Mystic Metallics je naziv jesenje Dior make up kolekcije u okviru koje su, osim karmina, sjajeva, lakova za nokte i kremastih senki u teglicama, izašle i dve zvezdane paletice od po 5 senki, od kojih vam jednu, u nijansi Bonne Etoile, predstavljam danas.

dior-senke-jesen-001

Pakovanje je standardno za Dior palete senki: klasična kutija, plišana kesica i elegantna tamno plava paleta sa ogledalom i dva dvostrana aplikatora, koji su, bar u slučaju ovih senki, prilično upotrebljivi kada vam četkice nisu pri ruci.

dior-senke-jesen-002 dior-senke-jesen-003

Divan uzorak u u obliku zvezdica stvarno daje posebnu notu izgledu ove palete, i moram da priznam da je delimično zaslužan što sam na nju uopšte i obratila pažnju kad su se  promo fotografije ove kolekcije pojavile, a kasnije je i kupila. Toliko lepo izgleda da mi je unapred žao što ću ih pokvariti, mada kao što na fotografijama vidite, nisam mogla da se strpim nekoliko dana i sačekam sunčanu priliku da paletu fotografišem, već sam morala odmah da je isprobam. Takva sam vam ja blogerka, nestrpljiva 🙂

dior-senke-jesen-006

Nijanse su zanimljive i neobične, a opet su veoma nosive, i to je druga stvar koja me je privukla ovoj paleti. Inače imam previše senki, bilo pojedinačnih bilo u paletama, toliko da ne verujem da ću ikad ijednu potrošiti, ali ono što me privuče kupovini neke nove, posebno ako joj cena nije baš niska, svakako je boja koju još uvek nemam ili koja mi se na nheki način učini posebnom.

dior-senke-jesen-007

Bonne Etoile sadrži pet baš ovakvih nijansi, koje su sve veoma pigmentovane i prepune sjaja, i sjajne čestice (šljokice) su toliko sitne da su senke više metalik nego šljokičaste. Taj metalik sjaj koji je na kapcima divan, mnogo lepši i suptilniji nego u samom pakovanju je svakako dobra strana ovih senki, ali mi je ipak žao što nema bar jedne mat nijanse, jer mislim da bi to baš nekako kompletiralo ovaj set. Ipak, da spusti loptu i dovede stvari u ravnotežu, tu je bledo zelenkasto plavičasta mint senka, koja je najmanje sjajna i satenskog finiša, pa ona nekako pravi balans. Osim nje, u paleti su i divna veoma sjajna svetla taupe, srednje sjajna bronzano smeđa u sredini, senka boje starog zlata sa dodatkom zelenkaste, i meni omiljena, predivna petrolej nijansa, mešavina teget, tamno zelene i tamno sive.

dior-senke-jesen-008

Senke su, kao što sam već pomenula, izuzetno pigmentovane, meke su, svilene i fine, ne mrve se i sjajne čestice iz njih ne ispadaju, tako da se blendaju kao san, divno i veoma lako. Mogu da se nanose kako četkama, tako i aplikatorima. Jednako su divne kad se kombinuju u nekoliko različitih varijansti, i kada se nose pojedinačno: tako su bogate teksture i boje i svaka nijansa je nekako kompleksna, pa svaka pojedinačno na kapku izgleda odlično.

dior-senke-jesen-009

dior-senke-jesen-010

Mislim da bi ova paleta mogla da odgovara svim bojama očiju, onima koji imaju svetliji ili tamniji ten, hladniji ili topli podton, jer su boje nekako prilično univerzalne, a opet drugačije od klasičnih, i kao što sam već napisala, vrlo nosive i za dan, a posebno za veče.

Ispod su svočevi na ruci, fotografisani na suncu, sa blicem, i na kraju u senci.

dior-senke-jesen-011 dior-senke-jesen-012 dior-senke-jesen-013

dior-senke-jesen-004

Mogu samo da zaključim da sam ovom paletom prezadovoljna, i osim visoke cene, ne mogu da joj nađem nikakvu zamerku. Boje su jedinstvene, interesantne i savršeno se uklapaju u sezonski metalik trend, a kvalitet odličan.

Iako je deo ograničene jesenje kolekcije Mystic Metallics, još uvek može da se kupi u nekim od Sephora parfimerija, po ceni od oko 6500 dinara za 6 g proizvoda.

 

Komentari

comments

14 Responses

 1. Avatar
  Ana

  Imam jedno pitanje,nema veze sa ovim postom. Da li bi mogla da mi preporucis puder ili bb kremu da je light ili medium pokrivenost,imam svetao ten i zuckasti podton,tako da mi rozikasti puderi ne odg. I imam suvkastu kozu. I da je dragstor proizvod jer nemam bas za pudere iz sefore. Koji je po tvm misljenju najbolji. Imam 23 god.

  Reply
 2. Avatar
  Aleksandra

  Divne nijanse, zaista, ali cena je ohohoho, ne bih nikad dala taj novac na senku za oči.
  I slažem se da je lakić divan, tako je veseo.

  Reply
 3. Avatar
  MakeUp Arena

  Paleta je prekrasna i razmišljala sam kupiti je ili ne, ali previše je sedefasta za moj ukus i to je jedini razlog što sam odustala…. ali evo gledam je i zaista je posebna…. možda i popustim 😀

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.