Volim lakove za nokte. Volim boje, volim kad su sjajni, volim čak i šljokice iako ne volim da ih sa noktiju skidam. U našim drogerijama ima nekoliko linija lakova za nokte koji su sasvim solidnog kvaliteta, a jedni od meni omiljenih su upavo Deborah Gel Effect koje vam danas pokazujem.

deborah-gel-effect-01

Izbor boja nije ogroman, ali su zastupljene uglavnom sve klasične, uz nekoliko onih koje su hit poslednjih godina.

Dopada mi se pakovanje (koje sadrži 8,5 ml), kratka, široka i pljosnata četkica kojom se nanosi brzo i jednostavno, sama tekstura laka koja je dovoljno gusta da prekrije nokat već u prvom sloju, iako vise volim da nanesem dva.

Sviđa mi se i solidna brzina sušenja, divan sjaj koji daju ovi lakovi, a mogu da kažem da su mi u odnosu na njihove druge linije lakova, ali i većinu lakova slične cene, ovi izuzetno postojani. Imam takve nekakve nokte da mi se retko koji lak na njima zadrži duže od dva dana, čak i kad mi ruke nisu u dodiru sa vodom često, no to mi ne predstavlja veliki problem jer sam navikla da mi lakiranje noktiju bude skoro svakodnevni ritual u kome u stvari uživam. Međutim, Deborah gel Effect mi na noktima ostaje i po tri dana bez krzanja ivica što je za mene, tj. moje nokte stvarno veliki uspeh.

Lepo izgledaju na noktima i imaju visok sjaj, pa nadlak nije neophodan, iako Deborah nudi i providan lak za potpuni efekat gela na noktima. Prilično su gusti i jako pigmentovani ali se i lako mažu, pa kad se osuše na noktima izgledaju zaista sjajno i nekako bogato.

deborah-gel-effect-10

deborah-gel-effect-05

deborah-gel-effect-07

Isprobala sam i Deborah BB Nail Foundation podlogu koja bi trebalo noktima da pruži onakav izgled kakav bb krema daje licu:  da ih ujednači, zagladi i smanji vidljivost nesavršenosti. Kao i većina podloga, i ova to zaista radi, a sve to uz malo prirodne rozikaste boje koja je na noktima vrlo suptilna.

Ovaj BB lak za nokte, da ga tako nazovem, postoji u dve nijanse, a moja je 01 Pink. Na fotografijama (opet!) Jasmininih noktića je samo jedan sloj ove podloge, a u dva sloja ona već daje pravu rozikastu boju. Međutim, kad pripremam nokte za nanošenje laka, uvek stavljam taj jedan sloj, najviše zbog bržeg sušenja.

BB Nail Foundation je fina podloga za nokte koja ih lepo ujednači i učvrsti, mada ne mogu da kažem da je najbolja koju sam probala za moje prilično lomljive nokte sklone listanju, ali definitivno uredi nokte i čini da izgledaju zdravije, lepše i negovano, a lak bilo koje boje nanesen preko nje neće ostaviti tragove na noktima.

deborah-gel-effect-08

deborah-gel-effect-12

Što se boja samih lakova tiče, 01 Pink Pulse je jedna od najlepših nude nijansi koju sam imala na noktima, a bila je i moj jesenji izbor u ovom postu. Nude savršene teksture koja prekriva nokat u jednom sloju, savršen balans bež i rozikaste, pomalo zagasita, sjajna je za sve prilike i mislim da bi mogla dobro da stoji svima, koliko god da su svetli ili tamni, sa toplim ili hladnim podtonom kože.

08 Red Cabaret je odlična zimska, pa i novogodišnja mogla bih da kažem, nijansa za vesele ali i elegantne prilike – mnogo sitnog sjaja u otmenoj, plišanoj, dubokoj crvenoj boji.

Prava koralna i reklo bi se savršena letnja, ali boja i za druga godišnja doba, što da ne – 21 Infrared. Jedan sloj i divan sjaj u pravoj jarko koralnoj.

20 Mixed Berries je divna tamno crveno-pink boja, elegantna i sjajna za svaku priliku i svaku sezonu. Jedna od onih klasičnih i uvek nosivih.

I jedna od meni najlepših, uz nude iz ove linije – 14 Swimming Pool. Jarko zeleno-plava, kad je vidim mislim na mint, ali mnogo jači i intenzivniji mint, zeleniji nego što je plav 🙂 Ovo možda jeste nijansa koja viče “leto!!!” ali jednako volim način na koji razbija monotoniju sivih, oblačnih dana.

deborah-gel-effect-14 deborah-gel-effect-15 deborah-gel-effect-17

Deborah BB Nail Foundation podloga se može kupiti po ceni od 689 dinara, a Deborah Gel Effect lakovi su 639 dinara i naći ćete ih u većini Lilly i DM drogerija kao i u Jasmin parfimerijama.

Da li ste probali ove lakove? Koja nijansa vam se najviše sviđa?

.

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

11 Responses

  1. Avatar
    Lara

    Nisam ih probala , mada sam u potrazi za dobrim drogerijskim lakovima, pa mi je ova recenzija dobrodošla. 🙂
    Ne znam šta je u pitanju, ali ja uvek imam problem što se sušenja laka tiče. Muku mučim, s obzirom da se svaki presporo suši.. I ne izdržim do kraja, izgubim živce i onda sav trud ode u vodu.. 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.