Ako vaša suva ili dehidrirana koža zove u pomoć, možda će vas zanimati šta imam da kažem u današnjem postu 🙂

Meni je inače koža normalna, sa masnijom t-zonom i retko mi se dešava da imam jako suve delove lica, možda ponekad zimi, ali s početkom jeseni, kada u negu uključim agresivnije preparate poput onih sa retinolom ili kiselinama, eto meni suvih i delova koji se perutaju. To je obično deo pored nosa, brada, ivice lica bliže kosi i slično. 

To su dani u kojima ništa ne pomaže: ni češći piling, ni teške, bogate, hranljive kreme, a svaki puder na licu – pa i oni koji su namenjeni baš suvoj koži – izgledaju užasno. 

Posle gomile isprobanih krema i seruma, za koje ne mogu da kažem da mi nisu odgovarali, već da jednostavno nisu dovoljno dugo održavali kožu hidriranom ili su bili previše masni ili nešto treće, naišla sam na odličnu kremu koja mi je spas za dehidrirane i suve delove kože: Caudalie Intense Moisture Recovery Cream.

Ova kema je deo Vinosource linije koja sadrži još tri varijante hidrirajućih kremica: Moisturizing Sorbet lagane teksture, Moisturising Mattifying Fluid za matiranje i Moisture Recovery Cream – ovo vam pišem jer su sve četiri kreme namenjene hidrataciji, ali su različitih tekstura i predviđene su za različite tipove kože:

Krema koju ja imam je namenjena veoma suvoj koži koži koju ne samo da hidrira već i štiti od daljeg isušivanja. Iz mog iskustva trenutno olakšava zatezanje, svrab i generalno onaj iritirajući osećaj koji imam kad su mi neki delovi kože jako suvi.

Tekstura je gusta, ali i pored toga na koži ne ostavlja onaj mastan osećaj. Često mi se često dešava sa većinom tih bogatijih krema da samo tako stoje masne na površini kože i ujutru kad se probudim one su i dalje tu. Ova Caudalie uopšte nije takva, ne upija se trenutno, ali ni ne ostavlja masni film na koži; ujutro nije ni suva ni masna, nego meka i nežna i baš kakva treba da bude 🙂

Fino i nepretenciozno pakovanje u tubici je odlično, a miris koji ima je jedva primetan i ne ostaje na koži nakon nanošenja. Lako se razmazuje tako da mi se baš sporo troši, posebno jer je ne nanosim uvek na celo lice, mada, iako imam masnu t-zonu, ponekad je koristim i na celom licu i uopšte nemam osećaj da me dodatno masti.

Sve u svemu, ovo je još jedan odličan Caudalie proizvod koji savršeno radi upravo ono čemu je namenjen, i ovaj brend mi je definitivno u samom vrhu kad je u pitanju farmaceutska kozmetika. 

Caudalie Intense Moisture Recovery Cream može se kupiti u apotekama, a cena joj je oko 2700 dinara. Plus, ovog meseca, u Velikoj Apoteci u toku je sjajna akcija na Caudalie proizvode, gde za dva kupljena artikla, jeftiniji dobijate za jedan dinar – ovde možete pogledati detalje. Ja vam svakako javljam šta sam pazarila 🙂

Za postove o drugim Caudalie proizvodima o kojima sam pisala na blogu (nažalost, o mnogima koje volim nisam stigla da pišem, ali ispravljam grešku u budućnosti), kliknite ovde.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.