Već znate kako lakove volim da delim po sezonama. U stvari najčešće po raspoloženju, ali ipak postoje neke boje koje na mojim noktima vode glavnu reč tokom jeseni. Uglavnom su tamnije, mirnije i neutralnije, mada tu i tamo volim da razbijem monotoniju zlatne jeseni. Ovo je izbor (koji sam velikom mukom svela na samo osam komada) lakova za nokte za kojima najčešće posežem ovih dana.

jesenji-14-nokti-21

Tu su, redom kao na fotografiji, OPI Parlez-vous Opi, Deborah Gel Effect u nijansi 01, Collistar br. 50, OPI An Affair in the Red Square, Chanel Taboo, Sephora Voodoo Doll, Golden Rose Rich Color 108 i Kiko Laser 435.

jesenji-14-nokti-20

jesenji-14-nokti-08

Opi Parlez-Vous Opi je jedan od njihovih klasika još iz 2008. godine, divna srednje lila boja sa dodatkom sivkaste, vrlo umerena i neutralna. Formula je nešto ređa, pa su potrebna 2 ili 3 sloja, a postojanost mu je odlična.

Collistar Petunia (50) je jedna od mojih omiljenih tamno crvenih. Postojana i sjajna, odlične je formule kao i većina Collistar lakova.

Deborah Gel Effect u nijansi 01 je  moj ljubimac od prvog mazanja. Možda ima veze sa tim što u mojoj kolekciji nema mnogo nude nijansi, a možda je to Maybelline zato što obožavam baš ovu liniju lakova a u jednom od narednih psotova napisaću vam i zašto. Za sada ću samo reći da im je formula odlična, vreme sušenja takođe, a na noktima izgledaju baš lepo i prilično su postojani za jedan drogerijski lak za nokte.

OPI An Affair in The Red Square je klasična crvena ali sa finim šimerom, pa na noktima izgleda nekako… pa svileno. Ovaj lak imam godinama, mnogo godina i jedan je od onih koji mi nikada neće dosaditi. Klasičan a opet interesantan, An Affair je crvena koja na svakim noktima izgleda dobro.

jesenji-14-nokti-01 jesenji-14-nokti-03 jesenji-14-nokti-05

jesenji-14-nokti-11

Chanel Taboo 583 zaslužuje zaseban post (koji je spreman i čeka vas za koji dan), posebno jer sam za njega našla gotovo identičnu zamenu (Kiko 497). Taboo-ova tajna nije samo u boji koja je svakako divna, već u milion sitnih sjajnih šljokica u nestvarnim bojama koje se posebno ističu na suncu. Malo je zahtevniji za mazanje zbog tamne boje i gušće formule, ali ipak jedinstven i savršen za jesenje i zimske dane.

Sephora Voodoo Doll je lepa tamno ljubičasto-plava kojoj su neophodna bar tri sloja (na slici su dva) da bi došla do izražaja u svoj svojoj lepoti. Ranije nisam marila za ljubičaste lakove, ali u poslednje vreme sam sve više ljubitelj, pa je ovo jedna od onih nijansi koje sam, iako ih dugo imam, tek nedavno otkrila. Takođe, ako imate predlog za još neke lepe tamno ljubičaste (jesenje-zimske) lakove, biću vam zahvalna ako ga napišete u komentaru 🙂

Golden Rose Rich Color u nijansi 108 je najlepša tamno zeleno-plava/petrolej nijansa koju imam. O ovim lakovima sam pisala i u zasebnom postu. Odlična formula, solidna brzina sušenja i neobično dobra postojanost su ono zbog čega ih volim i rado nosim na noktima, iako nisam ljubitelj GR lakova iz drugih linija jer mi se nisu pokazali baš najbolje.

Kiko Laser u nijansi 435 je prelepa tamno plava, ili tamno zelena koja vuče na ljubičasto ali i bakarno, sve u zavisnosti od toga na kom svetlu je posmatrate i kako se prelama. Iako sam volela da ga nosim i tokom leta kada sam bila opsednuta plavom bojom, i ovih dana je često na mojim noktima.

jesenji-14-nokti-13 jesenji-14-nokti-15 jesenji-14-nokti-16

jesenji-14-nokti-18

Na kraju, ne zaboravljam da zahvalim Jasmini što je i u ovom postu bila moj model za nokte, a volela bih da pročitam koji su vaši omiljeni lakovi ove jeseni? Imate li predlog za neki baš poseban koji bih mogla da udenem na wish listu? 🙂

Komentari

comments

18 Responses

 1. Avatar
  Anin Avon Kutak

  Deborah mi je najlepši! Šta ću kada volim ove nudaće 😛
  Ovaj Kiko je takođe baš lep, nekako zimski 🙂

  Reply
 2. Avatar
  marijana

  Moja preporuka je Golden Rose Rich Color u boji 14, zbog svih ovih razloga koji su navedeni u postu, i zbog ODLICNE cetkice sa kojom je gotovo nemoguce pogresiti.

  Reply
 3. Avatar
  marrysraveland

  Ova Seforica na slikama izgleda kao da je u pitanju Voodoo doll. 🙂 Neverovatno ali od tri Kiko laka koja imam imamo dva ista osim ako nemas i zucu. 😀 Preporucila bih i tebi a i ostalim devojkama China Glaze Howl you doin i Bump in the night ako ih vec nemas.

  Reply
  • Zlatana
   Zlatana

   Sad sam proverila i hvala ti što si me ispravila: Sephora je stvarno Voodoo Doll, imam potpuno isti ljubičasti samo sa šimerom i zamenila sam ih kad sam gledala naziv, a sad ću da ispravim i u tekstu 🙂 Nemam ni jedan od ovih CG, hvala ti i na predlogu 🙂

   Reply
 4. Avatar
  Nina

  Najvise mi se dopada Parlez-Vous Opi.
  Moji omiljeni jesenji su sive nijanse, Essie uglavnom – Cashmere bathrobe, Over the edge, Vested interest… i jedan divan Opi – Lincoln park after dark suede.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.