Davno sam na blogu pisala o ovom američkom brendu, ima tome već 7-8 godina. Isprobala sam dosta njihovih stvarčica, i tada sam ih naručivala sa UK sajta elf-a. U međuvremenu je taj sajt prestao da šalje u našu zemlju (online se sada može naručiti sa iHerb sajta), i stranu, a i domaću scenu su preplavili razni drugi brendovi, pa sam o Elf kozmetici nekako prestala da razmišljam.

Sada, desetak godina kasnije, e.l,f. kozmetika doselila se i na police naših drogerija, tačnije nekih odabranih DM drogerija. Cene su više nego što sam mislila da će biti (posebno ako uzmemo u obzir da je ovaj brend u svom početku imao proizvode koji su koštali po 1 dolar iz regularne, odnosno 3 dolara iz Studio linije, koja je bila nešto lepše upakovana i malo kvalitetnija). Sada na njihovom USA sajtu vidim da imaju razne cene, gde je šminka od 3-4$ pa nadalje, a preparativna kozmetika (maske za lice uglavnom) idu i do dvadesetak dolara. Kod nas je ipak to sve skuplje, ali su česti popusti na ceo ili delove asortimana (npr ovog meseca je popust 25% na proizvode za negu kože), pa ako želite nešto da isprobate, sad je odlična prilika.

Na promociji ove kozmetike sam dobila paket proizvoda od kojih sam neke isprobala, a nadam se da ću i od vas dobiti neke preporuke u komentarima šta je to što ste isprobali i šta vam se dopada.

Ranije, od Elfa sam volela (ne volela, obožavala) HD Setting Powder, zatim rumenila, fenomenalni puder za setovanje (sad se zove Tone Correcting Powder), duo rumenilo i bronzer, bronzer u 4 nijanse, duo za obrve (senka i vosak), neke fenomenalne četke (za rumenilo, prah puder i za tečni puder, i dalje te tri koristim i obožavam, nijedna dlaka im nije ispala, i dalje su kao nove). Ne znam da li su u međuvremenu ovim proizvodima promenili formulu, nekima verovatno jesu, ali vam danas pišem o stvarčicama koje sam isprobala ovih dana, i koje su trenutno na policama drogerija.

e.l.f. Powder Blush Palette – Light

Najbolji utisak na mene je ostavila paleta rumenila – ovo je prvo što sam isprobala i više sam nego prijatno iznenađena. Pakovanje je vrlo kvalitetno i čvrsto – ne izgleda ni malo drogerijski, a rumenila su predivna.

Moja paleta je u nijansi light, i sastoji se od dva roze rumenila (oba su onako barbi roze, i vrlo slična, jedno je samo za nijansu tamnije), jednog koralnog i jednog toplo bronzanog. Koliko drečavo ova roze rumenila deluju u pakovanju, toliko lepo i osvežavajuće deluju na licu, međutim, toliko su pigmentovana da zaista morate imati laku ruku.

Ja ih bukvalno jedva dotaknem četkom, i na njoj ostane dovoljno proizvoda za oba obraza, ne pamtim da sam nekad imala tako pigmentovano rumenilo. Plus, ukupna težina proizvoda u ovoj paleti je 16 grama, a sa ovakvom pigmentacijom to je nešto što bi moglo doživotno da vam potraje 🙂

Tekstura je fina, svilenkasta, sitna, nije ona što se rasipa, zaista sve najlepše imam da kažem o ovoj paletici – obavezno je pogledajte i probajte uživo ako ste u prilici, jer joj je i regularna cena stvarno super za ono što dobijate, a tek ako bude na popustu… onda to ne bi trebalo da se propusti 🙂 Stvarno sam oduševljena!

e.l.f. Eyebrow Kit

Ovo je proizvod koji od srca preporučujem, imala sam ga više puta ranije i potrošila ga do kraja, a sad sam ga opet probala nakon nekoliko godina, i dalje je odličan. Sada sam dobila nijansu Light koja mi je nešto svetlija pa sam je prosledila, ali ću sigurno kupiti i neku tamniju. U pitanju je kutijica sa voskom u svetlijoj i senkom u tamnijoj nijansi, uz malu dvostranu četkicu. Lako se nanosi, kada nanesem prvo vosak pa senku to se sve jako lepo stopi, obrve deluju prirodno, zaglađeno i uredno, a boja se ne skida i ne bledi tokom dana, dakle vrlo je postojana 🙂 Od srca preporučujem!

e.l.f. Makeup Mist and Set

je sprej za setovanje, koji se u par navrata (koliko sam stigla da ga upotrebim) čini skroz ok. Pumpica mu je prosečna, mogla bi da bude i bolja, tj. da finije raspršuje, sam sprej se brzo suši na licu i ostavlja blagi sjaj. Prijatan je, nije lepljiv, a što se tiče trajnosti šminke, nisam primetila neki poseban efekat. 

Dobila sam i e.l.f. Poreless Face Primer – bazu za lice. Inače, poslednjih godina je ovaj brend postao poznat upravo po prajmerima, i u ponudi imaju baš mnogo vrsta. Ovo je klasična silikonska, klizava baza koja popunjava pore i lepo zagladi površinu kože. Meni malo smeta taj previše klizav osećaj na koži, inače ne koristim ovakve prajmere, ali ko voli Porefessional i slične, ovaj bi mogao da mu se dopadne. Takođe, puder se preko ove baze lakše i lepše nanosi, ali nisam primetila da mi nešto duže traje kad je nanesem. 

e.l.f. Day to Night Lipstick Duo je zanimljiva varijanta ruža za usne koji na dva kraja ima dve različite boje. Ideja je da ponesete jedan karmin, nosite svetliju nijansu tokom dana, i ako idete npr. posle posla negde, da možete da nanesete i tamniju nijansu i tako dobijete neki svečaniji, glamurozniji izgled. Ideja nije nova, ali je simpatična, tekstura ruževa je jako lepa, ne isušuje usne, vrlo su postojane boje, međutim, pakovanje je jako loše izvedeno. Ruževi su tanji nego klasični, i verovatno je to problem, jer kad uzmete u ruku ovo pakovanje, sve je unutra nekako klimavo, a kad sam ruž pokušala da nanesem, iako sam to pokušala da uradim nežno, on se polomio u bazi tako da se sad baš onako klima. Ovaj proizvod mi prosto nije vredan cene, mada su možda drugi primerci upakovani kako treba. Ako imate neko iskustvo s ovim, javljajte 🙂

Od pribora, dobila sam sundjerčić za nanošenje šminke – Blending Sponge, kojim sam zadovoljna, i dve četke: Kabuki Face Brush koju nisam još isprobala (ali deluje fino i razumno mekano – nije previše svilena), i Highlighting Brush, koja je odličnog oblika za hajlajter ili čak rumenilo, vrlo je slična njihovoj četki za rumenilo koju imam već 8 godina, ali je ova, za razliku od te stare, od sintetičke dlake. Mekša jeste, i nežnija, ali ne kupi proizvod tako dobro kao ova starija, nekako je previše klizava. Zaboravila sam da je slikam za ovaj post, pa ću dodati fotografiju naknadno 🙂

Na predstavljanju ove kozmetike imala sam priliku da isprobam i dve njihove maske za lice – jedna je Hydrating Bubble Mask – jedna od onih sa mehurićima, kao i Magnetic Mask – masku za pročišćavanje kože koja se ne ispire, već odgovarajućom magnetnom špatulom (koja je u kompletu s maskom) privuče čestice maske i tako je skine. Ne znam koliko je delotvorno, ali svakako deluje zabavno 🙂

e.l.f. cene u DM drogerijama: Prajmeri (baze) za šminku su 1299 rsd, tečni puderi 1299 rsd, palete za konturisanje i palete rumenila su 1299 rsd, korektori su od 649 do 869 rsd, pečeni hajlajteri su 869 rsd, sjajevi za usne su 1089 rsd, pilinzi za usne 649 rsd, HD transparentni puderi su 1299, maskare 649 dinara, četke su od 649 do 1299 dinara, i maramice za skidanje šminke su 649 dinara.

Dešava se da budu na popustu, tako da nije loše pratiti akcije 🙂

To bi bili moji prvi utisci o e.l.f. proizvodima koje sam isprobavala ovih dana, a nadam se da ćete sa mnom podeliti i vaše –

volela bih da mi napišete šta ste probali, šta želite da probate, šta je za preporuku a šta ne, i tako to 🙂


*Proizvod prikazan u ovom tekstu je PR uzorak,  ali ta činjenica ne utiče na moje mišljenje. Više informacija ovde.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.