Ta-na-na-naaa!!!

Sasvim slučajno sam malopre pre nego što sam kliknula da objavim tekst, primetila da je ovo moj 200. post na blogu, u šta mi je skroz teško da poverujem obzirom na to da nikad nisam bila poznata kao kraljica upornosti. To, mislim, zahteva bar crvenu mašnu i jedno hvala.

Hvala vam što dolazite, čitate i komentarišete, jer ovih 200 je tu samo zato što ste i vi tu.

I drago mi je što je baš ovo taj jubilarni post, jer ovaj karmin mi je sav tako nekako… crven i prazničan.

 

 

Rouge Coco Shine je jedan od onih slabo pigmentovanih, balzamastih karmina koji bi trebalo da neguju usne i daju tek naznaku boje. U pakovanju je jarko crvene boje za koju mogu da kažem da je toplija, mrvicu više ide na narandžasto nego na roze, ali u osnovi je prava, šljašteća crvena.

Na usnama je drugačija – jedan sloj daje blagu koralnu nijansu, dok se kako nanosite drugi, a potom i svaki sledeći sloj sve više približavate pravoj crvenoj nijansi, iako ona i dalje ostaje nekako gelasta i ne prekriva usne potpuno, što je čini super nijansom čak i za dan, i čak i za one koji se teško odlučuju na crveni karmin. Sjaj koji daje je bliži sjaju za usne nego karminu, ali nije preteran niti lepljiv već savršen 🙂

Tekstura mu je divna i potpuno me oduševljava. Meka je i svilenkasta, i prosto klizi preko usana – nanošenje ovog karmina je pravo zadovoljstvo.

Pigmentacija je, kao što sam već pomenula, dosta slaba, ali ovaj karmin po rečima proizvođača takav bi trebalo i da bude. Ostale nijanse Coco Shine karmina su mi baš kao balzam za usne, dok ova ipak više liči na karmin, i daje nešto više boje.

 

 

Meni jako važna stvar je da mi ni najmanje ne isušuje usne, čak mogu da kažem i da ih lepo neguje – baš kao da sam stavila balzam. jedina mana mu je – ako izuzmemo cenu – to što ne traje dugo na usnama, ali osim npr. Max Factor Colour Elixir karmina do sada nisam naišla na neki koji ovako dobro neguje a da mu je postojanost jača strana (s tim što je ovaj ipak prijatniji na usnama od MF). Meni traje oko 3 sata, posle čega se skida postepeno i još sat-dva usne ostaju blago crvenkasto obojene.

3 grama ovog lepog karmina ima u pakovanju, što mislim da je neki prosek, ali ako uzmemo u obzir činjenice da je tako divan i fin pa se jedva suzdržavam od mackanja svakih pola sata, kao i da se brzo troši,  cena  od nešto preko 3000 dinara je prilično visoka.

Ipak, ako želite da se počastite nečim crvenim, finim i udobnim u čemu ćete uživati a da to nisu cipele, moja preporuka ide baš Coco Shine karminu u nijansi Rebelle.

Da li ste probali neki od Coco Shine karmina? Znate za neki sličan u jeftinijoj varijanti? Imate li omiljeni crveni?

 

[dt_divider /]

Hvala na čitanju!

Komentari

comments

25 Responses

  1. Avatar
    Ana

    cestitke za 200postova 🙂
    divno si ga opisala, a i slicice su prelepe 🙂 jako lepo ti stoji na usnama 🙂
    ja, nazalost, se malo bojim crvenih karmina, imam jedan, al ga do sada niti jednom nisam nosila 🙁

    Reply
  2. Avatar
    Anna

    Čestitke za 200 postova!

    Ja stvarno nisam fan tih balzamastih ruževa, volim da je ruž polumat, pigmentiran do bola i da se boja savršeno ističe. Inače su mi Essence ruževi koje imam isto ovako prozirni, pa bi mogli biti puuuno jeftinija alternativa. 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Lena

    Cestitam ti na 2oo.om postu!!! svaka cast!!!
    otkricu ti jednu malu tajnu(zanimljiva je prilika 🙂 ):prvi kozmeticki blog na koji sam naletela kad sam trazila nesto u vezi pudera na netu, bio je upravo tvoj blog(mislim da je bio u onom starijem izdanju) i post kako odabrati pudere…tako da…tad sam se odusevila tekstom…i evo nastavljas da zadivljujes…zato volim da te pratim :-*
    ruzeve crvene ne da ne umem da iznesem, nego to nije za javnost. ali ovaj jako lepo izgleda na tvojim usnama 🙂

    Reply
  4. Avatar
    Tacy

    Prelep! Nemam ni jedan njihov ruz, ali prvi koji budem kupila bice Coco, ja obozavam taj vlazan izgled na usnama, ne preterano pigmentovan, jos u zimske dane, super..dosta mi je onih suvih 🙂
    Cestitam na 200. postu!! Jos puno ti ih zelim! 🙂

    Reply
  5. Avatar
    taanjica

    Chestitam na 200 post!! Moj omiljeni crveni je Dior red premier,koji je prosto savrsheno crven 🙂 ,a malo nezniji jeste m.a.c viva glam sindy…meni su ti chanelovi coco shine slabi mada ih moja mama obozava,preporuchila bih ti da probash romance…

    Reply
  6. Avatar
    malo prase

    aaaaaaaaaaa cestitke, neka bude jos minimum toliko postova do kraja godine!
    Uh ovaj merkam vec neko vreme i mislim da si ti lupila pecat-kupujem!

    Reply
  7. Avatar
    bamby

    Evo i mene sa cestitkama!!! Obozavam tvoj blog! SAmo tako zanimljiva budi i dalje!
    Sto se tice Coco karmina, ja imam samo jedan crveni i to Golden Rose, nekako mi ne stoje! Ovaj je bas lep, i svidja mi se to sto ne pokriva usta skroz!
    Mada jeste skup kao i sve Chanelovo!

    Reply
  8. Avatar
    hermetic

    Cestitke i od mene! Ova nijansa ti bas lepo stoji 🙂
    Ja ne nosim bas crvene a tek se nakanjujem da kupim svoj prvi Chanel ruz, mislim da ce to ipak biti ili obican Coco ili Allure, posto volim malo konkretniju boju, kad vec nosim ruz a ne sjaj.

    Reply
  9. Avatar
    Magrit

    Cestitam, lep broj :), barem u blogosferi 🙂

    Karmine ne mogu da koristim, uvek ih pojedem. Odusevila sam se kad sam prvi put ugledala crveni Labello 🙂

    Reply
  10. Avatar
    Emma

    Kao prvo da ti čestitam i da kažem da mi je ovo jedan od najboljih blogova koje pratim i da dolazim sedmično barem 3-4 puta 🙂 Baš mi je žao što češće ne pišeš, ali razumijem, imala sam i ja tih faza. Što se tiče recenzije, opet, jako mi se sviđa i jedva čekam još njih. Chanel Rebelle konkretno mi se ne sviđa, jer ne volim te balzamaste ruževe (imam jedan od Avona – Can’t Resist Coral) u jarkim bojama, a pogotovo ne po ovoj cijeni. Kod ruževa općenito tražim postojanost i pigmentiranost (i ni pod koji slučaj šljokice i sedef), a imam osjećaj da mi kod jarkih ruževa ove prozirkaste formule usne izgledaju nejednako pigementisano. Za sada mi srednjoškolski džeparac ne dozvoljava, ali kad budem kupovala Chanel u budućnosti, to će sigurno biti puderi i mat ruževi. 🙂

    Reply
  11. Avatar
    daliborka

    U kojim nijansama trenutno ima ovaj ruz u Jasminu,obozavam ih ali nemogu da nadjem 59 Elise i 72 Efrontee,molim za pomoc i spisak dostupnih nijansi kod nas?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.