Za ovako lep dan, evo jedne lepe stvarčice koja me je oduševila. Sephora Lush Flush je u stvari lip & cheek stain, ja sad ne znam tačno kako bih to prevela, ali neka bude kao neka boja za obraze i usne. Jedan od najpoznatijih takvih proizvoda je na primer Benefitov Benetint, koji sam samo isprobala i oduševila se, ali mi se jednostavno nije davalo 4000 ili koliko već dinara koliko kod nas košta, a još uvek mi nije stigao na red za naručivanje sa interneta (28$).

Samo malo da objasnim za one koji nisu upoznati sa pojmom: lip&cheek stain/tint su obično proizvodi u obliku vodice ili gela obojenog nekom bojom, najčešće je to crvenkasta, ali ih ima i rozikastih, koralnih, itd. Nanosi se aplikatorom koji je u pakovanju a najlakše se razmazuje prstima; brzo se suši i setuje, pa se mora baš brzo razmazati, što ih možda čini malo komplikovanijim za za upotrebu, početnicima naročito; ono što mi se kod njih sviđa i po čemu su poznati je što su izuzetno dugotrajni na licu, vodootporni, i ako se lepo nanesu daju taj neki baš prirodan rumenkasti izgled i licu i usnama, uopšte ne izgleda kao da nosite karmin i rumenilo, samo daju malo boje. Prvi susret sa ovim tipom proizvoda sam imala odavno, bio je to Estee Lauder Lip Tint koji se nažalost više ne proizvodi, i od tada sam u njih zaljubljena 😀

Sephora proizvodi lip&cheek stain u nekoliko boja, kod nas sam za sada primetila samo jednu koju i imam – 02 pinot, i jedna od interesantnijih stvari je što košta samo 260 dinara, što je dosta manje nego u USA(12$), i što je obzirom na to koliko će mi ova tubica od 10 ml trajati, stvarno smešna cena. Sve vreme razmišljam da nisu nešto pogrešili, totalno čudno mi je da u Sefori  nađem nešto što je jeftinije kod nas nego u Americi.

Dakle, sve pohvale od mene za Sephora Lush Flush, kako se ovaj proizvod zove, ja sam o-du-šev-lje-na! Daje tako dobar i prirodan rumenkasti look, baš onako za opušten dan bez šminke; na usnama uopšte ne izgleda kao da imate bilo šta, ni sjaj, ni karmin, samo su vam malčice crvenija, na obrazima isto. Jedino što je potrebno malo vežbanja za aplikaciju ovog gela na lice, i to samo u smislu brzine: super se razmazuje, ali se relativno brzo suši tako da je potrebno samo malo ove bojice na vrhovima obraza brrrrzo razmazati, i efekat je skroz prirodan i divan! Brzina je pre svega važna jer kad se jednom osuši, ova boja stoji veoma dugo, ne skida se vodom (već sredstvom za skidanje šminke), na usnama traje nekoliko sati (čak i ako pijete, jedete, ili se pak ljubite), a na obrazima čitav dan! Zgodno je recimo i kao podloga za neka manje postojana rumenila, nanesete Lush Flush, pa neko rumenilce preko – divota!

Ako bih baš morala da mu smislim manu, neka to bude bojenje prstiju: ako ga nanosite prstima, što je po meni najlakši način, sva je prilika da će vam isti posle nanošenja ostati crvenkasti, a da će se boja skinuti tek posle 238 pranja ruku. Ipak možete da odahnete, jer uvek možete pribeći sredstvu za skidanje šminke.

Na fotografijama možete videti kako izgleda na usnama  i na ruci (kad se izvadi iz tubice + kako izgleda kad se razmaže).

Još jednom da napomenem da mu je cena prava sitnica i da se stvarno isplati, ako ništa poigrati se s njim, ali sam sigurna da će se većini svideti. Ja ga obožavam!

.

.

Komentari

comments

14 Responses

  1. Avatar
    Maybe

    obožavam kad svratiš u sephoru, jer mi uvijek tkriješ nešto novo. naše prodavačiće su toliko nezainteresirane i neupućene da nemam volje ni pretjerano pregledavat ponudu, ali zato imam tebe i uz tvoju pomoć samo dđem sa listom 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Taci

    Super,moram ovo da kupim da isprobam:) da li je moguce da u Sephori ima nesto za te pare? prijatno iznenadjenje i od njih 🙂 Jel si uzela u novoj u Knezu?

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      i ja sam se iznenadila, mislila sam da su nešto pogrešili 😀
      da, u novoj, stoje na kasi na donjem nivou u nekoj činijici.

      Reply
      • Avatar
        Taci

        Uf to sto stoji kod kase u cinijicama uglavnom ima par komada i brzo se razgrabi,valjda mi se nece prodati..tako sam jednom kupila sjaj za 280din,mislila sigurno je bezveze,cim je tako jeftin,a ono divnooo,bio je prelep rozi,postojan,pigmentovan,i izgubim ga posle par dana,odem opet kad ono nema vise 🙁 to je ono uzmes sta ti treba,krenes na kasu kad na kasi vidis jos par stvarcica mnogo jeftinijih od ovog sto si vec uzela i kako onda da ne uzmes jos i to 🙂

      • Makeup&more
        Makeup&more

        E baš tako, isto mi se dešava 😀
        Bilo ih je recimo dvadesetak u toj činiji, e sad kojom brzinom će se rasprodati to ne znam… možda je tako sitna cena zato što ih nemaju mnogo, ko zna… ali neću da baksuziram, nadam se da ćeš ih uloviti, a ako uspeš, javi mi da i ja odem po još koji 😀

  3. Avatar
    Emma

    ekstra je, ja kupila danas,ooodlicno je, i za usne i kao rumenilo, odusevljena sam, deluje totalno prirodno na kozi,i to sve za 260din neverovatno. svaka cast na pronalazenju ovog proizvoda,ja to pored kase nikad ne bih primetila;)

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ne možeš da zamisliš koliko mi je drago što ti sve svidelo! meni je isto super, deluje kao bledunjavo, ali par puta kad staviš (par slojeva) možeš da dobiješ tačno intenzitet koji želiš 😀

      Reply
  4. Avatar
    Ana

    Ovo je bila odlicna preporuka, i uspela sam da ugrabim poslednji (!!!). Stvarno sjajan proizvod, hvala puno za tip! Posle sam isla jos jednom da pitam da li ce ih ponovo dobijati, i rekli su mi da ne znaju, ali da je moguce da ih vise nece ni biti. 🙁 Da li neko mozda zna gde jos ima da se nadje?

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      drago mi je što ima vas kojima je ova preporuka bila korisna…. a nije mi drago što ih više nema ni u jednoj sefori 🙁

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.