to divni mlečni Kiko.

YSL Fuchsia Cubiste
sam relativno skoro kupila zbog svih pohvala koje sam čitala o YSL lakovima, i iako ne spada u ono što najčešće važi za tipične letnje boje, često ga nosim na noktima ovog leta. Manje zbog boje iako je i ona lepa, ali mnogo više zbog savršene formule koja je fina i tanka a ujedno jako pigmentovana, i odlične četkice. Visok sjaj i dobra postojanost su samo jagoda na vrhu šlaga na ovoj torti, i sad ga želim u raznim nijansama.

Essie Watermelon
je jedan od onih lakova koje možda ni ne moram posebno da predstavljam jer je nekako dobro poznat. Crvenkasta ciklama idealna je za sva godišnja doba, ali leti posebno dolazi do izražaja. Mnogo sam već hvalila Essie lakove (npr. ovde i ovde) jer spadaju u moje omiljene, a ni ovaj nije izuzetak – lako i lepo se nanosi finom širokom četkicom, brzo se suši, veoma je postojan i sjajan.

letnji-nokti-09

letnji-nokti-16_Fotor_Collage

letnji-nokti-07

 Koji su vaši omiljeni lakovi ovog leta?

Komentari

comments

13 Responses

  1. Avatar
    Lendoxia

    Rimmel i China Glaze bi bili moj izbor da me netko prisili birat 😀 iako sreca nitko me ne prisiljava pa nosim svasta ^_^

    Reply
  2. Avatar
    ana2cats

    Glasam za plavi CG – diiiiivan!

    Ja sam ovog leta zaljubljena u nekoliko Flormar Matte lakova i Chanel Taboo. Savrsenstvo u bocici!

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      I ja volim Taboo, to mi je bio jedan od omiljenih ove zime. Moram da ga stavim na blog, verovatno ću na jesen 🙂

      Reply
  3. Avatar
    Jenny

    plava je moja omiljena boja,preciznije-teget,zbog toga je ovaj post privukao moju paznju(vise me interesuje sminka od lakova za nokte)odusevljena sam ovim lakovima,pogotovo mi se svidja kombinacija plavih lakova na ruci 😀

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      I meni je sad šminka u plavim, a posebno teget tonovima hit 🙂 Baš ću za koji dan da objavim taj post sa šminkom 🙂

      Reply
  4. Avatar
    AnaK

    Tirkiz, plavo, kraljevsko plavo, elektrik plavo, teget. Mint, kivi zelena, trava zelena. I jedna malina, za izlazak iz zone komfora 🙂

    Reply
  5. Avatar
    makeupnaopacke

    Essie i CG su savršeni! 🙂 I ja sam baš nedavno pisala post ovog tipa i kod mene nekako prevladavaju koraljne i breskvaste nijanse 🙂

    Reply
  6. Avatar
    Sonja

    Svi su po mom ukusu! 😀
    Stvarno ne znam koji bih izdvojila.. Mozda Kiko, posto sam sad u toj fazi. 🙂

    A kod mene su u poslednje vreme omiljeni CG Petal to the Metal, Bourjois Blue no Blues, CG Too Yacht to Handle i Essie Romper Room 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.