Follow my blog with Bloglovin
Već nekoliko meseci nisam pisala postove o mesečnim favoritima, ali kako je septembar (čini mi se) dobar mesec za nove početke, odlučila sam da napravim par postova o proizvodima koje trenutno koristim i koje sam otkrila i počela da koristim u skorije vreme. Prvi post će biti o nezi kože, pa čemo preći na kosu, a onda ću vam pokazati šta je to od boja što sam najviše koristila ovih dana.

Ako niste upoznati sa mojim tipom kože, možete se upoznati tako što ćete pročitati neki od ranijih postova o nezi kože, a kad bih morala ukratko da je opišem, bila bi to kombinovana koža (sa normalnim obrazima i masnijom t-zonom), koja nije posebno osetljiva i nije sklona isušivanju, koja se nije preterano izlagala suncu ovog leta ali je bila sklona povremenoj bubuljici tu i tamo, sa nešto borica i proširenim porama oko nosa.

Još jedna stvar koju sam primetila je da mi se t-zona masti manje nego ranije, i nisam sigurna da li to ima veze sa samom kožom i njenim hirovima, ili pak preparatima koje koristim – u šta bih više od svega volela da verujem.

 

 

 

1. Garnier Essentials Calming Make up Remover – nežni i potpuno nemasni skidač šminke sa očiju, koji sam već pohvalila u nekom od ranijih postova a od kada sam ga pronašla ne menjam ga – samo trošim već treću bočicu – i koji mi odlično skida tragove raznih postojanih senki, krejona, maskara, karmina pri čemu ne isušuje predeo oko očiju što je potpuno magično obzirom da nije ni kremast ni masnjikav, već teksturom podseća na tonik. Nema miris, ne sadrži alkohol niti veštačke boje, pa sam sigurna da će svima koji imaju osetljivije oči i predeo oko njih ovaj skidač biti pun pogodak. Mislim da mu je cena nešto preko 300 dinara, što ga čini stvarno jednim od najboljih koje sam ja do sada imala prilike da probam a da je u rangu jeftinije drogerijske preparative.

 

 

2. Vichy Normaderm Micellar Solution – Iako sam ranije probala Vichy micelarni tonik i nisam bila previše oduševljena, odlučila sam da pružim priliku ovom koji je za razliku od običnog deo Normaderm kolekcije za problematičnu kožu. Iskreno, nisam primetila neku razliku osim što mi ovaj možda malo više isušuje kožu, ali mi jednako traljavo skida npr. šminku sa očiju kao i prethodni. U tome mi se mnogo bolje pokazao Bioderma micelarni tonik, kome ću se posle ovog eksperimentisanja koje je pri samom kraju svakako vratiti, jer mi je osim kao tonik, Bioderma odlično funkcionisao i kao skidač šminke sa očiju, što za Vichy ne bih mogla da kažem.

 

 

3. Avon Clearskin Professional Clarifying Toner Pads – Iako nemam problematično lice, i tek par puta godišnje dobijem napad nekoliko bubuljica, volim da svoju mešovitu kožu držim pod kontrolom, posebno što mi to olakšava svakodnevno celodnevno korišćenje pudera – kada mi koža nije masna, puder mi traje dugo, ne skida se, ne moram da ga poprvljam, a posebna milina je koristiti pudere koji nisu potpuno mat, već daju blistav i zdrav izgled licu. Najnoviji član moje male porodice čistača za lice su ovi tuferi natopljeni tonikom koji sadrži čini mi se glikolnu ili tako neku kiselinu, a kako ja kiseline volim i ne smetaju mi (+ imam manje pigmentacijske fleke na licu koje mi sve više blede posle svakog korišćenja proizvoda sa kiselinama), za mene je ovo odličan proizvod. Moram da napomenem da sadrži alkohol pa time malo i isušuje kožu, tako da ako ste osetljivi ili je vaša koža sklona isušivanju bolje je da sa ovim proizvodom ne eksperimentišete. Sa druge strane, ako imate mešovitu ili masnu kožu, predlažem povremeno čišćenje lica ili onih delova lica koji su skloniji bubuljicama ili mašćenju ovim tuferčićima, za čistiju kožu i brži nestanak flekica od bubuljica i tako tih sitnijih nepravilnosti na koži.

 

 

 

4. Clinique Moisture Surge Intense – ovo je unapređena, tačnije intenzivna verzija popularnog Clinique moisturizer-a, idealna za dehidriranu, umornu kožu kojoj je potrebna dodatna nega. Ono što mi se najviše dopada i što me je prijatno iznenadilo je sama tekstura (nekako meka i penasta, ni gusta ni retka, već nešto između), i divan osećaj na licu koji nije težak jer se krema lepo upija i lice posle nje ne ostaje masno već fino i glatko. U početku sam se plašila da će ova krema za moju kombinovanu kožu biti preteška iako ne sadrži ulje, ali je zaista samo hidrira i ni najmanje ne masti kožu. Kako je ipak veoma bogate teksture, koristim je onda kada mi je dodatna hidratacija potrebna, a to je npr. posle izlaganja suncu ili nekim agresivnijim sredstvima za čišćenje, pilinzima, i slično, a kako je pogodna za osetljivu i veoma suvu kožu, bez mirisa i alergijski testirana i sve to, svakodnevno je koristim na području oko očiju iako tome prvobitno nije namenjena. Sve u svemu, ovo je prva intenzivno hidrirajuća krema koja prija mojoj mešovitoj koži.

 

 

5. Givenchy Smile n Repair je krema za lice namenjena svim tipovima kože posle 35. godine koja ublažava bore i ujednačava ten, i još jedno prijatno iznenađenje obzirom na to da su kreme protiv bora obično masnjikave, što sa ovom uopšte nije slučaj. Čvršće je teksture pa mi je na prvi dodir delovala preteško za moju kožu, međutim kada se nanese na lice (ne smem da zaboravim da pomenem da divno miriše), odlično se upija i čini kožu mekom i elastičnom. Ne ostavlja onaj masni film koji ne podnosim, ne oseća se na licu, a divno hrani kožu, i uz sve to ima spf 15 što je uvek dobar dodatak. Trenutno moja no.1 noćna krema.

 

 

 

6. Dr. Brandt Pore Thing T-Zone Pore Tightener – ovo je krema koju koristim uglavnom kao dnevnu negu, jer mi je za dan potrebno nešto sveže i lagano na licu što će onemogućiti moj nos da prebrzo prosija, i što će sprečiti pore da počnu da divljaju (što se dešava posebno kada su velike vrućine). Tekstura joj je gelasta, i to čudno, memorijski gelasta, tako da kada napravite rupu prstom ili špatulicom koja uz nju dolazi u tom gelu, on se posle nekoliko sekundi vrati u prvobitno stanje, i ostaje skroz ravan kao i pre nego što ste ga proboli, da tako kažem. Znam da je nebitno za recenziju, ali meni vrlo interesantno, pa zato pominjem 🙂 Dakle, gel je lagan i vodenast, ima jak miris nekog recimo eukaliptusa, i veoma osvežavajuće deluje na kožu, čak pomalo i hladi. Za divno čudo, ne isušuje i ne zateže, i možda je samo u mojoj glavi ali kada ga nanesem pore mi se zaista suze, pa mi lice odmah izgleda lepše. Kao i za neke od ostalih proizvoda u ovom postu, i za ovu kremu ću uraditi posebnu recenziju pa ću onda napisati nešto više o njoj.

 

 

 7. Balea Urea krema za stopala sa 10% uree bila mi je pravi hit proteklih letnjih meseci kada su jadna stopala preživela svakojake sandale i slično, i jedina je koja je uspela da ih održi koliko-toliko normalnim i pored svog mučenja. Ono što je najvažnije, osim da naravno odlično neguje kožu, je činjenica da se jako brzo upija, a svi znamo koliko je to važno kad su stopala u pitanju, posebno kad niste neko ko voli da miruje. Odlična kremica po super ceni, i ne sumnjam da će biti dobra i za dolazeće jesenje dane, iako ću se možda u međuvremenu odlučiti za neku laganiju varijantu.

 

 

 8. Avon Planet Spa Indulgence Bath Elixir je u stvari kupka koju koristim umesto gela za tuširanje, i koja divno miriše ne znam na šta ali piše da su to cvet lotosa i šampanjac (?), i osim tog divnog mirisa koji se prilično dugo zadržava na koži zaista lepo neguje i ne isušuje, fino peni, opušta mirisom, i sve u svemu, odlična je.

 

 

9. Nivea Soft o kojoj ne moram mnogo da pišem, moja je prvo-za-šta-se-uhvatim krema kad je u pitanju nega kože tela, ruku i svega i svačega, pa je u danima u kojima sam sita svih mirišljavih mleka i losiona za telo a koža dehidrirana, što je čest slučaj tokom letnjih meseci, jednostavno prvi izbor. Jeste da vam najverovatnije ne otkrivam toplu vodu, ali kad sam razmišljala koji proizvod za negu tela da uključim u ovaj post, Nivea Soft se nekako sama nameće, pa ako niste do sada, u šta sumnjam, probajte da je probate 🙂

 

 

A koje proizvode vi koristite za negu kože?

U sledećem javljanju, nekoliko novootkrivenih preparata za negu kose koji su me prijatno iznenadili!

Komentari

comments

7 Responses

  1. Avatar
    Coxy

    Odličan post! Meni je dobar Garnierov dvofazni skidač, isto u svetlo plavom pakovanju kao i onaj obični, zeleni. Slažem se za Vichy micelarnu, a ta Dr. Brandt krema me je baš zainteresovala, padam na dobru ambalažu 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Aleksandra

    Bađ si me zainteresovala s ovom Dr.Brandt kremicom u obliku plave loptice, jedva čekam njen temeljan prikaz. Za skidanje šminke imam Garnier (rozikaste boje, sa ružom i gušće je od ovog tvog), ali nisam preterano zadovoljna jer je nekako agresivno, štipa me za oči kad mi slučajno upadne.

    Reply
  3. Avatar
    Pirinco

    Odlican post! Zainteresovao me je garnier losion, posebno jer mi je vec vise puta preporucivan, a ja pomalo imam garnier strah. Mada, hajde bar da prvo potrosim litru bioderme s’ kojom se obskrbih i koju koristim i kao tonik i kao cistac sminke. Pored toga jos:
    – sebamed deciji sapun za ciscenje lica
    – alverde blatnu masku
    – alverde blatnu emulziju ponekad
    – alverde blatni tonik ponekad
    – niveu soft, kao kremu za lice (glumi mi novu la mer ovu laganiju i meksu)
    – LRP spf50+ fluid
    – clinique moisture surge kao podlogu za sminku
    – roler clinique za oko ociju
    – tbs putere 2 3 komada uglavnom za stopala i ruke
    – alverde puter za prevenciju strija
    i tako to… :)))

    Reply
  4. Avatar
    Lana

    Obozavam ovakve postove, jako su interesantni 🙂
    Za Biodermu sam cula sve pohvale a interesuje me gde se moze kupiti kao i gel za suzavanje pora o kom si pisala, bas deluje zanimljivo 🙂
    Jedva cekam post o proizvodima za kosu 😉

    Reply
  5. Avatar
    Ana

    ja koristim vichy kremu i emulziju sa ruzom, za skidanje sminke eksperimentisem sa bourjois micelarnom koja mi nikako ne odgovara na ocima pa sminku sa njih skidam lorealovim dvofaznim, a planiram da isprobam bioderma micelarnu za koju jedva cekam tvoj izvestaj,kao i za ovu dr brandt kremicu koja umanjuje pore 🙂 rekla bih da je cudotvorna, ali kako vidim – kosta oko 45dolara 🙁

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.