Chanel rumenila sam često gledala u parfimerijama, pa iako su popularna širom interneta, nikako nisam mogla da se odlučim za kupovinu jer su mi za tu cenu delovala tvrda i slabo pigmentovana. Međutim, pre par meseci je Chanel izšao na tržište sa nekoliko novih nijansi o kojima sam na blogovima čitala pozitivne recenzije a i čiji su swatchevi odlično izgledali, pa sam se u duhu prednovogodišne potrošačke groznice i primamljivih sniženja u jednoj od parfimerija uhvatila ne samo za jedno, već za dva Joues Contraste rumenila novije formule, i moram da kažem da sam se vrlo prijatno iznenadila.

 

 

E sad, znam da su ta rumenila (ili bar starije nijanse) bila uglavnom slabo pigmentovana jer su pečena i tvrda, i razumem da su onima koji žele finu i suptilnu boju na licu bila odlična, ali mene takve osobine kod ove vrste rumenila nikad nisu privlačile, iz više razloga: rumenilo je samo po sebi na licu uvek zagasitije nego u pakovanju, posebno ako se nanosi preko pudera (koji nekako “ubije” boju), a i više volim da sama doziram intenzitet boje, zavisno od toga koje je godišnje doba i koliko sam tamna.

 

 

Među novim nijansama nisam mogla da se odlučim između pink i koralne, pa iako već imam slične među raznim brendovima, ove su ipak posebne. Poslednjih dana nisam stigla da uhvatim lepo dnevno svetlo, ali ću se za vikend potruditi da to uradim kako bih u ovaj post dodala swatcheve na licu, kao i poređenje ovih rumenila sa drugima sličnih nijansi koja koristim.

 

 

Chanel Joues Contraste rumenila stižu u za ovaj brend karakterističnom pakovanju, gde u kartonskoj kutiji dobijate plastičnu upakovanu u plišanu vrećicu. U kutijici je ogledalce, kao i četkica, koja je prilično oštre dlake i verovatno koliko-toliko ok za nanošenje manje intenzivnih nijansi JC rumenila jer kupi dosta proizvoda tako što ih “zagrebe” po površini, ali u slučaju odlično pigmentovanih Ultra Rose i Malice, previše je gruba, pa je moj odabir neka od mekših i pufnastijih četki, naravno ukoliko ne želite da izgledate… klovnovski, da ne kažem previše 80-e 🙂

 

 

 

 

Ultra Rose je u kutijici jako drečava barbi-žvakaća guma pink, hladnijeg-plavičastog podtona, i iako je po opisu, a možda i po izgledu više namenjena onima sa hladnijim podtonom kože, meni se dopada kako mi stoji. Ovo je inače jedno od retkih rumenila koje sam u parfimeriji probala na licu, jer najčešće znam šta će mi dobro stajati, ali za ovo, koliko god me je boja magnetski privlačila (a privlačila me je – obilazila sam je i pipkala u parfimeriji mnogo puta pre nego što sam odlučila da je probam), nisam uopšte verovala da će se uklopiti sa mojim toplim, žućkastim tenom. Ali kad sam ga probala i pogledala u ogledalo – medžik 🙂 – više ga nisam ispustila.

Rumenilo je veoma intenzivno i odlično pigmentovano – potreban je najnežniji dodir četkicom za lepu boju na obrazima, a meni se dopada kako iznenađujuće osvežava celo lice – čak i bez šminke, od ranog jutra, ako zanemarimo podočnjake, uz malo ove nijanse lice odmah izgleda odmornije.

Tekstura je ok – deluje prilično tvrdo ali se zbog pigmentacije lako nanosi, odlično se blenda, i iako deluje potpuno mat, na licu ostavlja divan svilenkasto-satenski odsjaj – skoro nevidljive čestice koje se diskretno presijavaju na svetlu i daju ovoj nijansi dubinu. Ukoliko ga nanesete mekšom četkom, neće biti nikakvih mrvica okolo jer se ne truni, boja se lepo prenosi na lice i veoma je postojana, čak i na mom licu koje prosija posle nekoliko sati, ovo rumenilo ostaje od jutra do večeri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Chanel rumenilo u nijansi Malice je takođe jedno od novijih, i divne je, pa mogu da kažem koralne boje, s tim što na mojoj koži (a i u pakovanju) u boji ima više narandžaste nego roze, tako da samo rumenilo, posebno kada ga nanesem na lice, vuče malo na kajsijasto, više nego na pravu koralnu boju. Dakle toplog je tona, što bi značilo da nije potrebno mnogo razmišljanja oko toga kako će stajati onima sa toplijim-žućkastim podtonom, ali bi oni koji imaju hladniji i rozikast, možda prvo mogli da ga isprobaju na licu. Nemam u svojoj bližoj okolini nikog rozikastog ovih dana, pa ne mogu da vam napišem rezultat, ali je moguće da na nekom hladnijem ovo rumenilo izgleda drugačije nego na mojoj koži, pa možda ne treba da ga u startu otpišete.

Što se osobina ovog rumenila tiče, za njega važi skoro isto kao i za Ultra Rose: intenzivno je i veoma pigmentovano, tvrđe je ali se i mekom četkom nanosi lepo, fino se blenda i ne ostavlja nikakve fleke na licu, ne rasipa se i vrlo je postojano, takođe stoji od jutra do mraka.  Isto deluje mat, ali ima tako fin i diskretan svilenkasti sjaj na licu, da sad otprilike mogu i da razumem one koji su ljubitelji Chanel rumenila, čak i onih koja nisu ovako intenzivna – u nedostatku boljeg izraza, na licu deluju nekako prefinjeno.

 

 

 

 

 

 

 

Na kraju mogu da kažem da su me ova rumenila veoma prijatno iznenadila, pa iako sam u trenutku kupovine bila pomalo sumnjičava to više svakako nisam, već sam sigurna da se moja kolekcija Chanel rumenila neće završiti samo na ove dve nijanse.

Rumenila imaju po 4 grama, i kako su jako pigmentovana potrebna je samo mrvica za nanošenje na lice, tako da će mi trajati jako dugo. Kad se sve uzme u obzir, posebno divan finiš koji ova rumenila ostavljaju i neosporan kvalitet koji se njima dobija, a sve to uz jednostavno i elegantno pakovanje, cena od oko 4500 dinara (a posebno ako uhvatite neko od 20% sniženja koje većina parfimerija povremeno daje, pa ispadne oko 3700), je suma koju mislim da vredi izdvojiti za jedan ali vredan proizvod koji zaista može licu da pruži “ono nešto”, da ga osveži i ulepša na prefinjen način kao što to može da učini rumenilo.

 

 

Šta mislite o Chanel rumenilima? Da li ste probali neku od nijansi i kako vam se čini?

Komentari

comments

40 Responses

  1. Avatar
    Jelena

    Zelela bih da kupim njihov Rose Bronze, ali sad ne kapiram…jesu samo ova dva kao nova bolje pigmentovana i postojanija ili to vazi i za R.Bronze? Kod RB me brine da ne bude previse na roze, mada mislim da bi za leto bio idealan….

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Starija su, koliko sam ja mogla da primetim, generalno slabije pigmentovana i tvrdja (a verovatno i kod njih je razlika od nijanse do nijanse), ali po komentarima po internetu postojanost im je dobra. Najbolje je da odeš u parfimeriju i probaš, meni nije bilo baš super da me mažu njihovom četkom ali nisam imala svoju i preživela sam :), a ako ideš namenski možeš da poneseš svoju četku i zamoliš ih da ti nanesu na lice.
      Mislim da sve to što je skuplje treba da se isproba prvo, posebno kad su boje u pitanju, jer ne stoje isto svima 🙂

      Reply
      • Avatar
        Jelena

        Hvala puno na brzom odgovoru! Sad sam se dopisivala sa drugaricom koja je u fazonu da te boje nema kod nas…provericu, nije ni ona toliko sigurna. Hvl jos jednom!

  2. Avatar
    Marija Stojisavljevic

    Sve je to lepo, ali za manje pare se mogu kupiti slicna, ako ne i daleko bolja rumenila. Iako bih volela da imam, mislim da se malo vise kupuje naziv nego sam proizod.

    Reply
    • Avatar
      Jelena

      Tako sam i ja ranije mislila ali ima razlike…O da, itekako! Uz HE dekorativu kako sam izasla iz kuce takva se i vracam i to posle koliko sati…. To je jedino za sta ne zalim pare! Kapiram da je ovo moje bolje nego da imam pasiju ka skupim automobilima 😀

      Reply
  3. Avatar
    Jelena

    Nikad mi se nisu dopadale teksture njihovih rumenila, kao ni senki, iako su ostali proizvodi odlicni…ova definitivno imaju vise pigmenta ali nisam nesto kupljena 🙁 drzim se sensai rumenila ako cu vec da dajem vecu sumu novca, da ni ne ulazimo u pricu da li je opravdana ta suma ili ne 🙂

    Reply
    • Avatar
      Jelena

      Sensai imaju lepe boje ali nikako da ih uzmem…mozes li mi napisati zasto su super, cisto da mi olaksas odabir! Hvala unapred!

      Reply
      • Avatar
        Jelena

        Tekstura je savrsena kombinacija svilenkastih i barsunastih pigmenata, odlicno se nanose, ravnomenrno i tako se i skidaju, boje su jako prirodne, koju god da izaberes izgledaju odlicno, utapaju se u kozu nekako.

  4. Avatar
    Coxy

    Skroz sam se pronasla u delu gde objasnjavas zasto si izbegavala Chanel rumenila. Nemam nijedno jer me je sve strah da ce biti nesto poput Bourjois rumenila, a stvarno bih se pojela ziva da toliko platim jedno rumenilo i onda mi samo stoji u ladici, radije kupim Illamasqua-ino za koje znam da ce mi biti odlicno u svakom pogledu. Citala sam vec da je Chanel promenio formulu kod novih rumenila, ali sve sam nesto bila skepticna, moracu sad da bolje obratim paznju.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      e pa bas to, mene su podsecala na bourjois (imala sam neka chanel davno, pre nego sto su ih nazvali jc i dok jos nisu bila okrugla nego cetvrtasta… iako su mi boje lepe, muku sam mucila sa “prenosenjem” boje sa rumenila na lice… volela bih da probam i illamasqua rumenila, vidim da ih bas bas svi hvale i ne sumnjam da bi mi se svidela, samo nikako da mi dodju na red pa ih upravo stavljam na wish listu 🙂

      Reply
  5. Avatar
    Jelena

    Ja ih isto izbegavam, jer smatram da moze mnogo bolje za tu cenu. Ili da bar bude americka nepecena verzija. Ali ima 2-3 koja su mi bas lepa, i ovo novo iz prolecne kolekcije koje treba tek da sitgne.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      I meni iskreno nisu bila nista posebno, ali ova dva su mi bila lepa, pa sam popustila 🙂 americka su svakako intenzivnija, i mozda bih jos neke probala u njihovoj verziji…

      Reply
  6. Avatar
    Marina

    Lepa ova kajsija boja. Lici na onu koju je Liv Tyler nosila u Gospodaru prstenova kada prelazi sa Frodom preko reke. 🙂 Ima i lepu nijansu kajsija ruza tu. Now there is something to think about. 😉

    Reply
    • Avatar
      Pirinco

      Plum Attraction me privlaci vec dugo, dugo, ali nikako da prelomim, bice da je zbog cene…
      I samo jos da prijavim jos jednu vrhunsku uzivanciju u tekstui fotografijama!

      Reply
  7. Avatar
    perfumediamond

    Boje su prekrasne, narocito ona pink, ali se slazem sa devojkama da je to za nase trziste preskupo… Za mene je preskupo iz prostog razloga sto uopste ne koristim rumenilo,:) ne dopada mi se kako mi stoji, tako da koristim samo bronzer ponekad i to je to… ALi da je lepo, lepo je… Mogu da zamislim kako divno mirise… 😉

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ali rumenilo mora 🙂
      salim se, ali mislim da svakom mora dobro da stoji rumenilo ako ga ok nanese i nadje odgovarajucu boju. to naravno ne mora da bude skupo rumenilo, ima mnogo dobrih za delic cene ovih 🙂

      Reply
  8. Avatar
    LilMee

    Imam Narcisse i Rose Ecrin, obožavam ih! Stvarno odlično izgledaju na licu i jako su postojana. Jesu malo tvrđa ali ima četkica kojima se odlično nanose, npr. Chanel 5

    Reply
  9. Avatar
    Sara

    Znam da su ranija rumenila od Chanela bila jako loše pigmentirana i tada sam odustala od njih. U zadnje vrijeme slušam same pohvale oko ovih novih rumenila i jako mi se dopada Malice 🙂

    Reply
  10. Avatar
    Ana Petrovic

    obe boje su jako lepe! nekako bih rekla da ako neko zeli jedno roze i jedno peachy rumenilo a bas kvalitetno da su ova dva bas pun pogodak!

    stvarno prelepe boje 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      da, ova dva onako pokrivaju taj neki npr. letnji i zivahniji deo… uz to jos neko neutralno za zimske dane i elegantnije varijante i sve je pokriveno 🙂

      Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ja sam ga kupila kad je pred novu godinu nekoliko dana (mislim 4) jasmin davao 20% popusta na sve. ovakve akcije imaju nekoliko puta godisnje, povremeno ih ima i sephora, obicno kad su rasprodaje, pred npr. 8.mart, pa tokom grazia shopping nighta, i slicno. beautique u merkatoru takodje povremeno ima 20% popusta na sve, obicno pred neke praznike, novu godinu i tako to.
      ja obicno saznam za ovo pred kraj akcije, ali ako budem znala unapred za neka naredna snizenja svakako cu objaviti na blogu/facebooku (i ranije sam objavljivala) 🙂

      Reply
  11. Avatar
    Make Up Arena

    Ne mogu da vjerujem koliko Malice na tebi izgleda drugačije nijanse nego na meni. Ja sam neutralnog podtona i na meni ta nijansa puno više vuče na roza pa čak i crvenkasto….
    Na meni, čini mi se, nema ni malo narančastog….

    Moram i ja uskoro pisati o ovom rumenilu pa navrati da pogledaš swatcheve kako izgledaju na meni:-)

    Reply
  12. Avatar
    tatjana

    Imam jedno njihovo In love se zove i nije jako pigmentovano i nanosim ga cetkicom koja se dobije uz njega i asolutno ga obozavam jer ne mogu da preteram, a izgleda tako lepo i prirodno:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.