ŠKOLA ATOPIJE na Klinici za dermatovenerologiju KCS uz podršku BIODERMA Laboratorije

Atopija je nasledna sklonost ka burnijem reagovanju na uobičajene stimuluse (alergene) iz spoljašnje sredine. Jedna od manifestacija atopije, atopijski dermatitis (često nazivan ‘’ekcem’’), naročito je učestao a broj obolelih se u poslednjih 30 godina utrostručio.

Besplatna škola atopije će se održavati nekoliko puta godišnje na Klinici za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, uz podršku francuske BIODERMA Laboratorije.  Škole atopije pomažu boljem razumevanju bolesti, dokazano povećavaju uspešnost terapije i kontrole bolesti i dovode do poboljšanja kvaliteta života pacijenata sa atopijskim dermatitisom.

škola atopije

Učesnici će na radionicama ŠKOLE ATOPIJE imati priliku da čuju savete dermatovenerologa, pedijatra alergologa i psihologa, kao i da ovim stručnjacima postave pitanja tokom interaktivnih radionica u malim grupama.

U periodu od oktobra 2017. do aprila 2018, godine, održaće se 5 škola atopije sa do 50 polaznika u svakoj od njih, radionice će trajati oko dva sata, a broj učesnika je ograničen.

Prva ŠKOLA ATOPIJE će se održati 21. oktobra od 11 sati u Kliničkom centru Srbije.

U stručnom timu prve ŠKOLE ATOPIJE su specijalisti dermatovenerolog doc. dr Svetlana Popadić, pedijatar alergolog doc. dr Marina Atanasković-Marković i psiholog Vukašin Čobeljić, a spektar tema na radionicama pomoći će polaznicima da bolje razumeju uzroke, tok bolesti, lečenje i lakše se nose sa njenim simptomima u svakodnevnom životu.

NAĐA HIGL, plivačica sa zlatnom medaljom sa Svetskog prvenstva, poznata kao veliki borac, biće specijalni gost radionice i preneće vam svoja iskustva borbe sa ekcemom.

Za ŠKOLU ATOPIJE mogu da se prijave osobe sa dijagnozom atopijskog dermatitisa, kao i roditelji dece sa atopijskim dermatitisom. Prijave se primaju posredstvom ove internet stranice

Komentari

comments

One Response

  1. Avatar
    Sandra

    Sjajno što ostavljaš i ovakve objave:) I sjajno za one koji su u prilici da dođu:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.