O bronzerima uopšteno sam nedavno pisala tekst koji možete pročitati ovde, a mislim da je leto pravo vreme da vas upoznam sa onima koje volim i koristim, i za početak će to biti upravo jedan iz linije L’oreal Glam Bronze, simpatičnog i trendi leopardastog dizajna i odgovarajućeg imena: Wild Instict.

Mislim da kod nas mogu da se nabave dve varijante ovog bronzera, jedna je svetlija, i ima tigraste šare, dok je ova koju imam tamnija, i nosi oznaku 303 Dark.

 

 

Pakovanje je fino, plastično ali lepo izgleda, nije previše teško, a nije ni labavo/klimavo, već čvrsto. U pakovanju je bronzer sa ogledalom, a kada se deo sa bronzerom podigne, ispod se nalazi četka za nanošenje koja je pljosnata i široka, ne baš mekana ali ne ni tako loša, odgovarajuća za neku usputnu popravku ili slično, mada bih vam svakako preporučila da za nanošenje nabavite neku veliku i mekanu četku za bronzer ukoliko želite da vam celo lice dobije bronzani, sunkissed look, ili neku užu i precizniju ukoliko ga koristite samo za senčenje lica.

 

 

Izgled je kao što sam već rekla, zanimljiv, zbog tih šara i zlatastog overspreja; naime, prvi sloj bronzera koji se sastoji od zlatnih šljokica i zlatastog sjaja se skida već posle nekoliko prelaza četkom (jedno-dva nanošenja), pa je ispod njega u stvari prava i realna boja koju dobijate i koju ćete koristiti do kraja.

 

 

 

Boja je prilično tamna, tamnija nijansa braon je u pitanju, i nije potpuno mat. Ne mogu da kažem da ima šljokice, ali vrlo sitan sjaj koji ovom bronzeru daje lep satenski finiš, tek toliko da nije skroz mat i beživotan, ali se ne može koristiti kao hajlajter, što je po meni skroz ok. Lično ne volim preterivanje sa sjajem tj. šljokicama u bronzeru, i uvek sam za varijantu mat ili satenskog bronzera uz dodavanje hajlajtera preko njega za dodatni sjaj ukoliko ga želite.

Kad smo kod boje, moram da kažem da mi je vrlo teško da odredim da li neki bronzer ima primese narandžastog ili ne, i to je zato što ih većina ima (valjda taj osunčani izgled podrazumeva toplu nijansu koju narandžasta daje), ali i ako Wild Instict sadrži narandžastu onda je to u vrlo maloj količini koja na mojoj koži, iako je toplog, žućkastog podtona, ne dolazi do izražaja. Videćete swatcheve pri kraju teksta, a uporediću ga i sa Benefit Hoola bronzerom koji važi za jedan od hladnih i potpuno ne-narandžastih, pa pokušajte da prosudite sami.

 

 

 

Nanošenje ovog bronzera je lako, jer je veoma sitan (fino mleven) i kada ga uzmete četkom sa nje ne ispada prah, već je nekako kompaktan i svilenkast, pa se i veoma lako i lepo blenda. Ne ostavlja fleke, odlično se razmazuje, ali je dosta taman, pa je pri nanošenju potreban oprez posebno ukoliko ste dosta svetlijeg tena, tako da je bolje nanositi ga po malo u više slojeva, i to velikom i mekanom četkom, ili čak tvor četkom jer je veoma pigmentovan.

 

 

Postojanost tj. trajanje na licu je sasvim solidno, i moram da kažem da je ovo jedan od najpostojanijih bronzera ovog cenovnog ranga koji sam do sada koristila. Moja mešovita koža je leti naravno više sklona prosijavanju, i iako mi je koža na nekim delovima lica (npr. obrazi) normalna, dešava mi se da mi zbog vrućine ili vlažnosti vazduha rumenila i bronzeri prosto nestanu sa lica za vrlo kratko vreme, što sa ovim nikako nije slučaj – traje mi puno radno vreme, pa i koji sat duže. Kada nestaje sa lica ne ostavlja fleke, već se skida ravnomerno, i to mu je još jedan veliki plus.

Odgovaraće najviše onima koji imaju srednji/tamniji ten, koji lakše potamne od sunca, i koji imaju neutralan ili topao podton kože (kako da odredite podton sam pisala ovde). Oni svetliji bi svakako trebalo da izaberu svetliju nijansu bronzera, a o nekim takvim ću takođe pisati na blogu u narednim postovima. Ovaj bronzer je odlične, svilenkaste teksture pa sa njim neće imati problema oni kojima je koža isušena, jer suve delove ne ističe niti ih dodatno isušuje. Oni koji imaju masnu kožu će takođe biti zadovoljni, jer dugo ostaje na licu i ne podstiče mašćenje tj. prosijavanje, iako ni ne matira jer mu je tekstura fina i kremasta, a ne krečasta.

 

 

 

Sve u svemu, mogu da vam preporučim Loreal Glam Bronze Wild Instict 003  jer je jedan od najboljih bronzera koji za tu neku srednju cenu možete pazariti u parfimerijama. Ne kažem da je najbolji, jer ima još dobrih a i nisam ih sve probala pa ne mogu da tvrdim, ali verujem da ćete ovim biti zadovoljni, još jednom da napomenem, ukoliko ste tamnijeg tena i želite bronzer satenskog finiša kojim ćete lepo osvežiti lice.

Cena mu je, koliko se sećam, oko 1200-1300 dinara, i za količinu od 7,5 grama koja će vam dugo trajati (jer je veoma pigmentovan, i fine teksture pa ga na četki ne ostaje previše) i solidan kvalitet, sasvim je odgovarajuća. Može se kupiti u Lilly i DM drogerijama.

 

 

 U sledećem postu o bronzerima ću objaviti uporedni swatch bronzera koje koristim kako biste mogli da uporedite nijanse, a dodaću ga naknadno i u ovaj post.

Komentari

comments

7 Responses

  1. Avatar
    Cica

    Videla sam ga pre mozda mesec dana, odusevila se pakovanjem, ali nisam ga probala jer imam dosta bronzera koje treba iskoristiti 🙂 U svakom slucaju jako je interesantan!

    Reply
  2. Avatar
    Coxy

    Ja tako ne volim kad neki proizvod ima gornji sloj koji se skine nakon par nanošenja, nekako se osećam prevareno 🙂
    Inače je ovaj bronzer divan, ali sam ja ultra super ponosna na sebe što sam se obuzdala i odolela mu 😀

    Reply
  3. Avatar
    Zubotehnicarka

    Omiljena nijansa bronzera-cokoladna:)
    Jesi li vidjala novi Avon bronzer, poprilicno jeftin ,10 g ima. Ali ne znam koja je nijansa,u katalogu nije realna fotka.

    Reply
  4. Avatar
    Lena

    kako sam se uplašila kad sam videla kako izgleda…
    odmah sam se genije pitala šta je ono crno na površini…
    da, mislim da bi ova nijansa bila meni pretamna jer sam ipak
    svetlije puti ali bih mogla da pogledam svetlije nijanse ovog bornzera. Inače mi znače ove tvoje preporuke, jer sam neFan bronzera i laik, mogu slobodno reći, kada se radi o istim, pa mi svakako puno koristi da pogledam šta je dobro i provereno. Hoola jeste jedino što sam probala, i negde mi je ona imperativ, tako da ako nadjem što slično tome, moglo bi biti pravo za mene 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.