Nisam veliki ljubitelj sjajeva za usne iz nekoliko razloga: imam tamne usne pa na njima često boja sjaja ne dolazi do izražaja ili nije onakva kakva je u pakovanju; ne traju na usnama  dugo kao ruževi; umeju da budu lepljivi i neprijatni kad se nanesu. Zbog toga, moja kolekcija sjajeva nikad se nije približila, a kamoli dostigla onu sa karminima, koje obožavam i kojih imam neumesno mnogo 🙂

sjajevi za usne

Međutim, poslednjih meseci sam otkrila sjajeve koje zaista volim da nosim, koji su prijatni, a usne sa njima ne izgledaju mnogo drugačije, već samo malo bolje od prirodnih. Danas vam predstavljam tih nekoliko favorita, pa vam možda dam inspiraciju da neki od njih isprobate, i možda pronađete svoj novi omiljeni sjaj za usne.

Poređala sam ih po pigmentaciji, tj. po intenzitetu boje koju ostavljaju na usnama – od Clarinsa koji je bezbojan, sve do Max Factora, koji je obojen dovoljno da bi mogao da prođe i kao tečni ruž.

sjajevi za usne

Clarins Instant Light Lip Oil

Ulje za usne u bočici – uz to što sija na usnama, odličan je i kao zaštita ali i kao tretman za suve usne. Ima zanimljiv i praktičan ogromni aplikator, u pakovanju je crvenkast, na usnama bez boje. Miriše divno, vanilasto, slatkasto, intenzivno. Gust je, nije lepljiv, ali nije ni mnogo postojan. Slatkast je zbog čega ga brzo pojedem 🙂 Cena mu je 2529 dinara, i nije da je toliko jednistven, ali je lepo pakovanje i prelepo miriše, te ako poželite da se počastite, apsolutno sam za 🙂

sjajevi za usne

Oriflame Giordani Gold balzam za usne

Ovo je balzam, pa pre svega neguje usne, ali je sjajan (mada ne onako najjače sjajan, nego srednje) i ostavlja malo boje, pa bih ga ja svrstala u sjajeve. Inače, isto je upakovan kao i legendarni Clarins balzam (pre hiljadu godina sam ga pominjala na blogu, ovdeovde), a mogla bih da kažem i da je po ostalim osobinama vrlo sličan. Nijansa, osećaj na usnama, miris, sunđerasti aplikator – sve je isto, samo što je Oriflame povoljniji. Mislim da i Max Factor sada ima nešto slično, bar mi se čini po pakovanju, mada nisam probala. U svakom slučaju, ovaj Oriflame balzamčić divno neguje usne, nije mnogo postojan, ali ostavlja lepu svetlo ružičastu boju. Cena mu je 999 rsd, ali bude povremeno na popustu.

sjajevi za usne

Inglot High Gloss Lip Oil

Još jedan sjaj sa dodatkom ulja, mnogo fin na usnama, ali i ostavlja malo boje, pa usne izgledaju lepše. Moj je u bež nijansi, a postoji još i providan kao i rozikasti. Ono što obožavam kod ovog sjaja je što je, iako je uljani sjaj u pitanju, iznenađujuće postojan, pa tako satima može da mi ostane na usnama. Nije lepljiv. Ima silikonski aplikator i u obliku olovke je, a miris mu je divan, voćkast i sladak. Često ga koristim za svaki dan, a traje mi već mesecima, tako da je i isplativ. 

sjajevi za usne

Fenty Beauty Gloss Bomb

Ovo je jedan od onih “my lips but better” sjajeva, posebno za moje usne koje su prirodno dosta tamne. Ovaj sjaj ih malo i vrlo prirodno ulepša, i zato ga volim. Ova nijansa bi trebalo da bude univerzalna, ali ne znam kako to funkcioniše – samo znam da meni lepo stoji 🙂 Ako vam je Sephora u blizini, probajte ga, možda ćete se prijatno iznenaditi (kao ja na primer). Lepo miriše, prilično je postojan i ne lepi se. Cena mu je oko 2300 rsd a kod nas se može kupiti u Sephori.

sjajevi za usne

JLo x Inglot

Pisala sam više puta na blogu o ovom sjajnom sjaju – npr. ovde i ovde. Ne mogu a da ga ne pominem opet, jer mi je stvarno jedan od najomiljenijih i često ga koristim. Boja je prilično intenzivna za jedan sjaj, a i solidno je postojan na usnama. Lepo miriše, nije lepljiv, a nijansa koju imam je nešto između bež i rozikaste, prelepa 🙂 Podseća malo na Fenty, ali više ide na rozikasto, dok je Fenty više braonkast. Inače je dostupan u pet nijansi, pa može i da se bira.  Cena: 2550 rsd.

sjajevi za usne

Max Factor Honey Lacquer

U pitanju je možda više tečni ruž nego sjaj, jer je baš dobro pigmentovan, ali ga ipak svrstavam u sjajeve jer eto tako želim 🙂 Jako fino miriše (mada svi sjajevi uglavnom fino mirišu, da li znate neki koji ne? ja trenutno ne mogu da se setim), nije uopšte lepljiv i ima fin i precizan aplikator. Udoban je na usnama, ne isušuje ih i solidno postojan za jedan sjaj. Već sam o njemu pisala u ovom postu, a tu su i svočevi dve moje omiljene nijanse Honey Lacquer sjajeva. Cena mu je 1200 rsd.

sjajevi za usne

sjajevi za usne

Volite li vi sjajeve? Imate li omiljene? Imate li neke koje biste preporučili? 🙂

Komentari

comments

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.