Imala sam i koristila razne Guerlain pudere tokom godina, ali nekako, sasvim slučajno, nisam do sada nijednom probala njihov možda najpoznatiji –  Guerlain Lingerie de Peau Fluid . Poslednjih nedelja sam ga koristila i danas vam pišem kakav je utisak ostavio na mene.

Kad pričamo o Guerlain kozmetici, pričamo o prilično visokim cenama, ali i o luksuznim pakovanjima koja su pravi ukras i koja ćete sa uživanjem korisiti. Naravno, ni kvalitet ne zaostaje, te mogu da kažem da sam zadovoljna većinom isprobanog, čak i u odnosu na popriličnu cenu. Kao nešto što morate probati, ako ste ljubitelj šminke, istakla bih legendarne Guerlain Meteorites kuglice, zatim bronzere, moju omiljenu BB kremu od svih koje sam probala (mada je ova bliže puderu) Lingerie de Peau, i fenomenalni mineralni puder u prahu

Guerlain Lingerie de Peau je upakovan u staklenu bočicu sa pumpicom koja odlično radi. Prilično je tečne teksture i izuzetno se lagano nanosi i razmazuje. Nekako je “tanak” kad se nanese, valjda zbog teksture, a opet jako lepo prekriva, mogla bih da kažem da mu je prekrivanje srednje, a sa dodatnim slojem može da bude čak i jače od toga. Bez obzira na to što ga nadogradim, nije mnogo primetan na licu – u stvari, čak i na dnevnom svetlu se jedva primećuje, što me oduševljava, posebno zato što odlično prekriva nepravilnosti.

Videćete na fotografijama kako sasvim solidno pokriva fleke i flekice, kao i crvenilo, i to u samo jednom tankom sloju.

Izbor boja je dobar i postoje tri varijante nijansi, sa oznakom n – neutralne, sa oznakom c – hladnije, i sa w – toplije. 

Nijansa koju vam pokazujem je najsvetlija – 00n i meni je u startu previše svetla, međutim, čim ga nanesem, ovaj puder potamni – oksidira za čitavu nijansu, i tako postaje približan mojoj idealnoj boji, mada je i dalje mrvicu svetliji nego što bi trebalo.

Dakle, kad birate nijansu, uzmite u obzir da će na licu nakon par minuta biti za nijansu tamniji nego što je kad ga tek istisnete iz bočice.

Što se tiče ponašanja na koži, Lingerie de Peau je savršen!

Ne znam uopšte kako da ga objasnim, nekako je prosto elastičan kad se nanese, nigde ništa ne zateže, nigde se ne skuplja, sjajno kamuflira proširene pore, nije potpuno mat već prirodan, ali se ni najmanje ne sija, i dosta dugo mi t-zonu drži pod kontrolom – sigurno 4-5 sati.

Postojan je, zaista dugo ostaje na koži, i moram da kažem da sam primetila da mnogo leppše izgleda na koži posle nekih pola sata, a fenomenalno izgleda i posle 7-8 sati, ili kad se vraćam kući sa posla (osim što mi se malo skine sa nekih masnijih delova poput nosa i brade). Skida se ravnomerno, i vrlo lepo izgleda i neposredno pre uklanjanja šminke.

Ono što bi nekom moglo da zasmeta je intenzivan miris koji ostaje na koži i nakon nanošenja, ali je to slučaj i sa većinom pudera, a kod ovog Guerlain miris je nekako cvetni, lep i prefinjen pa mi ne smeta.

Ovo je puder idealan za neku normalnu ili mešovitu kožu, a lepo prekriva čak i nepravilnostii mislim da mogu komotno da ga koriste svi tipovi kože, sem možda izrazito masne.

Ovako izgleda na fotografijama, a (verujte mi :)), mnogo lepše deluje uživo.

Guerlain lingerie de peau tečni puder

1. bez pudera, 2. Guerlain lingerie de Peau Fluid, 3. Guerlain Lingerie de Peau Fluid plus malo šminke

Guerlain Lingerie de Peau tečni puder

1. bez pudera

2. Guerlain lingerie de Peau Fluid

Guerlain Lingerie de Peau tečni puder

3. Guerlain Lingerie de Peau Fluid plus malo šminke

Ovo je sjajan puder, toliko sjajan da me je oborio s nogu već za prvih nekoliko dana korišćenja, a ni kasnije mi se mišljenje nije ni mrvicu promenilo.

Jeste skup, ali vredi svaki dinar, jer mom tipu kože savršeno odgovara. Potpuno neočekivano je zauzeo mesto među mojih 5 omiljenih pudera svih vremena, pa nisam mogla da dočekam da ovo svoje otkriće podelim na blogu 🙂

Guerlain Lingerie de Peau možete kupiti u Jasmin i Sephora parfimerijama. U Jasminu mu je cena 7489 rsd, s tim što je Guerlain povremeno na popustu od čak 30%, pa je tako umanjena cifra ipak lakša za podneti 🙂 

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.