U jednom od ranijih postova sam vas upoznala sa novim proizvodom iz Avona. Justin Tissue Oil je ulje protiv strija, ožiljaka i fleka, i ja sam ga redovno koristila (ovde čestitam samoj sebi zato što sam bila uporna, i zato što sam se redovno mazala, što inače ne radim) tokom proteklih mesec dana.

U prvom postu na temu Justine Tisssue Oil ste mogli da vidite dnevnik koji sam vodila tokom prve dve nedelje, a sada je vreme za još dve nedelje i sumiranje utisaka o ovom ulju. Nastavljam da ga koristim i dalje, jer i pored svakodnevnog mazanja još uvek nisam potrošila celu bočicu. Nisam zapisivala svakog dana, jer nisam imala toliko toga drugačijeg da kažem iz dana u dan, ali evo mojih utisaka nakon ukupno 28 dana otkad sam otpakovala ovo ulje i počela da ga upotrebljavam.

Dan 20

Sad je prošla već skoro cela nedelja otkad sam zapisala poslednje utiske, i promene na licu su vidljivije svakog dana. Ožiljci od bubuljica iz PMS-a koje se pojavljuju minimum jednom mesečno, uvek su vidljivi nedeljama dok ne uspem da ih se rešim, ali sam presrećna što je ovo ulje stvarno odradilo svoj posao i sada, posle desetak dana, više se ni ne naziru. Jeste da mi kreće nova bubuljica na bradi, ali sad bar znam čime ću da sredim fleku od nje.

Ulje i dalje mažem redovno na delove lica na kojima imam hiperpigmentacije hormonske prirode (i moram da priznam da su sve svetlije), ali sam ga nekoliko puta nanela i na celo lice u sasvim maloj količini: koža mi ujutru nije bila masna, već meka i blistava, što takođe pripisujem magičnom vitaminu C 🙂 Kao što sam već pomenula, nisam ljubitelj ulja na licu u svakodnevnoj rutini nege jer mi je koža mešovita i ne volim taj masnjikav osećaj, zbog čega ga ne nanosim svakodnevno umesto kreme. Ali, sigurna sam da će oni koji imaju suvu kožu uživati; moj predlog je da nanesu redovnu negu koju inače koriste (kremu, serum i sl) i na kraju tanak sloj ovog ulja. 

Dan 24

Već sam pisala kako je ovo ulje uživanje koristiti: bočica ima pumpicu (ne volim kad ulja moraju da se sipaju iz otvora pa sve iscuri), divno miriše, ali ne previše intenzivno, gusto je i masno, ali se lepo razmazuje, i malo je potrebno da bi se pokrila velika površina. A površina na kojoj stanuju moje strije je stvarno velika 🙂 Koža je mekana i fina (da mi j neko pričao da ću mazati ulje na telo svake večeri, a ne volim čak ni mleko za telo redovno da koristim) ne bih mu verovala, ali u ovome stvarno uživam. I ono što je važno, ali ne smem još da tvrdim, zaista mislim da su mi strije nekako više zaglađene i manje neravne. I dalje su tu, naravno, ali manje primetne. 

Dan 28 i konačni utisci

Skoro da sam potrošila bočicu, ali sam se nemilice mazala svuda 🙂 Ovo je za mene bio svojevrstan izazov, jer nisam ljubitelj mleka i ulja za telo, ali moram da priznam da nije teško stvoriti naviku, posebno kad je preparat koji koristim ovako fino mirišljav i svilenkast. 

Najbrži efekat, a ujedno i najvidljiviji, jeste na flekama koje sam imala na licu – one od bubuljica su mi potpuno izbledele veoma brzo, a ulje sam nanosila svake večeri ciljano na ta mesta.

Nanosim ga povremeno i na celo lice, u maloj količini (samo par kapi) i lepo ga utapkam – ujutru se budim sa mekanom i nežnom kožom koja izgleda jedro i zdravo. Nije mi izazvalo bubuljice, ali izbegavam da ga koristim svakodnevno na licu – ne samo ovo ulje, već ulja uopšte – jer se plašim da mi koža ne postane masnija nego što jeste. Međutim, za poseban “tretman” jednom ili dva puta nedeljno, naročito posle hemijskih eksfolijanata, ovo je prava stvar.

Strije su mi za ovih 28 dana nisu nestale skroz, međutim, nekako su pliće i manje se osete pod prstima, boja im je približnija boji kože pa su zaista manje vidljive, a koža je na tim mestima glatka, elastična i svilenkasta. Doduše, moje strije nisu toliko nove, imam ih dosta dugo, ali mislim da je ovo ulje idealno za trudnice ili žene kojima su se strije tek pojavile, možda bi i za kraće vreme mogle da vide rezultat.

Pominjala sam vam moje ožiljke na rukama, posebno one od manjih nezgoda iz kuhinje, uglavnom od rerne 🙂 Ti ožiljci nisu veliki, ali mi uvek dosta dugo budu crveni. Sada su mnogo brže postali smeđi, pa još svetliji, i danas se jedva vidi gde su bili. Tako da, eto, mislim da ovo ulje definitivno nešto radi. Nije to neka magija, tu su efikasni sastojci, i pre svega, upornost i disciplina da se koristi baš svaki dan, po mogućstvu i dva puta dnevno.

Želela bih sa vama i da podelim nekoliko saveta koji će vam dobro doći ukoliko se upuštate u borbu sa ožiljcima, flekama i strijama; oni nisu vezani samo za korišćenje ovog ulja, već i bilo kog preparata:

  • Hidratacija: veoma je bitno da pijete dovoljnu količinu vode – koža će biti elastičnija i blistavija
  • Piling: pre nanošenja preparata, uklonite sloj neživih ćelija čime ćete pomoći da preparat bolje prodre u dublje slojeve kože
  • Redovna upotreba: po mogućstvu dva puta dnevno, u dovoljno dugom vremenskom periodu
  • Masaža: potpomaže prodiranje preparata u kožu
  • UV zaštita: obavezna uvek kada se izlažete suncu, posebno na delovima kože na kojima imate ožiljke

Dakle, da sumiram: Justine Tissue Oil iz Avona je dermo ulje za lice i telo i predstavlja jedinstvenu kombinaciju ulja za ublažen izgled ožiljaka, strija i depigmentacije. Svilenkasta formula je kombinacija bademovog ulja, ulja susama, ulja pšeničnih klica i kukuruznog ulja, a tu je i 5% vitamina C. Dizajnirano da ublaži izgled strija nakon porođaja. Efikasnost ovog ulja potvrđena je kliničkom studijom nakon 28 dana.

Ulje se može naručiti online sa Avon stranice ili iz Avon kataloga, u kome je trenutno njegova cena 2900 dinara za 50ml.

Da li ste već možda probali ovo ulje?

Da li biste ga probali i za koje probleme biste ga koristili?


*Post u saradnji sa Avon Srbija.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.