Danas bih malo pisala o ovom famoznom YSL iluminatoru (hajlajteru, posvetljivaču, korektoru, kako god…) o kome ste sigurno čuli sve naj-naj, i koji, omg, važi za kultni komad šminke. I nije mu dosta što je kultni, već kažu i da je must have najpoznatijih supermodela, selebritija i šminkera širom sveta, da licu daje instant efekat svežine i sjaja, da u trenutku može da zamaskira znake umora, i da se u svetu proda po jedan ovaj svakih 20 sekundi, mislim… šta da vam pričam, Touche Eclat ima i svoj lični sajt

Moj prvi susret sa njim nije baš sjajno prošao, ali kako je od tada prošlo 6 ili 7 godina, a i kako sam ovih dana sasvim slučajno naletela na njega tako što sam ga ugledala u izlogu parfimerije po stvarno ok ceni (oko 2200 dinara čini mi se), pomislila sam da ne bi bilo loše da pokušamo opet. Ovog puta sam, za razliku od tog neslavnog prvog susreta, uzela boju br. 2, jer br. 1 koji sam imala (a koji su mi preporučili “poznavaoci” iako mi se učinio suviše roze za moj ten) nisam nikako mogla da nateram da radi za mene ono što kažu da radi.

Malo je reći da sam tada bila potpuno razočarana u ovaj proizvod,  pa iako sam bila svesna i pre nego što sam ga kupila da to nije korektor, i da ne pokriva tamne podočnjake već samo daje svežinu licu, za mene nije učinio apsolutno ništa. Slični hajlajteri u obliku olovke sa četkicom koje sam nakon toga isprobala su mi bili mnogo bolji (Kanebo, Dior, Estee Lauder, Clinique, pa i Revlon, ArtDeco, Max Factor itd.).

 

I tako ja rešila da ponovim eksperiment, i donela kući svoj TE br. 2, i probala ga, i ostala poprilično zadovoljna efektom. Zadovoljna, ne zadivljena. Sigurna sam da su od onda nešto promenili u formuli, jer mi se sada čini da nije toliko redak i proziran, mnogo se lepše nanosi i razmazuje, i ova boja br. 2 je žućkasta što je skroz ok za moj ten, i prilično je svetla, što doprinosi valjda posvetljavanju tih oblasti na licu koje su kritične.

.

.

.

Kao što kažu u uputstvu, ovaj “korektor” može da se nanese ispod očiju, sa strane nosa, u koren nosa, oko usana (ili sa strane u uglove usana), pa zatim ispod obrva, udubljenje na bradi i slično. Mogu da kažem da sam zadovoljna kako odrađuje svoj posao. Formula je dosta tečna, ali ne vodnjikava, boju ćete videti na slikama, ali je za mene veliki problem to što nije dugotrajan i ovaj efekat koji proizvodi traje svega par sati posle čega morate da ponovite nanošenje. Što opet nije strašno, jer je TE zgodan za poneti, i može se nanositi kako ispod tako i preko kreme, tečnog, kamenog pudera, i stvarno se lepo i lako blenduje sa svakim od ovih proizvoda. Meni ne ulazi u borice,  i lepo se razmazuje. Mana mu je mala količina, samo 2,5ml, i obzirom da nije dugotrajan i da ga treba često popravljati, nije baš isplativ. Ali lepo je upakovan- izgleda vrlo elegantno i zlatno i blještavo i lep je dodatak za kozmetičku torbicu ili pak stočić, to mu se ne može poreći 😀

.

.

Mislim da se kod nas sada može naći dosta alternativa ovom hajlajteru, pa čak i boljih varijanti. Od svih isprobanih meni je najnajnajbolji Kanebo, i njega bih od srca preporučila svima, mada sam svesna da po ceni od oko 3500 nije baš povoljan, ali zaista vredi svaki dinar. Što se jeftinijih tiče, izbor je stvarno veliki, jer danas gotovo svaki kozmetički brend pravi neku svoju verziju ovakvog hajlajtera/korektora u olovci sa četkicom. Meni su najbolji Art Deco (mada je on malo gušći i bolje pokriva i može komotno da prođe kao korektor), Max Factor koji isto pravi sasvim solidan hajlajter, čak ga proizvodi i Essence (koji nisam probala, ali košta možda 200-300 dinara, a vidim da ga hvale).

Sve u svemu, iako sam manje-više zadovoljna sa Touche Eclat, mislim da ima i boljih a i jeftinijih alternativa. I dalje mi nije jasno cemu sva fama oko ovog proizvoda, jer je po mom misljenju nije zasluzio, iako ne mogu da kazem da je loš, već samo prosečan. Cena po kojoj sam ga kupila je ok, ali više novca za njega ne bih izdvojila. I mislim da sličnu stvar (ako ne i bolju)  možete pronaći i među jeftinijim brendovima.

Da li ste vi probali YSL Touche Eclat? Da li po vama, pohvale koje za njega pljušte na sve strane stvarno zaslužuje?

.

.

.

Komentari

comments

30 Responses

  1. Avatar
    Zox

    Ne. Ok je, ali ništa više od toga. Ima mnogo jeftinijih a jednako dobrih. Nezaslužena slava. Advertajzing, jbg 😀

    Kanebo je daleko bolji, usudila bih se reći NAJBOLJI 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Jelena K.

    a By Terry? legenda kaze da je upravo ona odgovorna za tu touche eclat kojom su se svi odushevili i da ju je to nagnalo da stvori svoju kozmetichku liniju
    ipak ne smem da se kladim da je njen korektor bolji od YSL jer ga nisam isprobala. ipak imala sam priliku da probam njene pudere “na chetkicu” (paa izgledaju bash kao TE) i fantastichni su, mirishljavi, divno se razmazuju, boja se izjednachi sa tenom..
    te mislim da njoj treba dati shansu
    kod nas sam je videla samo u sephori u ushcu 🙂

    Reply
      • Makeup&more
        Makeup&more

        jeste ona smislila, a ja nista nisam probala od by terry jer nekako uvek zaobidjem taj deo u sephori (slabo sam citala/cula/videla o proizvodima, a i kad vidim cene zavrti mi se u glavi) ali mislim da cu sledeci put obratiti paznju, za sada samo sam videla da su pakovanja lepa, a sad evo gledam po blogovima i solidne utiske za pudere i korektore, tako da cu joj dati sansu svakako, eto zanimacije 🙂

  3. Avatar
    Variola Vera

    jednom sam pala na reklamu i razvikanost s ovim…brrrr, jezim se kad uopce pomislim.
    jedan od razloga je to sto se uopce ne vidi ikakvo poboljsanje na okoloocnom podrucju (nije da imam posebih problema s time, cini se cak i manje nego vecina djevojaka), ali cak s obicnim tekucim puderom dobijem bolje prekrivanje. drugi razlog je odnos cijene i kolicine, mislim-2,5 ml? to mi je dovoljno taman za 2 tjedna upotrebe. 😀
    vec se dosta dugo drzim samo jednog proizvoda za podocnjake i nije me iznevjerio i sumnjam da cu ga mjenjati, pogotovo ne radi necega ovakvog 😀

    Reply
    • makeup&more
      makeup&more

      pa da, to meni nije jasno, kako je ovakav jedan proizvod uspeo da dostigne status “kultnog”, mislim… meni je najčudnija od svega ta masovna popularnost, razumem ja da je nešto izreklamirano, ali da ga ljudi koji ga koriste (obični ljudi) preporučuju toliko da svi poželimo da probamo… da li se samo prave da im je ova stvar čudotvorna ili im je stvarno toliko dobra? to bih ja volela da znam.

      Reply
      • Avatar
        Variola Vera

        cuj,vecini je cudotvorno sve sto ima bijesnu cijenu, sami sebe uvjere da nisu bacili novce bezveze. i ja sam bila takva pa sam potrosila hrpu novaca na gluposti, sad vise ne bi hvala lijepa 😀

  4. Avatar
    Maybe

    prošle godine sam u Londonu u nekom turbo jeftinom dućanu sa robo nabasala i na njihov kozmetiku i kupila korektor/highlighter za probu, košta je samo 2 funte. drugi dan sam se vratila po rezervni. nisam probala YSL, ali ni nemam tako skoru namjeru jer je ovaj 100 puta jeftiniji a odličan!

    Reply
  5. Avatar
    Zorana

    Za mene je neprevaziđen Clarinsov Eclat Minute Instant Light Eye Perfecting Base. Jeste da je baza za šminku, ali ukloni svaku senku sa kapaka, daje svežinu a ne skuplja se u borama.

    Reply
  6. Avatar
    Sanja

    Prvi put potrazih neki domaci blogic o zenskim stvarcicama, i naleteh ovde i stvatno sam odusevljena.. odlican posao!

    Reply
  7. Avatar
    Cecilija

    Pa planirala sam da probam, ali vise i nisam sigurna. Skoro sam kupila Estee Lauder highlighter sa cetkicom, bas slican ovome i za mene ne radi ama bas nista. Vidim da je MAC sad izbacio jako slican proizvod koji je puno jeftiniji od YSL i Estee Lauder.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      imala sam mnogo tih sa cetkicom – el, clinique, dior, ne mogu da setim svih – i bukvalno svi isto rade. ni za jedan ne mogu da kazem da je bolji od ostalih, da bolje pokriva i sl. jedino taj kanebo koji toliko pominjem, i moracu da ga kupim opet jer nisam dugo (a u medjuvremenu su menjali ambalazu, pa moguce i formulu, ko zna) pa cu bas da vidim da li mi je i dalje tako super.

      Reply
  8. Avatar
    Heather Anderson

    If you elaborate and are more descriptive it show that you have a greater level of understanding and that you actually care enough to explain it to the other party.

    Reply
  9. Avatar
    SAŠA-ž.pol

    KANEBO nisam probala,ali dosta pohvala sam o njemu čula,TOUCH ECLAT definitivno ne vredi te pare,to se slažem,po meni je više za veče,jer za dnevnu šminku mi je nekako previše upadljiv,i sjajan,ali efekat koji on daje zaista se može doboti i sa puno jeftinijim proizvodima….on stvarno nije po meni ništa posebno.PIŠITE molim vas o KANEBO proizvodima,o puderima,korektorima,jako me zanima jer nisam od njih ništa probala…samo poneki tester u parfimerijama,koji su uglavnom stari….šta reći.

    Reply
  10. Avatar
    olja

    maybelline affinitone je dom kulture za ovaj korektor. ovo je okej, ali stvarno nista posebno.

    Reply
  11. Avatar
    Tamara

    Meni licno sjajan, ali samo ya nagla[avanje i dodatno pokrivanje, nikako kao zamena za korektor. Mada je najbolji za starije zene koje nemaju bas podocnjake samo im fali blistavosti

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.