Ne znam da li ima nekoga ko još uvek nije čuo za Perfectly Matte ruževe koje je Avon lansirao pre dva meseca, ali ako ima, onda pisanje ovog posta nije bilo gubljenje vremena 🙂

JER, 

SPOJLER! 🙂
ovi karmini su odlični i prava je šteta propustiti ih!

avon-matte-01

Poseban i savršeno osmišljen detalj kada je u pitanju lansiranje ove nove linije ruževa, je svakako majica koju je Ana Ljubinković, naša poznata kreatorka dizajnirala specijalno za Avon, a koja je u ruke blogera stigla sa odštampanim imenom bloga, što je mene baš, ali baš oduševilo! 🙂

avon-matte-03

True Color Perfectly Matte ruževi su u elegantnom i vrlo lepom mat crnom pakovanju, koje zaista izgleda, a i na dodir deluje skuplje nego što jeste. Dostupni su u 15 boja, među kojima verujem da svako može pronaći neku koja mu odgovara.

avon-matte-10

Tekstura im je fina i kremasta, lepo se nanose jer lagano klize preko usana, i odlično su pigmentovani – nijanse koje imam potpuno prekrivaju usne već sa prvim slojem boje. Avon kaže da hidriraju, a ja ne bih išla tako daleko, već bih pre rekla da ne isušuju usne, što je svakako dobra, i ne tako česta osobina kad su mat ruževi u pitanju.

avon-matte-09

Ukoliko vam usne nisu sklone isušivanju, slobodno možete naneti Perfectly Matte bez bojazni da ćete nakon nekoliko sati morati da ih kupate balzamom. Ako ipak jesu, preporučljivo je pre nanošenja ovih (ali i bilo kojih mat) karmina uraditi piling usana, pa čak i naneti tanji sloj balzama za usne čiji ćete višak ukloniti pre nanošenja karmina tako što ćete prisloniti papirnu maramicu na usne.

avon-matte-11

Nijanse koje Jasmina i ja nosimo na ovim sličicama su Coral Fever, predivna jarko koralna boja koja vuče na narandžasto, i Splendidly Fuschia, prava ciklama-pink.  Obe su izuzetnog pigmenta, a na usnama ostaju nekoliko sati. Vrlo su udobni na usnama, lagani, i ne zatežu ih ni najmanje.

avon-matte-05

Mat karmine volim isto koliko i one sjajnog finiša, ali su ovi prvi, priznaćete, daleko popularniji poslednjih godina, te sam imala priliku mnoge od njih da isprobam. Za Avon Perfectly Matte mogu slobodno da kažem da su se smestili u sam vrh moje liste omiljenih mat ruževa, pre svega zato što su lagani a postojani, ali tu je i jako lepo pakovanje kao i više nego povoljna cena – u aktuelnom katalogu je 439 dinara.

Od srca ih preporučujem i predlažem da, ukoliko imate priliku, obavezno neki od njih isprobate – sigurna sam da se nećete razočarati!

IMG_1078

A post o Avon proizvodima je zgodno mesto da pomenem još dva njihova noviteta.

Avon Dreams je miris koji spada u chypre-cvetnu kategoriju, sa glavnim notama šljive, provansalske ruže i drvenastim akordima. Nije tip mirisa čiji sam ljubitelj, ali mi se dopala poruka koju nam ovom novom parfemskom vodom (moram da napomenem, izuzetno postojanom!) Avon šalje: priseti se zaboravljenih snova i oživi ih…

Maskara Big & Multiplied je nova verzija prethodnih Big&Daring i Big&False, a trebalo bi da pruža efekat maksimalno gustih trepavica sa intenzivnim volumenom, i kako Avon kaže, trpavicama daje raskošan izgled. Četkica ima vlakna različite dužine što pomaže da trepavice budu uredne i razdvojene, ali može da dosegne i do onih najkraćih. U praksi, nova maskara je prilično vlažna što joj ne pomaže da idealno razdvoji trepavice, ali pretpostavljam da će se dužim korišćenjem (kad se malo osuši) to promeniti. Takođe, volumen koji daje nije baš dramatičan (ili bar nije za moje pojmove), više je za neki dnevni look, ali mi se dopada što ova maskara traje tokom celog dana i ne mrvi se, a prilično se lako skida.

IMG_1426

Da li ste isprobali neki od Perfectly Matte karmina? Kakvi su vaši utisci?

Komentari

comments

3 Responses

  1. Avatar
    Masa

    Imam Peach flatters nijansu i, nazalost, nisam zadovoljna. I piling, i balzam, opet isusuje. Steta je i sto je pokrivenost ispod prosecne, i sto se ne skida ravnomerno. Nijansa je divna, zato mnogo zalim, ali, mozda je do te nijanse, svakako cu isprobati jos neku nijansu jer ima nogo lepih 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.