Scholl električna turpija za stopala nije novitet, ali je uvek aktuelna – posebno dok iz letnjih sandala ne uskočimo u cipele i čizme. Jer, ko ne voli da ima lepa i negovana stopala uz sasvim malo truda i na krajnje jednostavan način u kućnoj varijanti?

scholl-turpija16-19

Ja volim, i zato je Velvet Smooth električna pedikir turpija jedan od najboljih drugara mojih stopala već par godina unazad. Ukoliko nosite japanke, sandale ili papuče, ako na plaži hodate bosi, onda znate i da je suva i zadebljala koža na petama pojava koja ne izgleda baš lepo, a znate i da beskonačno turpijanje oduzima vreme, traži strpljenje, i nije najzabavniji posao na svetu.

Scholl električna turpija mnogo olakšava brigu oko stopala, štedi vreme i posete pedikir salonu (dakle novac), i donosi brze i vidljive rezultate u vidu fine, nežne i meke kože uz minimalan trud.

scholl-turpija16-12

Ova spravica se lako koristi: u pakovanju su 4 baterije koje su potrebne za rad električne turpije, tako da je potrebno samo ubaciti ih u uređaj, okrenuti srebrni prsten sa prekidačem na jedinicu, i početi sa turpijanjem na suvoj i čistoj koži.

Turpija se oglašava malo glasnijim zvukom, a kada se prisloni na kožu i počne sa radom, potrebno je polako prelaziti po delovima stopala na kojima je koža suva i zadebljala i koju treba ukloniti. Sama turpija je, dok radi, mnogo nežnija nego što izgleda, a posebno mi se dopada što se zaustavlja ukoliko je previše pritisnete na kožu, pa mogućnost da se koža nekako ošteti praktično i ne postoji. Ipak, predostrožnosti radi, ne preporučuje se onima koji imaju oštećenu, bolnu ili iritiranu kožu.

scholl-turpija16-15

Iz mog, sada već skoro trogodišnjeg iskustva, najbolje rezultate daje ukoliko se koristi 2-3 puta nedeljno tokom leta , ili jednom nedeljno tokom ostatka godine, s tim što to zavisi od same kože na stopalima: koliko je suva, koliko je inače negujete, nosite li otvorenu obuću i slično. Kada je koristim ovim tempom, svaki tretman ne traje duže od 2-3 minuta, a sama turpija mi traje po 3-4 meseca.

scholl-turpija16-04

U kompletu sa uređajem se dobija jedna turpija, a kad se istroši, zamenske se posebno kupuju. Dostupne su u tri varijante (fina, srednja i grublja – u zavisnosti od toga kakva vam je koža i kakav tretman vam treba) i sasvim lako se menjaju.

Materijal od koga je napravljen sam uređaj je vrlo kvalitetan, pomalo gumenast tako da ne klizi dok se drži, i savršeno ergonomski oblikovan za lako rukovanje, pa lepo leži u ruci.

scholl-turpija16-06

Sve ovo svrstava Velvet Smooth električnu turpiju za pete u red možda ne tako neophodnih, ali proizvoda koji i te kako pomažu da stopala izgledaju zdravo, lepo i negovano, a kako se radi o uređaju koji spada u red kozmetičkih, želim da se osvrnem na jednu veoma važnu stvar:

Pazite šta kupujete!

Već neko vreme su u opticaju kopije Scholl turpije. Kao i kad je u pitanju šminka ili preparativna kozmetika, važno je da za svoj novac dobijete tačno ono što želite i očekujete, umesto nečega što nije funkcionalno, ne radi ono što bi trebalo ili čak ima šansu da ugrozi vaše zdravlje. Zbog svega toga apsolutno ne podržavam kupovinu kopija bilo koje vrste!

Kopije se nekad prodaju po mnogo nižoj ceni, ali nekad koštaju i isto kao original, te apelujem da budete obazrivi i kupujete ovakve proizvode na ovlašćenim mestima.

Kako prepoznati kopiju

Kopiju Scholl turpije ćete prepoznati po tome što je manje težine od originala, materijal od koga je uređaj izrađen je lošiji, sa loše obrađenim ivicama, tekst na pakovanju je najčešće na ruskom ili bugarskom, motor je slabiji i uređaj slabije i lošije radi. Takođe, kad kupite kopiju ne dobijate 2 godine garancije koliko imate ako ste kupili originalni proizvod.

Osim garancije i činjenice da za svoj novac niste dobili proizvod koji zaista radi ono što bi trebalo, kod kopija postoji i zdravstveni rizik – loša izrada i izostanak kontrole kvaliteta mogu da dovedu do povreda, a verujem da ne želite da na svojoj koži koristite proizvod koji nije testiran i odobren.

Gde kupiti original

Originalni Scholl proizvodi mogu se kupiti u prodavnicama Idea, Tako Lako, Univerexport, Lilly, Apoteka Lora.

scholl-turpija16-10

Scholl Velvet Smooth električna turpija nije mala investicija, ali se često prodaje po povoljnijim uslovima i akcijskim, nižim cenama, i kad se sve to uzme u obzir, predstavlja dugoročno i isplativo ulaganje: manje poseta pedikir salonima, više uštede novca i sve dragocenijeg vremena, i odlični rezultati – savršeno glatka i nežna koža stopala tokom cele godine.

Na kraju, ukoliko odlučite da sebi priuštite ovu spravicu i olakšate život, dobro obratite pažnju da za svoj novac dobijete kvalitetan originalni proizvod.

scholl-turpija16-17

Tu je i kratak video koji sam snimila o tome kako se koristi Scholl Velvet Smooth električna turpija za stopala i kako da prepoznate kopiju:

.

*Post u saradnji sa Scholl Srbija.

Komentari

comments

2 Responses

  1. Avatar
    Sonja

    E…jedan od razloga,zbog kog nikako da je kupim,jeste upravo taj…da ne znam sta je kopija,sta origanal…a ono sto mi je,sada,kristalno jasno…jeste i ta garancija,pojma nisam imala da se dobija…Hvala za tekst

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.