Lancome Belle de Teint nije klasičan kompaktni puder. Belle nije ni bronzer. Ipak, kad sam prvi put otvorila elegantni poklopac iz koga mi se ushićeno smešio moj odraz u ogledalu, nekako sam imala osećaj da ćemo se jedno drugom svideti. Belle de Teint i ja, ljubiteljka šminke, posebno pudera, koje volim da nazovem i magičnom prašinom, kliknuli smo odmah – i upravo tako je, pokušajem da vam ga približim, nastao ovaj post.

4315b0ff8a418f8a6d7e5be6d9658472

Lancome ga opisuje kao prozračni puder za prekrivanje nesavršenosti.

Ali on nije običan puder – zanimljivo je da Belle de Teint kombinuje prozračnu teksturu koja prekriva neujednačenosti, sa sastojcima koji blagotvorno deluju na kožu. Među njima su ekstrakt cveta galske ruže za blistavost, vitamini za antioksidativno delovanje, energetski kofein, i elastomeri sa trenutnim učinkom zaglađivanja i sakrivanja nepravilnosti.

lancome belle 03

Sama bih ga opisala kao proizvod između pudera i bronzera, ili kao neki lagani, transparentni bronzer, koji daje blago osunčan, a u stvari zaista zdraviji izgled licu, posebno kada me stigne zimsko ili stresno bledilo (ili ipak možda ova reč ne postoji ali mi se sviđa).

Nešto kao završni puder, ali ne puder za setovanje ili fiksator u klasičnom smislu, nego pravi finishing touch, koji nagrađuje sav trud koji ste utrošili na šminkanje 🙂

Upakovan je u klasičnu srebrnu kutiju kao i ostala Lancome kozmetika, a zatim i u plastičnu, ali elegantnu kutijicu sa poklopcem sa površinom ogledala. Unutar poklopca je takođe ogledalo, sam puder je zaštićen plastikom, a u kompletu dolazi i prilično upotrebljiva četkica za nanošenje. Ipak, četkicu predlažem kao opciju kada ste u pokretu – ovaj puder se daleko lepše nanosi drugačijim priborom.

lancome-belledeteint-02

Lancome Belle de Teint se proizvodi u 8 nijansi. Prve tri nijanse odgovaraju svetlom tenu, i ne sadrže nikakve vidljive svetlucave čestice već su mat, nijanse od 4 do 6 spadaju u one za srednji ten, i pružaju prirodni sjaj, a najtamnije nijanse 7 i 8 sadrže najviše svetlucavih čestica, što veoma taman ten čini blistavijim i svežijim.

Moja nijansa je 4- Belle de Miel, i ne primećujem ništa svetlucavo u teksturi, nikakve šljokice, čak ni najsitnije – puder čak deluje poprilično mat u pakovanju. Međutim, on nije potpuno mat kad se nanese – opet, nije ni da se presijava, nego daje veoma suptilnu blistavost ali i primetnu svežinu licu.

lancome-belledeteint-06

Nijansa koju imam je prilično tamna u kutiji, međutim, puder je vrlo transparentan i nije jako pigmentovan. Zbog toga daje baš onakvu dozu preplanulosti da ne izgleda očigledno – kao da ste na strateška mesta neneli neki veoma svetao i suptilan bronzer. Ovaj puder ima i miris, prijatan i cvetni, koji se na koži ne zadržava predugo.

lancome-belledeteint-04

S druge strane, Belle savršeno ujednačava ten, u smislu da lagano popunjava borice i pore i daje gladak i blurovan izgled licu, a taj efekat traje satima, što mi je posebno drago kao nekom ko ima nešto masniju t-zonu od ostatka lica. Ipak, nisam sigurna koliko bi dugo trajao na veoma masnoj koži.

Takođe, ne isušuje one suvlje delove lica i ne ističe ih, a kada se nanese ne ostavlja onaj umrtvljeni mat izgled maske koji nikako ne volim, već naprotiv, bez ikakvih šljokica pruža malo blistavosti.

lancome belle 02

Za nanošenje su mi se najboljim pokazale četke, i to velika pufnasta, rastresita i ne previše gusta za puder u prahu, kao i fan četka, jer nanose malu količinu ovog svilenkastog praha i lepo ga raspoređuju.

lancome-belledeteint-08

Dakle, nijansa 04 je za moj ten savršena kao blagi, svetliji bronzer, ali ukoliko uzmete nijansu koja odgovara vašoj boji tena (za moj bi to bila recimo br. 2 ili 3), dobićete i savršen puder za setovanje tečnog, ublažavanje vidljivosti pora, a ukoliko vam nije neophodno neko jače prekrivanje, onda i puder koji se može naneti samostalno preko neke kreme, baze ili tonirane kreme.

I na kraju, da li je neophodan?

Većini neće biti neophodan 🙂  Ovo je proizvod koji bi možda mogao da zameni kameni puder osobama koje imaju veoma suvu kožuMogao bi da zameni i bronzer, i u tom slučaju bih ga nazvala zimskim bronzerom.

Ja sam ga najčešće koristila kao puder za setovanje, na kraju šminkanja, kako bih lepo ublažila ostatak šminke, dodala malo zdrave boje licu i kako bi se, na kraju, sve to lepo stopilo. Ovo je više proizvod za ljubitelje, ili sam ga ja tako doživela 🙂

Lancome Belle de Teint se može kupiti u parfimerijama po ceni od 4980 dinara.

Da li ste probali Belle de Teint?

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.