Već neko vreme koristim nekoliko novih (i neke manje nove) Nivea preparata za tuširanje i skidanje šminke (umivanje lica), pa evo prilike da utiske o njima podelim i na blogu.

nivea-novo-01Među preparatima koje sam isprobavala poslednjih meseci, našli su se novi Nivea Creme Care i Nivea Men gelovi za tuširanje, Smooth Sensation mleko za negu tela pod tušem, nova Nivea micelarna voda, kao i dva preparata za umivanje: pena koju sam i ranije koristila za mešovitu kožu, i kremasta emulzija za umivanje za suvu kožu.

nivea-novo-04

Nivea Creme Care je novo kremasto sredstvo za tuširanje koje me je oduševilo kako teksturom, tako i mirisom, koji je skoro isti kao i miris klasičnih Nivea mleka za negu tela i krema u plavim limenkama. On se, ili tako bar moj nos misli, provlači i kroz većinu ostalih Nivea proizvoda, poput preparata za negu lica i tela, ali je ovaj iz Creme Care gela gotovo identičan. Uz to je kremast, fino neguje, i dovoljno dugo ostaje na koži i posle tuširanja, a uz odgovarajuće plavo mleko posle tuširanja, još i duže. Jedina mana ovog gela je što mi se malo brže troši, iako verovatno ne bi morao, obzirom da je gust i koncentrovan pa je dovoljna i mala količina, ali meni je toliko lep da sam uživala u njemu bez da ga štedim. Srećom, dostupan je i u većem, mnogo isplativijem pakovanju. Cena: 244 dinara za 250ml, 385 dinara za 500 ml.

nivea-novo-05

Od skora je u Nivea porodici još nekoliko In-Shower preparata. O onim prvim, mleku i losionu za korišćenje pod tušem sam pisala još kad su se pojavili, i ako ste čitali taj post znate da je ovo proizvod koji je meni došao kao poručen, jer sam jedna od onih koji nemaju mnogo strpljenja za nanošenje mleka ili losiona posle tuširanja i čekanja da se upije baš svaki put. Tokom zime mi je koža bila suvlja, pa sam bila ipak prinuđena da preskočim takvu vrstu proizvoda, ali kako je došlo proleće, novo Nivea In-Shower mleko Smooth Sensation je standardni deo moje nege. U međuvremenu su se pojavile još dve nove varijante (med i kakao) ovog preparata čijem se isprobavanju radujem, a ono što mogu da kažem za ovo je da ima još lepši i bogatiji miris, i da ostavlja kožu (koja nije suva) sasvim dovoljno negovanom i mekom, i to uz lako, brzo i jednostavno nanošenje. Cena Smooth Sensation In-Shower mleka je 399 dinara za 250 ml, i 589 dinara za 400 ml.

nivea-novo-03

Tu je i novi Nivea Men original Care gel za tuširanje namenjen muškarcima, a koji se može koristiti za telo, lice i kosu. Ja sam ga probala samo jednom za tuširanje i zadovoljna sam kako osvežavajuće miriše, ali ga zato moji dečaci koriste svakodnevno, i mogu da primetim da su vrlo zadovoljni. Detetu sam do sada uglavnom kupovala dečija sredstva za tuširanje, ali je sad već dovoljno veliki i vrlo ponosan što umesto onih sa crtanim junacima i voćkastim mirisima ima priliku da se kupa istim onim koje koristi i tata 🙂 Cena Nivea Men Original gela je 250 dinara za 250 ml.

nivea-novo-06

Novost među brojnim micelarnim losionima/vodicama na policama drogerija je i Nivea 3 u 1 micelarna voda za čišćenje. Ono što je po sastavu razlikuje od drugih je ulje koštica grožđa u sastavu (a sadrži i deksapantenol), a moram da pomenem i odsustvo alkohola, parfema i silikona. Micelarne vode koriste micele koje prikupljaju i rastvaraju nečistoće sa lica, pa su efikasne u uklanjanju istih i posle ovakvih proizvoda nema potrebe za daljim čišćenjem – kada očistite lice micelarnom nije potrebno ispiranje vodom niti korišćenje tonika ili sličnih preparata. To ih, za mene, čini odličnim u odnosu na ostala sredstva za čišćenje, jer pored toga što fino očiste lice, skraćuju rutinu nege. Nivea micelarna voda ne isušuje lice, ne ostavlja nikakav trag, a koža posle nje je čista i fina. Micelarne su bezbedne za korišćenje i na očima, tj. za skidanje šminke sa očiju, mada većina njih nije dovoljno efikasna za skidanje neke teže šminke poput vodootpornih pudera ili maskara. Takav je slučaj i sa ovom: veoma sam zadovoljna načinom na koji čisti lice i uklanja ostatke šminke, ali ukoliko koristim vodootpornu ili neku maskaru koja se teže skida, moram prethodno da je uklonim nekim, najčešće dvofaznim, skidačem na bazi ulja. Kad bih Niveu uporedila sa drugim micelarnim koje sam koristila, bila bi negde u rangu sa npr. Loreal micelarnom, i malo efikasnija od Garnier micelarne. Cena joj je 479 dinara za 200 ml.

nivea-novo-08

Dva preparata za umivanje koje volim i često su mi u stalnoj postavi su Nivea pena za čišćenje lica i kremasto sredstvo za umivanje. O peni, kojih sam do sada potrošila nekoliko, sam pisala i ranije, i iako postoji i u varijanti za suvu kožu (roze pakovanje), uvek se vraćam ovoj plavoj, za mešovitu kožu. Pomaže mi da t-zona, kada je masnija, bude savršeno čista a pore sužene. Ne bih je preporučila onima koji imaju jako suvu kožu, pa sam, kad mi je koža bila sklona isušivanju tokom zime, kupila i njihovo kremasto sredstvo za umivanje za suvu kožu, i moram da kažem da me je oduševilo. Uz čišćenje lica od šminke ostavlja ga savršeno mekim i glatkim, skoro mogu da kažem nahranjenim, ni najmanje ne isušuje a ni ne ostavlja kožu masnom. Mislim da je ovo sredstvo odlično kako za one koji imaju suvu kožu, tako i za one sa osetljivom, normalnom ili čak mešovitom koji imaju loša iskustva i kojima se dešavalo da im preparati za mešovitu kožu isuše delove lica. Cena pene za čišćenje lica je 570 dinara za 150 ml (i traje čitavu večnost) , a blagog gela za čišćenje lica 500 dinara za 150 ml.

nivea-novo-02

 Da li ste probali neki od ovih preparata za negu lica i tela?

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

4 Responses

  1. Avatar
    Jelena

    Mene su uvek privlačile i uvek će me privlačiti Nivea tuširalice. Prosto ima nešto u mirisu, a možda i teksturi što je za nijansu drugačije od svih ostalih. Ili je to jedno od onih miris-sećanja iz detinjstva…ne znam :). Uglavnom, dođe mi da sad otrčim do Lilly-ja i kupim jedno od tih In-Shower mleka za telo (iako imam još nepotrošeno Baleino lol).

    Reply
    • Zlatana - Makeup&more
      Zlatana - Makeup&more

      Da, i ja trošim jedno Balea (koje mi se sviđa), ali me strašno mame novi mirisi koje sam videla, jedan je med i mleko 🙂 a drugi kakao i mleko. Verovatno im neću dugo odolevati 🙂

      Reply
  2. Avatar
    bamby

    Da znas, uvek mi tvoji postovi pomognu oko kupovine nekog proizvoda, baš lepo dočarap 😛
    kao npr ovaj Micelarni ne bih probala, ali sad baš hocu. Opekla sam se na mnogima i nisu mi se dopali, ali za ove pare, baš hocu da ga probam i ako kažeš da je kao Lorealov, onda će mi se sigurno dopasti.

    kiss Bamby

    Reply
    • Zlatana - Makeup&more
      Zlatana - Makeup&more

      Pa ne znam, meni su svi ti drogerijski micelarni vrlo slični… do sada mi se jedino izdvojila Bioderma i Roc, oni nešto bolje uklanjaju šminku (onu jaču) ali su i skuplji. Nadam se da će ti se ovaj dopasti 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.