Pre nekoliko dana ste mogli da pročitate koje četkice za šminkanje najčešće koristim i najviše volim kad je u pitanju nanošenje šminke na lice, a danas vam donosim obećani nastavak u kome vam pišem o mojim omiljenim četkicama za šminkanje očiju.

cetke-favoriti-08

Kad sam pripremala ovaj post shvatila sam da imam preterano mnogo četkica za šminkanje očiju, polovina mi ni u snu ne treba i mogla bih čak da kažem da ne pamtim kad sam ih uzela u ruke, a od druge polovine koju koristim češće izdvojila sam nekih petnaestak koje najviše volim.

cetke-favoriti-12

cetke-favoriti-03

Sigma E40 tapered Blending Brush je prilično velika četka za blendanje, i zbog veličine je češće koristim za nanošenje korektora, ispravke oko očiju i slično. Ovo definitivno nije četkica za one sa malim očima ili kapcima, i sama je koristim za svetlije senke bliže liniji obrva i za neko manje precizno blendanje. Inače je mekana i fina, dovoljno pufnasta, i kad bi bila nešto manja sigurna sam da bih je još više koristila za blendanje umesto za druge stvari.

Aura Blending Shadow Brush je slične veličine kao i prethodna, Sigma E40. Sličnog je i oblika, mada nešto više zaobljenog vrha, sintetička je i meka, malo i nežnija nego Sigma. Takođe je i dosta povoljnija. I nju koristim za blendanje nekih svetlijih boja, ali i za nanošenje korektora ili precizno nanošenje hajlajtera.

Sephora Pro Airbrush Concealer #57 je četkica za korektor – jedna od najboljih za tu svrhu od svih koje imam. Nemam mnogo toga za nju da kažem osim da savršeno nanosi i one lagane ali i gušće korektore, jednako dobro i na podočnjake i na nepravilnosti na licu poput flekica i bubuljica. Milion puta do sada je oprana, iz nje nije ispala nijedna dlačica. Mekana i nežna ali čvrsta, jako kvalitetna – to je ova četkica u nekoliko reči.

cetke-favoriti-04

MAC 217 Blending Brush  – verujem da je poznata svim ljubiteljima šminke. Ako bih birala samo jednu četkicu za oči koju bih mogla da koristim, najverovatnije je da bih odabrala ovu. Oblik joj je takav da njom može da se nanosi senka na kapak, ali i da se lako i lepo blenda, veličina joj je taman, nije ni prevelika ali ni mala. Dovoljno je rastresita za blendanje a dovoljno čvrsta za nanošenje senke. Imam je već godinama i nije se ni najmanje promenila. Definitivno je moja omiljena četka za šminkanje očiju 🙂

Blush 14b je takođe četka za blendanje senki. Napravljena je od prirodne dlake, fina je i nežna na kapcima, dovoljno je čvrsta da se ne savija više nego što je potrebno i odlične je gustine. Ne briše senku sa kapka prilikom blendanja jer je nežna, i jako lepo i lako pravi prelaze. Uz to je i ekstra povoljna, što je, naravno, ogroman plus.

Make Up For Ever 216 Medium Precision Eye Blender Brush je jedna od novijih dodataka mojoj kolekciji četkica, i iako je koristim tek par meseci moram da kažem da je obožavam. Malo je neobična, posebno s obzirom na to da je namenjena blendanju, ali savršeno nanosi i blenda senku u pregibu kapka i duž linije trepavica. Veoma je gusta i odlično nanosi kako praškaste tako i kremaste proizvode, koje je njom dovoljno utisnuti u kožu i samo malo izblendati, zbog čega je idealna za brzinske look-ove.

cetke-favoriti-05

Zoeva 231 Luxe Petit Crease je sjajna četkica za nanošenje senke u pregibu kapka tj. konturisanje kapka, kao i za blendanje. Napravljena je od mešavine prirodnih i sintetičkih vlakana i savršeno je mekana i nežna prema koži. Srednje je veličina, dovoljno čvrsta za svoju svrhu i vrh joj se sužava, pa je i prilično precizna iako nije mnogo mala.

Jane iredale Eye Contour Brush je sjajna kompaktna četkica za senčenje kapka. Nije previše pufnasta što je čini prilično preciznom, a koristim je takođe za nanošenje i blendanje senke u pregibu kapka. Ponekad je koristim i za samo nanošenje senke na kapak ili ispod obrva. Od prirodne je dlake, meka je, mada je vremenom postala malčice grublja nego što je bila u početku.

Avon bez oznake je četkica koju imam bar jedno 7-8 godina, a možda i više 🙂 Kao i sledeća četka u ovom tekstu, i Avon je jedna od mojih prvih četkica za senku, i do danas izgleda potpuno isto kao i prvog dana (osim slova na dršci koja su se izbrisala). Ovo je četka za nanošenje senke, od prirodne dlake, nežna, čvrsta baš koliko treba. Nikad posle toga nisam naišla na ovako dobru četkicu u Avon ponudi.

cetke-favoriti-06

Sephora četkica za kremaste senke. Ovo je jedna od mojih prvih četkica, i kupila sam je još dok Sephora parfimerija nije bilo kod nas. Ne koristim toliko često, više je čuvam za uspomenu, ali sam htela da je dodam u ovaj post iz sentimentalnih razloga 🙂 To je pljosnata, dosta kruta četkica sa sintetičkim vlaknima, namenjena za kremaste proizvode, posebno senke. Ima tanak i precizan vrh pa sam je nekad davno koristila i za senčenje obrva, ali i za nanošenje korektora. Mislim da je odavno nema u prodaji, ali eto, neka je u ovom postu kako je ne bih zaboravila jednom kad je se rešim 🙂

Sigma E30 Pencil Brush je fenomenalna “olovka” četkica, okruglastog oblika sa veoma špicastim i preciznim vrhom. Za sve detalje na kapcima, za sve jako male površine na koju treba naneti senku (posebno neku tamnu) pa je onda i lagano ublendati, za svaki smokey-eye, ova četkica je tata-mata 🙂 Mekana i nežna prirodna vlakna, precizno nanošenje boje na pregib, spoljašnji ugao, gornju ili donju liniju trepavica. Perfect!

Inglot 13P je jedna od mojih top 5 četkica za senke koju koristim već godinama. Volim je jer je izuzetno mala, prilično minijaturna za jednu četkicu za senke, i tako dovoljno precizna da se s njom nanese senka i na najmanje površine kapka, poput tamnih boja u spoljašnji ugao oka, uz samu gornju ili donju liniju trepavica i slično. Napravljena je od prirodne dlake, hiljadu puta oprana a i dalje potpuno ista.

cetke-favoriti-07

Sephora Pro Bent Liner Brush #23 je najbolja četka za ajlajner ikada. Najbolja. Imala sam ih dosta, i običnih a i ovih savijenih, ali ova je savršena. Jako je tanka i precizna, idealne čvrstine, sa nežnim i mekanim vrhom kojim se lako nanosi bilo koji ajlajner, posebno u formi gela. Čak i ako niste ekspert za nanošenje ajlajnera, sa ovom četkicom biste mogli da postanete. Koristim je nekoliko puta nedeljno već tri godine i za nju imam samo reči hvale! 🙂

Na istoj fotografiji, ispod, nalazi se no-name četkica, tačnije kopija Real Techniques četke koju sam nekad naručila sa Ali express-a. Nemam original pa ne mogu da uporedim, ali sam prilično zadovoljna kvalitetom, posebno za smešnu cenu, puno puta sam je prala i za sada se dobro drži. Nije najbolja četkica koju imam ali mi sasvim lepo koristi za sređivanje obrva, tj. nanošenja gela za ili senke za obrve, za šta se kad odlučim. Dosta je uzana i pljosnata, pa mogu da kažem da je veoma precizna.
cetke-favoriti-09cetke-favoriti-10

Koje su vaše omiljene četke za šminkanje očiju?

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.