Dakle, proizvodi koje imam već godinama. I koristim godinama. I koje iznova kupujem. Proizvodi koji mi nikad neće dosaditi, i koji sa pravom u mojim kozmetičkim ormarima i ormarićima zauzimaju počasno mesto. Ovo je samo deo, a u nekom od narednih postova očekujte još ovih mojih “bisera” 🙂

Upoznajte moje “stare” ljubimce:

Krema za predeo oko očiju: Avon Anew Clinical

Sto puta sam je pominjala na blogu, a u stvarnom životu mnogo više. Prvi put sam je probala pre deset, možda čak i više godina, i drago mi je da se i dalje proizvodi iako povremeno menja naziv. Ali, uvek je deo Anew Clinical linije od Avona (moja omiljena, koju vrlo cenim, i čiji proizvodi imaju odlične sastojke i vrlo su efikasni u odnosu na pristojne cene). Sastoji se od dva dela, u jednom je krema koja je vrlo hranljiva ali ne premasna niti previše bogata, tako da može da se koristi i za dan, ispod korektora, a u drugom je gel koji ide na kapke i koji, priznajem, ne koristim baš savesno, tj. nanesem ga kad se setim, jer nisam primetila da mi nešto posebno pomaže. U svakom drugom-trećem katalogu je ova krema na popustu i cena joj bude oko 500 dinara, što je stvarno super.

Inače, probala sam gomilu drogerijskih krema za oko očiju, i ova mi je ubedljivo najbolja, jedino što ne može da se kupi u drogeriji. Preporučila bih je apsolutno svakom ko ima borice ispod očiju koliko god male bile, bez obzira na godine – ova krema ih fino hidrira i tako čini plićim i manje vidljivim.

Puder: Revlon Colorstay za masnu i kombinovanu kožu

I ovo je jedan od proizvoda o kojima sam milion puta pisala na blogu. Zanimljivo je da nema svoj zaseban post, iako ni sama ne znam koliko sam ga, za sve ove godine pisanja bloga, miliona puta preporučila devojkama i ženama sa masnom ili kombinovanom kožom. I koliko sam ga puta kupila. Dakle, mnogo sam drugih isprobala. I mnogi su mi se dopali. Ali, Revlon Colorstay je i dalje zakon za moju masnu t-zonu, puder koji me neće izneveriti usred dana, puder koji i nakon celog dana ostaje na licu, koji se ne preslikava na telefon niti maramice niti prste ako slučajno dodirnete lice, puder koji sasvim fino prekriva… meni je i posle svih isprobanih (a u svakom trenutku imam po bar dvadesetak tečnih pudera), ovaj i dalje najsigurniji i za njega se najčešće hvatam kad mi treba puder za ceo dan, o kome neću razmišljati sve dok ga uveče ne skinem.

Rumenilo: Dior Rosy Glow

Oh, Rosy Glow! 🙂 Merkala sam ga mesecima, razmišljala da li je ta drečava pink boja dobar izbor za moj topli, žućkasti ten. A znate kako je kod nas u parfimeriji teže dobiti ga (čistom) četkom na obrazu kako biste probali pre kupovine nego ga kupiti i možda promašiti boju… na kraju sam ga kupila. I nisam se pokajala, ni najmanje. Ono jeste drečavo u pakovanju, ali na licu se (kako kaže proizvođač, pod dejstvom toplote i vlažnosti kože), pretvara u divnu, živahnu rozikasto-koralnu nijansu rumenila koje instant podmlađuje, osvežava i da, oraspoloži 🙂 Bilo je dana kada sam ga koristila svakodnevno, nedeljama, bilo je pauza jer su neka nova rumenila dolazila u moju kolekciju, ali ovo je jedno od onih kojima se uvek vraćam. 

Maskara: Lancome Hypnose 

Legendarna maskara čije potencijale, priznajem, moje trepavice nisu baš odmah prepoznale. Prvi put kad sam je, čini mi se, dobila na poklon, mislila sam da je prosečna. Ali kad se malo osušila, kad sam je nanela u dva, pa tri sloja…. voila! 🙂  To je sigurno najpoznatija Lancome maskara, proizvodi se već godinama, a imala sam je do sada mnogo puta. Inače, ova maskara je formulisana i ima četkicu takvu da njom možete da dodate samo malo volumena za nežniji, dnevni izgled, ili da je nanesete u više slojeva za dramatičniji efekat. Obožavam njenu preciznu četkicu, jako crnu boju, i to što mi se ne preslikava na kapak čak ni posle celog dana. Nije čudo što je popularna, ne samo u svetu, nego i kod mene 🙂 

Parfem: Clinique Happy

Čisto, veselo, sunčano, prozračno, fino, razdragano. Happy. To je moj omiljeni parfem od prvog puta kad sam ga probala, pre sigurno više od dvadeset godina, takoreći klinka sam bila 🙂 Od tada, moram uvek da ga imam. Od tada, ukus mi se izmenio, u svoju kolekciju sam dodala mnogo parfema, mnogo različitih mirisnih kategorija, od tada sam stekla mnogo parfemskih favorita, ali Happy je poseban, jedan i jedini koji u trenutku može da mi popravi raspoloženje. Za njega sam dobila bezbroj komplimenata, lagan je a dovoljno postojan, divan je za dan ali i za veče, u mojoj glavi Happy je sinonim za mladost, bezbrižnost, prolećni dan, sunčano popodne, magično letnje veče, sinonim za osmeh. Pomislićete kako sam patetična, ali ok, jer priznajem da stvarno jesam kad god pomislim na Happy 🙂

To bi bio prvi deo moje “oldies” ekipe. Ima tu još dosta stvarčia, tako da će ovaj post uskoro imati i nastavke.

Kakva je situacija kod vas, imate li neke omiljene proizvode koje kupujete i obnavljate godinama?

Komentari

comments

3 Responses

  1. Avatar
    Tijana

    Uzivala sam u postu i cekam nastavke! Za mene je parfem L’eau par Kenzo proizvod koji oduvek koristim i moram da imam.

    Reply
  2. Avatar
    Blogomarija

    Odličan post i podsetnik da se svesno ili ne, prvim kozmetičkim ljubavima uvek vraćamo 😊 Avon Anew kremicu sam koristila i ja ali je nakon druge ili treće potrošene počela da mi iritira oči i to mi je teško palo jer sam je baš volela a nije lako pronaći dobar antirid. Proizvod kome se ja uvek vraćam je Mixa Balancing krema za lice sa glicerinom. Prija mi kao kad kad sam je nanela prvi put, pre 10 godina ( kako to samo zvuči 😂 )

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.