U momentima kada je jedino pitanje da li želite bolje da izgledate sad ili odmah i kada nemate vremena za duge tretmane ili beskonačno šminkanje, postoji nekoliko proizvoda koji u tome mogu da pomognu. Upoznajte moje najbolje drugare koji uvek nepogrešivo učine da izgledam odmonije (i pristojnije) za samo nekoliko minuta 🙂

1. Suvi šampon

instant rezultati 07

Ne znam kako sam bez ovoga živela ranije. U stvari znam: koristila sam, verovali ili ne, bebi puder, ali to je bilo previše belo, previše praškasto i pomalo neuredno. Izbor suvih šampona u radnjama je sada zaista veliki, a moja preporuka je uvek Batiste – postoji u raznim varijantama za različite potrebe, čak i u boji, a sve o ovim sjajnim suvim šamponima mogli ste da pročitate ovde: Batiste. Skoro sam kupila i L’Oreal Magic Retouch koji ima vrlo sličan efekat kao Batiste, s tim što je dostupan u nekoliko boja, i kao takav namenjen prvenstveno prekrivanju sedih. Ova najsvetlija boja je dosta tamna plava, ali fino prekrije sede s tim što dodaje i volumen – baš kao obojeni suvi šampon. Skuplji je, ali ima i precizniji aplikator, pa će nekome više odgovarati od suvog šampona. Ipak, moj ljubimac ostaje B.

2. Maska za lice

instant rezultati 06

…ali ne bilo koja maska. Postoje maske koje čiste, koje čine kožu mekšom, nežnijom, lepšom na dodir… i to je ok. Međutim, postoje MASKE čiji je efekat vidljiv odmah pošto je skinete sa lica, i to ne neki nja-nja efekat, već prava razlika. Najčešće su to maske sa aktivnim sastojcima, pa će vam one koje u sebi sadrže kiseline ili enzime uvek otkriti mnogo lepšu kožu već posle nekoliko minuta. Moji favoriti su, kad su ovakve maske sa instant efektom u pitanju, Caudalie Glycolic Peel (pisala sam o njoj ovde), Balea Enzym Peeling (pisala ovde i ovde), Dr Brandt Oxygen Facial (pisala ovde) i naravno, Glamglow. Najdraža mi je crna, o kojoj sam pisala i zaseban post, ali moram da priznam da ih sve podjednako koristim, i da svaka od njih brzo pokazuje rezultate: zelena je za čišćenje lica (glina se nanese na lice i kada se pomeša sa vodom, dobije se uljana emulzija), narandžasta sadrži piling čestice, plava je sjajna za brzinsku hidrataciju.

3. Sunđer za šminkanje

instant rezultati 08

Evo još jedne stvarčice bez koje ne znam kako smo živeli 🙂 I sad se ja kao šalim, ali je ovo u stvari najbrži i najjednostavniji (teško da možete pogrešiti čak i ako niste ekspert za šminkanje) način za nanošenje pudera, korektora ili drugih tečnih, kremastih, pa čak i praškastih proizvoda. Sunđerčić se koristi vlažan (nakvašen i dobro oceđen), tako što se njim utapkava proizvod na lice. Najčešće ga koristim za tečni puder i korektor, i osim što je nanošenje brzo i precizno (zbog praktičnog oblika), takođe je i mnogo teže pogrešiti, a teži ili puderi koji jače prekrivaju se nanošenjem ovakvim sunđerčićem nekako “razrede” i izgledaju mnogo prirodnije na licu. Moj favorit je originalni Beauty Blender (na slici je Beauty Blender Bubble, u specijalnoj boji kreiran povodom 15godišnjice nastanka ovog kultnog proizvoda, i crni, Beautyblender Pro), ali sam prilično zadovoljna i sunđerčićima iz DMa (Ebelin), kao i Sephorinim iz jesenje kolekcije.

4. Iluminator (korektor)

instant rezultati 09

Ovde mislim na tečne korektore, koji se često zovu i iluminatori, jer nisu jako pigmentovani a sadrže reflektujuće čestice koje lepo osvetljavaju predeo oko oka, ali mogu da se koriste i na drugim delovima lica. Najčešće su u obliku olovke sa četkicom, do čijeg sadržaja dolazite klikćući ili okrećući gornji deo olovke. Bez obzira na to što imaju četkicu, ovakvi proizvodi se moraju izblendati prstima ili četkicom za korektor, jer ova sa kojom stižu nije baš najsrećnije rešenje. Odlični su za brzo šminkanje – u nekoliko poteza na strateškim mestima na licu poput predela oko očiju, čela, brade, iznad gornje usne, sredine nosa i vrhova jagodica, utapkavanjem ćete dobiti svežiji i odmorniji izgled, jer lice momentalno zablista. Trenutno koristim Deborah Radiance Creator i vrlo sam zadovoljna, posebno jer mu je cena sasvim pristojna. Od onih koje sam do sada koristila, mogu da vam preporučim kultni YSL Touche Eclat, Clarins Instant Light, a od povoljnijih koje volim su tu su tu Artdeco Perfect Teint Illuminator i Max Factor Mastertouch concealer.

5. Koralno rumenilo

instant rezultati 03

Ako bih morala da se odreknem šminke a da zadržim samo jedno nešto, ja bih odabrala rumenilo, i to koralno. Eto toliko ja volim rumenilo i toliko mislim da pravi razliku između tek probuđene džangrizave gospođe i hello-world-spremna-sam-da se-sretnem-sa-svim-dnevnim-izazovima-plus-baš-sam-se-odmorila. Dakle, morate imati bar jedno koralno rumenilo (i to će vam biti dovoljno, ne obazirite se na mene). U zavisnosti od tena, da li je svetliji ili tamniji, kao i od podtona kože (hladniji ili topliji), odabraćete odgovarajuću nijansu. U slučaju tamnijeg tena, toplijeg podtona, koralno rumenilo može da vuče više na breskvasto, crvenkasto, da bude toplije, a ukoliko ste svetliji i hladniji, idealna je koralna koja vuče na rozikasto. Za svakog postoji idealno koralno rumenilo, i nemojte da se stidite da ga probate jer u par poteza četkicom zaista možete napraviti ogromnu razliku. Moja omiljena: MAC What I Fancy, Too Faced Sparkling Bellini, Benefit Galifornia, Inglot Cream Blush 96, Sephora Amuse Me, Maybelline Studio Blush Peach Pop, Catrice Illuminating Blush Coral Me Maybe, Essence Satin Touch Blush Satin Coral

instant rezultati 04 instant rezultati 05

6. Maskara za obrve

instant rezultati 10

I na kraju, ali ne najmanje važno, nabavite maskaru za obrve. Ako imate obrve i niste ih do sada popunjavali ili crtali, čak i ako niste znali da vam maskara treba, oduševićete se kad je probate. Ona zagladi obrve, doda im malo sjaja (ako je providna) ili sjaja i boje (ako je u boji), učvrsti ih tako da budu poslušnije tokom dana, i čak i ako nemate vremena za detaljno popunjavanje obrva, maskara može da odradi dosta dobar posao u svega pola minuta, i da ih diskretno popuni. Sad ih na tržištu ima dosta, a u moje omiljene spadaju Golden Rose Longstay Brow Styling Gel (o njemu sam već pisala), Benefit Gimme Brow (pisala ovde), Too Faced Brow Quickie, Artdeco Clear Lash and Brow gel.

instant rezultati 02

Imate li vi neke proizvode koje koristite kad nemate mnogo vremena?

Komentari

comments

One Response

  1. Avatar
    Ana Tešić

    Od ovih koje si navela ovde nekoliko 🙂

    Šampon za suvo pranje (Balein ili Aussie za farbanu kosu), gel za obrve (Essence za plavuše), neki lagani puder (Bourjois Healthy mix serum, npr) i rumenilo (shvatila sam sad da nemam neko baš koralno tako da si mi dala ideje da isprobam)…

    Divan post, baš sam uživala čitajući 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.