Too Faced je oduvek bio simpatičan i neodoljiv brend, pre svega zahvaljujući preslatkim romantičnim girly pakovanjima ali i neospornom kvalitetu, kao i nekim komadima šminke koje sa pravom možemo da nazovemo kultnim u beauty svetu – pomislite samo na njihove Shadow Insurance baze za senku, bronzere ili palete senki, od onih za Smoky, preko Nude, Neutral, pa sve do ove o kojoj danas pišem, Natural Matte.

tf summer 01

Koristila sam je mnogo tokom poslednja dva-tri meseca, možda i najviše od svih paleta koje imam, i uživala sam u divnim neutralnim mat nijansama i finoj teksturi iz sve snage 🙂 Posle solidnog perioda testiranja, mogu samo da kažem da sam oduševljena: odličan izbor nijansi, posebno za nas koji smo toplog podtona (jer je većina nijansi toplija, mada ima i par hladnih), sjajna pigmentacija – što nije slučaj kod svih mat senki, fina i svilenkasta tekstura pod prstima, koja se na kapku blenda sa lakoćom, i odlična postojanost – ove senke i bez baze na mojim prilično masnim kapcima traju od jutra do večeri.

tf-summer-05

Tri nijanse kojih ima u najvećoj količini su Heaven (belo-žućkasto-bež), Lace Teddy (rozikasto-bež) i Nudie (tamnija bež, boja bele kafe), i odlično je da baš njih ima najviše jer se nekako najviše i troše. Ja ih koristim za deo ispod obrva, unutrašnji ugao oka, ponekad sam kapak, ali i za kombinovanje i blendanje tamnijih senki.

tf-summer-06

Ostalih šest nijansi je raspoređeno tako da, uz prve tri, njima možete napraviti dnevni, klasičan ili trendi izgled, a predlozi su priloženi uz pakovanje ove palete. Senke su odlično pigmentovane, s tim što su najsvetlije nijanse pomalo krečaste i više se truse od ostalih. Sa dobrom podlogom za kapke, ovi sitni problemi se rešavaju lako, a i činjenica da se većina mat senki tako ponaša nije neka novost.

tf summer 07

tf-summer-08

Na fotografiji ispod je Natural Matte paleta u društvu Urban Decay Naked 3 i Naked Basics 2 paleta, poređenja radi.

Na fotografijama širom interneta je Natural Matte paleta uvek nekako rozikasta, ali je to uživo slučaj samo sa srednjim redom senki, tj. senkama za Classic Look. I pored toga, mnogo su manje roze nego većina senki iz Naked 3 palete, tako da su potpuno drugačije.

Too Faced Natural Matte senke ni sa onima iz Naked Basics 2 palete nemaju nikakve veze, posebno ne po nijansama. UD Basics 2 paleta je mnogo hladnija od TF, a po meni, senke iz Too Faced palete su mnogo kvalitetnije i više mi se dopadaju: bolje su pigmentovane, lepše se blendaju i mnogo manje se mrve dok se nanose na kapak nego senke iz UD mat palete.

tf summer 11

Shadow Insurance baza za kapke

Uz Too Faced, ali i sve ostale senke, od srca preporučujem Too Faced Shadow Insurance  bazu za kapke, koja je jedan od mojih all-time favorita kad je ova vrsta proizvoda u pitanju. Tokom godina sam isprobala razne njene varijante, od kojih mi je baza za kapke sa sitnim sjajem Shadow Insurance Candlelight bila ok, ali ne i sjajna, a Shadow Insurance Lemon Drop, koja je žućkaste boje i samim tim neutrališe tamne i crvenkaste kapke, mi je svojevremeno bila pravo otkriće, a i dan danas je volim i koristim.

tf summer 12

Bronzer – Dark Chocolate Soleil

tf summer 13

Pored planetarno popularnog Too Faced Chocolate Soleil bronzera, ovog je leta predstavljena njegova tamnija varijanta – Dark Chocolate Soleil, još jedna koja miriše na čokoladu. U pitanju je boja koja će odgovarati onima sa toplijim podtonom i tamnijim tenom, a kao i svetliji i hladniji rođak mu, ovaj bronzer je fine svilenkaste teksture, solidne pigmentacije i odlične postojanosti, čak i po velikim vrućinama. Zbog tamnije nijanse i jakog pigmenta, neophodna je pažnja pri nanošenju, kao i fina rastresita četkica koja ne kupi mnogo proizvoda.

tf summer 14

tf summer 16

Levo: Dark Chocolate Soleil bronzer, desno: Chocolate Soleil

Love Flush rumenila

tf summer 17 tf summer 18

U Sephora parfimerije stiže još noviteta brenda Too Faced, u možda još lepšim pakovanjima od onih na koje su nas navikli, pa će se od jeseni na policama naći i nova linija rumenila, Love Flush. Među lepim nijansama zaista je teško odlučiti se za jednu, a ona koju isprobavam i o kojoj ću vam detaljnije pisati je I will Always Love You, kajsijasta sa bronzanim odsjajem.

tf summer 19

I ostale nijanse Love Flush dugotrajnog rumenila:

IMG_20150509_095305

Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar

I jedan dugo očekivani novitet se od pre par nedelja može kupiti kod nas – Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar paleta. Na neki način je ova paleta senki nastavak popularne Chocolate bar palete, a ono što je zanimljivo je da vas iz obe, odmah po otvaranju zapahne neodoljivi miris čokolade. Boje su većinom neutralne, ima i hladnijih i toplijih, generalno su dobro pigmentovane mada ima i izuzetaka, ali su na kapcima postojane. Lepo su odabrane pa se njima može našminkati u mnogo kombinacija, kako za svakodnevne, tako i za neke posebne prilike. Još uvek nisam isprobala sve mogućnosti ove palete, ali kad budem, svakako ću o tome pisati detaljnije.

tf-summer-20

Too Faced Melted Lipstick

tf summer 24

I na kraju, ali ne manje bitni, tu su Too Faced Melted tečni ruževi.

O novim prolećnim nijansama sam već pisala, a u istom tekstu ćete naći i moje utiske o ovim veoma pigmentovanim i postojanim karminima – KLIK, KLIK!, dok su nam za leto stigle još neke nijanse, među kojima i  Velvet, elegantna tamno crvena:

tf summer 22

tf summer 23

Too Faced Melted Lipstick: Candy, Fig i Velvet

IMG_20150508_173443_Fotor_Collage

Too Faced nam sprema još jesenjih noviteta, među kojima su Melted Metal tečni ruževi sa metalik efektom, Born This Way tečni puder, Love Flush rumenila i Love paleta, a neki od proizvoda koji se već sada mogu kupiti u Sephora parfimerijama u Beogradu i Novom Sadu su:

Too Faced Natural Matte paleta – 4920 rsd

Too Faced Semi Sweet Chocolate Bar paleta – 6170 dinara

Too Faced Dark Chocolate Soleil bronzer – 3440 dinara

Too Faced Melted tečni karmin – 2880 dinara

Kako vam se dopadaju Too Faced noviteti?

Komentari

comments

6 Responses

  1. Avatar
    Marija

    Ja imam smedju kosu, izuzetno sam svetle puti i plave oci. Dvoumim se vec neko vreme izmedju naked basic i too faced matte neutral. Sta mi preporucujes? Odlucila sam se za baby love rumenilo, cekam da stigne u sephoru, ali za paletu senki nikako ne mogu. 🙂

    Hvala, obozavam da citam tvoj blog. 🙂

    Reply
  2. Avatar
    My Beauty Column

    Ah, Too Faced i njihove palete, uvek izgledaju tako primamljivo 😀 Moram priznati da je i meni Shadow Insurance baza all time favorit. Odlična za masne kapke, a traje jako dugo 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Šminka je ljubav

    Divno si predstavila novitete! Moram priznati da sada kada imam više iskustva sa TF senkama ne razumem toliko ludilo oko UD naked paleta, Semi-Chocolate mi je za klasu iznad! A zanimljivo koliko se utisci za TF baze razlikuju, meni je Candelight jača od one klasične Shadow Insurance, sa ovom prvom mi se senka baš nikad mi mrvicu nije pomerila dok sa drugom jeste. Lemon Drop moram da probam.

    Reply
  4. Avatar
    kika

    dali si ti ovo kupila sama ili dobila. Odlican clanak samo sam znatizeljna. Pozdrav 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.