Gostujući post, autor: Jasmina

Ne volem… inje u kosi, bljuzgavice od snega po ulicama grada, struganje leda sa automobila, košavu što boli po obrazima…

Volem… toplu šolju čaja dok gledam pahulje kroz prozor toplog mi stana, sveće sa mirisom jabuke i cimeta, praznično dekorisan enterijer…

Dakle, sa zimom imam love/hate relationship!

Dok čekam da proleće stigne, mojoj koži napaćenoj od centralnog grejanja i slojevitog oblačenja očajnički je potrebna nega.  I to nije samo estetski problem, već može biti i socijalni: pre nekog vremena uhvatila sam sebe da se nekontrolisano češem po listovima, toliko da me je (inače veoma suptilan kolega) upitao da li imam buve!?

Suva koža tela je nešto sa čim svake zime imam okršaj, i do sada sam manje-više uspešno rešavala taj problem pomoću drogerijskih proizvoda (mleka za telo, ulja, kreme, buteri), sve dok jednom prilikom nisam konsultovala dermatologa koji mi je preporučio Eucerin pH5 ulje za tuširanje. U početku sam skeptično prihvatila takav predlog, u smislu: Kakvo ulje? To je ono čime se koža maže a ne pere!

Međutim, u nedostatku bolje ideje i blagog očaja, kupila sam ga u prvoj apoteci.

I gle čuda! Radi!!!

eucerin-suva koza-02

Već posle prvog korišćenja koža mi je bila zahvalna. Blago penušavo, skoro bez mirisa, sredstvo koje klizi po koži me je potpuno oborilo sa nogu. Koža nakon tuširanja zaista ostaje meka, bez neprijatnog osećaja zatezanja i bez iritirajućeg filma koji pojedini preparati znaju da ostave nakon upotrebe. Vremenom sam isto sredstvo isprobala i na koži lica, ali i u nedostatku kupke za intimnu higijenu gde se takođe sjajno pokazao. Odličan je i kao zamena za penu za brijanje. Danas nemam onaj osećaj krivice kad u žurbi na stignem da nanesem kremu za telo posle tuširanja, jer znam da do kraja dana neću imati iritacije izazvane suvim vazduhom.

eucerin-suva koza-01

Ipak, ne mogu bez kreme – možda je to i na psihološkom nivou. Posebno onih hladnih dana kada su usled niskih temperatura „drugari“ iz toplane radili celu noć. Tako sam pronašla rešenje, opet iz iste kozmetičke kuće – Eucerin.

Eucerin lotion pH5 više je krema jer je po strukturi veoma gusto. Toliko da sam i ovaj put bila skeptična, posebno u pogledu ostavljanja neprijatnog filma po koži. I opet sam se prevarila. Koža ga odmah upije, nema osećaja težine, lako se razmazuje, neutralnog je mirisa (možda malo podseća na miris krema za bebe) što znači da se ne sudara sa mirisom parfema. I najvažnije – uz njega sam zaboravila na sve probleme izazvane suvom kožom.

Za mene su ova dva proizvoda spasonosna kombinacija, i samo su igrom slučaja iz iste kozmetičke kuće. Uz njih sam zimu pregurala bez većih neprijatnosti, bar po pitanju udobnosti u sopstvenoj koži.

Koja je vaša omiljena kombinacija za zimsku negu tela?

 

7 Responses

  1. Avatar
    Kika

    Uuuuu, zelim oboje! Po kojoj cijeni se mogu kupiti? Nema veze sto imam zalihe kupki, Eucerin je Eucerin! 😀

    Reply
  2. Avatar
    Ana

    Uuu ja ovo moram da probam, imam iste probleme sa kozom kao i ti, cak mi se na nekim delovima koza i peruta, a zavisna sam od mazalica za telo, i to ne od onih mirisljavih sto nista ne rade, uzas 🙁 Da, koja im je cena? I koliko ml?

    Reply
  3. Avatar
    anja

    meni ovo ulje nije nista posebno,imam dosta suvu kozu (od solarijuma), i to ulje niti mi pomaze, niti odmaze u hidrataciji, mekoci koze itd 🙁

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.