Avon je odmah na početku nove dekade odlučio da nas ubrzano teleportuje u budućnost 🙂 Zahvaljujući najnovijim istraživanjima, došli su do revolucionarne formule koju su pretočili u male plave Avon Skin Reset ampule.

Kroz svoju Anew liniju (koja je moja omiljena Avon linija jer u njoj uvek pronađem neki biser od proizvoda – odlični i efikasni aktivni sastojci i fine kozmetičke teksture po vrlo povoljnim cenama), formulisali su Power Shot ampule uz pomoć kojih je, kako navode, moguće za 7 dana vratiti nivo kolagena koji ste izgubili u proteklih 7 godina (zasnovano na testiranju na 3D tkivima).

Avon Anew Skin Reset Plumping Shot ampule

Kako rade Avon Skin Reset ampule

Kako najavljuje Avon, patentirana Anew ProtinolTM tehnologija podstiče proizvodnju dva tipa kolagena koji koži pružaju primetnu punoću, volumen i čvrstinu. Protinol je jedinstvena kombinacija aminokiselina koje pomažu u održavanju ravnoteže kolagena. Pored kolagena tipa I, koji koži daje elastičnost, veoma je važan i kolagen tipa III, koji je najzastupljeniji u koži beba i značajan je za formiranje i funkcionisanje kolagena tipa I. Od detinjstva, njihov balans prirodno opada, i zbog toga je maksimalna koncentracija Protinola u Anew Power Shot ampulama kreirana da podstakne oba i na taj način vrati koži mladalački kolagen i prirodni balans.

Avon Anew Skin Reset Plumping Shot ampule

Kako koristimo Skin reset ampule

U pakovanju se nalazi 7 ampula koje se nanose svake večeri. Preporučuje se da se ovaj tretman ponovi bar jednom mesečno, za podmlađenu, jedru i blistavu kožu.

Spremna za izazov

Dugo se bavim kozmetikom, mnogo sam proizvoda isprobala, i moram da kažem da mi je generalni zaključak da proizvođači vole da preteraju sa izjavama, najavama, pa i obećanjima. I zato pomalo skeptična počinjem isprobavanje svakog novog preparata za negu kože, posebno ako spada u anti-age grupu. Znamo svi da bore ne mogu biti izbrisane ni preko noći, ni za tri meseca.

Avon Anew Skin Reset Plumping Shot ampule

Međutim, stvar koja može da nas učini starijim nisu samo bore. To je i koža bez sjaja, umorna i siva, dehidrirana. Takva koža je i sklonija borama, one su više urezane i primetnije. Zato je najbolji anti-age preparat (osim naravno zaštitnog faktora) onaj koji hidrira.

Zbog toga sam, kad sam u najavi za ovaj proizvod videla da piše “PLUMPING”, znala da MORAM da ih probam. Plump skin je moj san, to je ona jedra i zategnuta koža koju svi želimo da imamo, ali kako godine prolaze sve je teže 🙂

Prvi dan

Skin Reset ampule su veoma male, plastične su (mada čvrste) tako da nema opasnosti da ih razbijete ili se povredite. Vrh se otkine, i unutra vas čeka gusta tečnost, bez mirisa.

Avon Anew Skin Reset Plumping Shot ampule

Količina iz jedne ampule mi je sasvim dovoljna za lice, vrat i dekolte, a tekstura je fina i jako lako se razmazuje. Ja sam je nanela i ispod očiju.

Brzo se upija, ne ostavlja mastan trag, mada koža ostaje malo lepljiva. Ovo mi ne smeta (navikla sam, čak počela i da cenim lepljive teksture nakon mnogo isprobanih korejskih proizvoda za negu kože), jer se posle nanošenja sadržaja iz ampule, nastavlja dalje sa noćnom negom, na primer kremom ako ste tako navikli.

Avon Anew Skin Reset Plumping Shot ampule

Ujutru kada sam se umila, koža mi je bila divno meka, nežna i glatka. Još uvek sam imala bore 🙂 ali je osećaj na koži bio kao onaj kad se prethodno veče propisno posvetim svim koracima nege uključujući i piling. Dakle: glatka, glatka, glatka koža.

Treći dan

Ampule i dalje zauzimaju glavno mesto u mojojh večernjoj rutini nege kože. Prvo dobro pripremim kožu dvostrukim čišćenjem (ovde sam baš detaljno pisala o tom procesu i objasnila zašto je važan), a zatim rasporedim sadržaj jedne Avon Skin reset ampule po licu, vratu i dekolteu. Kako uvek na kraju ostane malo sadržaja u ampulici, rasporedim ga u još jednom sloju po licu. I ispod očiju, naravno, na to posebno obratim pažnju jer mi je taj deo veoma suv i često mi se kao posledica dehidracije pojave sitne borice… dosta njih.

Avon Anew Skin Reset Plumping Shot ampule

Ujutru: koža je još finija, mekana je i glatka kao i prvog dana. I podočnjaci su mi manje izraženi, a da li je to zbog “plumping” efekta koji počinjem da primećujem ili zbog dodatnog sata sna, vreme će pokazati 🙂

Peti dan

Definitivno mi treba ovakav tretman jednom mesečno, a možda i češće – ljudi iz Avona su potpuno u pravu. Koža mi je vidno blistavija, bubuljica koja mi se pojavila u međuvremenu skoro da je potpuno prošla, ujutru kad se probudim podočnjaci su mi manje naduveni, a sitne borice koje imam na licu zaista su pliće. Naravno, svesna sam da je to delom i zbog hidrirane kože koja je jedrija a samim tim se fine linijice manje vide.

Avon Anew Skin Reset Plumping Shot ampule
Avon Anew Skin Reset Plumping Shot ampule

Sedmi dan – kraj tretmana i konačni utisci

Osmog dana ujutru mogu samo da kažem: ja bih još!

Lagane za upotrebu, lako se uklapaju u svaku rutinu, čak i moju, prilično komplikovanu, od ponekad i desetak koraka. Brzo se upijaju u kožu, što je meni kao “masnokošcu” veoma važno, i nakon njih se odmah može nastaviti sa ostalim preparatima. Tokom ovog tretmana sam probala da ih koristim bez ičega preko, dakle samo čišćenje i ampula, i čak je i ta varijanta pokazala odlične rezultate – lice mi je i dalje bilo fino hidrirano ujutru, bez ikakvih slojeva preparata i osećaja težine.

Sve u svemu, veoma sam zadovoljna, jer je koža zahvaljujući hidrataciji jedra i svežija, blistava, ten je ujednačen, a kad je koža dobro hidrirana uvek deluje zategnutije i mlađe, a bore deluju pliće. Rado bih ponavljala ovaj tretman jednom mesečno, kao što je i predviđeno 🙂

Gde i kako kupiti

Avon Skin Reset ampule su dostupne u okviru Avon kataloga i na njihovoj stranici, po sniženoj ceni od 2200 dinara za set od 7 ampula. Puna cena ampula je 3000 dinara.

Da li ste možda probali ove ampule? Da li ste probali neke Avon Anew proizvode za negu kože? Imate li omiljeni?


*Post u saradnji sa Avon Srbija.

Komentari

comments