U jednom od prošlih postova sam pisala o Givenchy Teint Couture tečnom puderu koji me je oduševio jer mi savršeno odgovara po svim stavkama koje od takvog tipa proizvoda očekujem. Jedino što me nije oduševilo, a to sam i podelila s vama, je njegova cena (koja je još ok u odnosu na ostale High End proizvode, ali nije ok kad uzmemo u obzir količinu od samo 25ml, što je manje od ostalih pudera), a s tim u vezi, moram da vam dojavim da sam ga potrošila za samo mesec i po dana  – istina je da sam ga koristila svakodnevno, ali ipak…

Danas vam pišem o odličnoj dopuni ovog pudera, drugom delu Teint Couture kolekcije, a to je Givenchy Teint Couture presovani (kameni) puder sa hajlajterom.

givenchu-teint-couture-compact-01

Pakovanje je elegantno i jednostavno, ne baš malo i lagano ali ćemo mu tu sitnicu oprostiti, jer stvarno lepo i luksuzno izgleda. I kvaliteno je, veoma čvrsto, a gornji deo kutijice je napravljen od kože sa utisnutim Givenchy znakom.

Otvara se pritiskom na srebrnu nitnu, pa nema bojazni od lomljenja noktiju.

Ima baš veliko ogledalce, što doprinosi luksuznom izgledu a  pored odeljka za puder, tu je i jedan odeljak za sunđerčić koji dolazi u pakovanju, ali ga nisam slikala jer ga već dosta dugo koristim, pa iako ga redovno održavam ne izgleda sjajno i jednobojno kako je izgledao kad je tek kupljen, iako mu je kvalitet ostao potpuno isti.

givenchu-teint-couture-compact-02 givenchu-teint-couture-compact-03 givenchu-teint-couture-compact-04

Ovaj puder dolazi u kombinaciji sa, kako Givenchy kaže, iluminatorom. On zauzima otprilike jednu četvrtinu proizvoda i u svetlo roze je boji, uvek istoj – koju god nijansu ovog pudera da odaberete.

Što se nijansi tiče, u prodaji širom sveta dostupno je 7 nijansi, a kod nas čini mi se 4. Moja je br. 4, Elegant Beige, i mrvicu mi je tamnija nego što bi trebalo, ali se puder jako lepo stopi sa tenom, kao i tečni, pa mi lice izgleda pola nijanse tamnije nego što stvarno jeste, i meni se baš dopada kako to izgleda.

Elegant Sand mi deluje prilično neutralno, ni toplo ni hladno, ali kao što rekoh, odlično se prilagođava pa mislim da bi odgovarao svakom podtonu.

Givenchy-Teint-Couture-Long-Wearing-Compact

Dakle, ono što je specifično za ovaj puder je to što u kompletu sa njim dobijate i iluminator.

Givenchy nam preporučuje da ga nanesemo nakon pudera na mesta koja želimo da istaknemo, kao što su jagodice, deo ispod ili iznad obrva i slično. Hajlajter je hladnije pastelne roze nijanse, i satenskog je finiša (na prvi pogled deluje potpuno mat), što znači da bi trebalo da definiše i naglasi neke delove lica isključivo svojom rozikastom nijansom, umesto sjajem kojim to hajlajteri najčešće čine.

Kako sam izrazito toplog, tj. žutog podtona, plašila sam se kako će ova hladnija roze izgledati na mom licu, međutim prijatno sam iznenađena što se sve sasvim lepo stopilo i uklopilo i lice mi izgleda sasvim normalno i prirodno (delimično jer je hajlajter slabije pigmentovan i blag), a sa ovom podlogom čak i zdravije i odmornije, za šta verovatno mogu da zahvalim tom rozikastom dodatku. Hajlajter ponekad nanesem posebno na neke delove lica, ali češće ga zajedno sa puderom nanosim četkom (tako što zahvatim oba dela zajedno), i u oba slučaja izgleda odlično.

givenchu-teint-couture-compact-06

Tekstura ovog pudera je kao san  – fina, prefina, prosto je svilen, ne mrvi se ni najmanje (što zaista ne viđam često), i odlično se raspoređuje po licu. Ipak, nije sasvim transparentan, a moć prekrivanja mu zavisi od toga čime ste ga i kako naneli – nanošenje mekom i pufnastom četkom za kameni puder daje naznaku boje i odlično fiksira šminku, a nanošenje sunđerčićem koji dolazi u pakovanju daje nešto jaču prekrivenost.

Probala sam da ga koristim i samostalno, kao podlogu, i najbolje mi se pokazao kada ga posle kreme ili seruma blago nanesem većom rastresitom četkom, a zatim dodatno, na mesta kojima je potrebno jače prekrivanje utisnem sunđerčićem. Ukoliko ne dobijem dovoljno prekrivanje, bez problema ga nadogradim, tj. nanesem još jedan sloj utiskujući ga sunđerom preko celog lica – na taj način dobijem srednju pokrivenost, a puder se skoro uopšte ne primećuje na licu, pa čak ni ne matira previše, već daje blago matiran izgled.

givenchu-teint-couture-compact-08

Najčešće ga koristim preko tečnog pudera, nanosim četkom, i kao takav je savršen – odlično fiksira šminku, ne primećuje se na licu, a na mesta na kojima brže prosijam prosto dodam još koji sloj, i ten izgleda fino i glatko, a ni najmanje ispijeno ili suvo, i to me kod njega oduševljava.

Zbog toga što je specifične svilene teksture, veoma lagane (iako je za takve pudere karakteristično da baš slabo prekrivaju, sa ovim to nije slučaj), može se nanositi i tokom dana, što ja i radim po nekoliko puta, i uopšte se ne skuplja i ne ističe kada se koristi na taj način (što navodim jer mi se često dešava sa kamenim puderima da se nagomilaju na nekom delu lica posle više nanošenja i prosijavanja), već sa njim lice uvek deluje sveže.

Sadrži silikone (zbog čega je verovatno i tako divan pod prstima), pa bi oni kojima ovakvi sastojci smetaju trebalo da na to obrate pažnju.

Postojanost mu je za ovaj tip proizvoda odlična, ja ga uglavnom popravljam čim malo prosijam, ali i kad to ne uradim on izgleda odlično i prirodno, i stoji na licu tokom radnog vremena, a uz popravke i duže, i ni najmanje ne oksidira, što mi je posebno drago.

Odlično maskira pore, a ne uvlači se ni u borice, tako da zaista lepo ujednači ten i daje mu, pomoću iluminatora koji sadrži, izvesnu dozu svežine.

givenchu-teint-couture-compact-10

Sadrži 10 grama što je sasvim fina količina, i već ga mesec i po dana trošim svakodnevno, a ima ga još dosta – po mojoj proceni trajaće mi još bar dva-tri meseca uz ovaj tempo korišćenja.

givenchu-teint-couture-compact-11 givenchu-teint-couture-compact-12

Cena mu, naravno, nije dobra strana, oko 5900 košta u parfimerijama, ali ako uhvatite neki od popusta, mislim da je sasvim prihvatljivo za ovako dobar i kvalitetan proizvod koji se ne troši brzo. Kao ni za tečni Givenchy Teint Couture, ni za ovaj se ni najmanje nisam pokajala što sam ih kupila, jer su zaista odlični i kvalitetni puderi, posebno ako kao i ja cenite to što su lagani i ne osećaju se niti primećuju na licu (s tim što mi se tečni prebrzo potrošio pa mislim da se zbog toga on baš i ne isplati).

U svakom slučaju, ako tražite fin i svilenkast kameni puder kao podlogu ili za fiksiranje i osvežavanje lica, ako volite da je lagan i neprimetan, ako cenite luksuzno pakovanje i pristojno prekrivanje za ovakvu vrstu proizvoda, onda će i za vas Teint Couture u kamenu biti dobar izbor.

Odogvaraće kako onima sa suvom, tako i onima sa normalnom ili mešovitom kožom, ali neće potpuno niti predugo sprečiti prosijavanje (3-4 sata za moju trenutno ne previše masnu t-zonu), pa ako imate masnu kožu ili t-zonu koja se izuzetno masti, onda vam neće biti najbolja opcija.

givenchu-teint-couture-compact-13

givenchy-teint-couture-swatch

Na unutrašnjoj strani ruke – Givenchy Teint Couture tečni puder u nijansi 5 Elegant Honey, Givenchy Teint Couture kompaktni u nijansi 4 Elegant Beige i pripadajući iluminator

givv

Prva polovina lica bez ičega, a na drugoj su samo tečni i preko njega kameni Teint Couture

Na poslednjoj fotografiji naravno nedostaje korektor i sređivanje obrva na delu sa puderom, ali htela sam da vam pokažem kako izgleda kada nanesem samo njega. Inače, videla sam na nekom stranom blogu prikazivanje pudera na ovaj način, pa mi se učinilo korisno, tako da se nadam da će biti i vama, iako mi je beskrajno neprijatno da se pokazujem u ovoj veličini bez šminke, ali nek ide život 🙂

Komentari

comments

17 Responses

  1. Avatar
    Maja

    Prelijepa si pa nema razloga da ti bude neprijatno. Super je blog, stalno citam, pomaze mi dosta u odabiru proizvoda, sve pohvale. 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Pakovanje je stvarno mnogo lepo, malo kabasto, ali u prirodi izgleda još lepše 🙂 Ja volim što se ne primećuje na licu skoro uopšte, to mi baš znači kad su puderi u pitanju 🙂

      Reply
  2. Avatar
    Svetlana

    Predivno izgleda. Mogu samo da ga zamislim pod prstima, obozavam svilenkastu teksturu presovanih pudera. I tebi da licu izgleda potpuno flawless, sto mi se specijalno dopada.

    Reply
  3. Avatar
    Adrijana

    Meni ovaj puder nije interesantan,ali sam stvarno imala veliku potrebu da pohvalim prikazivanje proizvoda na poslednjoj fotografiji. Kad god citam neki post(na raznim blogovima) o proizvodu koji me zanima ,uvek ali bas uvek pomislim zasto nema fotografija sa proizvodom na licu,i to bas ovako kako si ti prikazala. Da vidim stvarni efekat proizvoda,a i kvalitet fotografije ti je super.Cesto vidim fotografije gde ten izgleda kao fotosopiran,i ne znam je li to efekat proizvoda ili fotosopa.Jako sam odusevljena sa ovom idejom,i nisam sigurna da li mogu ovako preko komentara da ti prenesem svoje utiske i veliko odusevljenje.Inace si mi jedna od omiljenih blogerki,zbog nacina pisanja gde ti stvarno uvek poverujem :),ali sad si me bas kupila.Veliki pozdrav

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Mnogo ti hvala, ulepšala si mi dan :). Razmišljala sam da li da postavim fotografiju lica, i baš sam oklevala, ali mislim da je korisno i sad kad sam dobila ovakav komentar, mnooogo sam se obradovala. Potrudiću se da u svaki post (bar kad je šminka u pitanju) postavim ovakvu fotografiju. Još jednom najiskrenije hvala na ovako divnom komentaru 🙂

      Reply
  4. Avatar
    nena-beauty

    Preivan je .Kod mene je problem kad stavim puder u kamenu mnogo je vidljiv i to me nervira mada kad ga stavim na njemu ostala sminka bolje izgleda .Trenutno koristim Estee Lauder tecni i zadovoljna sam ali nikako da nadjem u kamenu koji nece biti pretezak ,koristila sam ih par i nista a najgori je bio Lancome i mnogo me razocarao i tecni a i u kamenu .

    Reply
  5. Avatar
    Ivana

    Svilenkasta tekstura,hajlajter i predivno pakovanje su ono zbog cega ga svrstavam medju omiljene

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.