Svakih par meseci, kad se skupi dovoljno kozmetike koja mi se baš svidela i koju sam skoro svakodnevno koristila, napišem poneki ovakav post. Do sada sam ih uglavnom nazivala po mesecima u kojima sam te proizvode koristila, ali kako to traje već godinama i postaje nepraktično, ovakvi postovi o omiljenim proizvodima u prethodnom periodu će imati naslov sa brojevima. Tako ću moći da napravim favorite kad god dobijem inspiraciju, umesto čekanja da prođe neki određeni mesec, a i vi ćete moći i ranije da pročitate o onome što me je oduševilo. Prebrojala sam da bi po redu ovo trebalo da bude 26. takav post (!) 🙂

favorites26-01-01 favorites26-04

Nivea sredstvo za umivanje za suvu i osetljivu kožu je jedan od najboljih proizvoda za umivanje koje sam imala priliku da isprobam u poslednje vreme. Ranije mi ne bi palo na pamet da odaberem baš ovakvo kremasto sredstvo obzirom da mi je koža kombinovana, ali u poslednje vreme se trudim da budem nežna prema njoj i mogu vam reći da ona zaista vraća na najbolji mogući način. Sredstvo je divno i kremasto, baš poput prave kreme osim što ima u sebi sitna zrnca u drugoj boji (ne osećaju se pod prstima), miriše divno, a lice je posle njega savršeno čisto, glatko, fino i nežno pod prstima. Ne isušuje ni najmanje.

Darphin Ideal Resource krema je jedan od proizvoda koje sam kupila u Darphin setu sa mini proizvodima, probe radi, i baš mi prija. U pitanju je neka vrsta kreme za podmlađivanje koja koži daje blistavost, prilično je bogata ali se brzo upija, divno miriše i ne masti lice već ga savršeno hidrira.

Vichy LiftActiv Serum 10 za oči i trepavice koristim već nekoliko meseci i ne znam zašto ga ranije nisam uvrstila u neke od favorita, jer ga nanosim skoro svake večeri pre kreme za predeo oko očiju i baš mi se dopada. Lagane je teksture koja se odmah upija, ali i pored toga što meni nije dovoljan jer imam suvu kožu u tom predelu, za one kojima koža tu nije suva bi bio sasvim dovoljan. Fino hidrira za jedan serum, ali ono što me je oduševilo i efekat za koji su bila potrebna skoro dva meseca korišćenja je što su mi trepavice zaista gušće i čvršće nego ranije. Pakovanje je malo, ali traje i traje… i traje.

Lilly and Spice Vanilla Macaroon mleko za telo –  ovo je proizvod koji sam dobila iz Alchemy kozmetike. U pitanju je losion za telo solidne nege, za normalnu kožu. Ono što me kod njega oduševljava je fini vanilasti miris i ružičasta boja, a uz to se i lako i lepo razmazuje i brzo upija. Istina, tekstura mu je drugačija od mleka koje sam do sada koristila – prilično je gusta i nekako “gumenasta”, ali se i pored toga lepo i lako razmazuje. Ljubitelji ovako slatkastih mirisa definitivno ne bi trebalo da ga propuste.

favorites26-08

L’Oreal Lumi Magique baza za lice – da mi je neko pre par godina pričao kako ću tražiti bazu za lice koja se sija umesto da matira, ne bih mu verovala. Međutim, sada mi se dopadaju neke druge stvari i drugačije efekte tražim od kozmetike, pa se ova baza posle dosta pročitanih pozitivnih recenzija našla i na mojoj listi za kupovinu. U pitanju je baza koja se divno presijava, ali ne preterano; dobra je i za kombinovanu kožu jer je potpuno nemasne teksture koja se trenutno upija. Svaki puder sa njom izgleda lepše i blistavije, a posebno oni koji su mat. Može se i mešati sa puderom, a fenomenalna je kao hajlajter za jagodice. Podseća me na MAC-ov Strobe Cream.

Sephora CC krema+korektor za oko očiju – dugo je ova kremica stajala zapostavljena jer mi se posle prvog probanja nije učinila sjajna, a sad mi je krivo jer sam baš pogrešila. Ona istina ima slabiju pokrivnu moć, ali tako dobro hidrira moju suvu kožu ispod očiju tokom celog dana, da me je oduševila. Ponekad, po potrebi, nanesem preko nje i korektor, ali češće ne, jer me skoro svaki korektor isušuje (ako ne odmah kad nanesem, onda kako prolazi dan), pa mi je lepše da mi se ne ističu bore sa ovom kremom čak i ako imam tamnije podočnjake, nego da ih zakamufliram a da mi se svaka sitna linijica i nepravilnost dodatno istaknu i izgledaju skoreno i sasušeno.

Erborian BB krema sa ženšenom – pominjala sam je u novitetima i sa oduševljenjem sam je koristila u proteklom periodu. Sad je pri kraju, a pošto testiram neke druge pudere planiram da je kupim kasnije ponovo. Jednostavno je obožavam jer je u pitanju ubedljivo najbolja BB krema koju sam do sada koristila. Prekrivanje joj je slabije ka srednjem, ali lice napravi tako finim i glatkim i zagladi sve pore i sitne nepravilnosti. Uz to je savršena za kombinovanu kožu, ne prosijavam po ceo dan iako preko nje ne nanosim nikakav puder u prahu, a opet nije uopšte mat na licu nego daje suptilan blistavi finiš. Uskoro pišem recenziju pa ćete moći da pročitate i detalje.

favorites26-10

Rimmel ScandalEyes kremasta senka me je oduševila. Mislila sam da me posle Maybelline Color Tattoo senki (nekih nijansi) ništa tog tipa u drogerijskom rangu neće oboriti s nogu, ali je ova krem senka sjajna, bar u nijansi koju ja imam, Rich Russet. Lako se nanosi, fino razmazuje, bukvalno ceo dan stoji bez podloge i bez mrdanja, a boja je sjajna, skoro metalik smeđe siva, ali dovoljno svetla da bude savršena za dan. Mrvica na kapku i za minut ste našminkani, tako nekako.

Bourjois Rouge Edition karmin u nijansi 11– imam ga već dugo, u stvari od kada se pojavio, ali nikako da dobije svoje mesto na blogu iako ga mnogo volim. Boja mu je fenomenalna, više letnja nego zimska, divna jarko koralna, a na usnama je fin i ne isušuje ih. Uz to traje prilično dugo za karmin koji nije klasičan dugotrajni.

Avon Ultra Color Absolute karmin u nijansi Soft Coral – o njemu sam pisala u jednom od prošlih postova. Mislim da je divan i balzamast osećaj na usnama,  odlična pigmentacija, veliki izbor boja i povoljna cena, sasvim dovoljan broj razloga da probate bar jednu nijansu.

favorites26-09

Artdeco olovka za obrve u nijansi 6 – Iako mi je Benefit Gimme Brow trenutni hit za obrve, ponekad, posebno kad želim detaljnije da se našminkam i imam više vremena, ne mogu bez olovke. Dugo sam koristila Rimmel olovke i obožavala ih, a sada sam odlučila da promenim i vrlo sam zadovoljna. Artdeco u nijansi 6 je savršena za one koji imaju svetlu kosu i ne tako tamne obrve, vrlo je hladne svetlo smeđe nijanse i ni najmanje ne vuče na crvenkasto. uz to je savršene tvrdoće za obrve i sporo se troši.

Max Factor Excess Intensity ajlajneri – o njima ću  detaljno pisati već u sledećem postu, a sad moram da ih pomenem jer su zaista intenzivno pigmentovani i vrlo postojani. Ne režu se već se odvrću, fine su teksture i kad se nanesu ostavljaju taman dovoljno vremena da ih razmrljam pre nego što se setuju. Jedni su od boljih i postojanijih krejona drogerijskog ranga, bar među onima koje sam do sada isprobala.

favorites26-13

Sephora krema za ruke sa mirisom borovnice – taj miris, da ne poverujete kakav je. Pomalo veštački, na bombone, žvake, tako nešto, ali toliko dobar i jak da me oduševljava. Krema kao krema nije namenjena oporavku suve kože, više je lagana dnevna kremica za usput jer se trenutno upija, ali miris… ah.

China Glaze lak u nijansi Atlantis – Pažnju na ovaj lak mi je skrenula jedna od redovnih čitateljki (hvala, AnaK!), pa sam pogledala swatcheve kod Marry’s raveland i moram da kažem odlepila,  a onda sam ga kupila i namazala i odlepila još jednom 🙂 Ovo je jedan od najlepših lakova koje sam ikad stavila na nokte. Inače nisam ogroman ljubitelj šljokica, ali ove šljokice sa zelenoplavom pozadinom…. još lepše uživo, divne!

Essie tretman za nokte Grow Stronger – stvarno nisam znala vie šta da radim sa svojim noktima, toliko su me nervirali u poslednje vreme, a onda sam kupila milioniti tretman u životu, ovog puta Essie, i zaista vidim napredak. Ne znam dokle će da traje taj napredak, ali dok ovu bazu nanosim ispod svakog laka, nokti mi polako rastu jer su prestali da se listaju i krzaju na svaki pokret prstima.

favorites26-16

favorites26-15

favorites26-14

I još jednu slatku stvarčicu sam baš volela prošlih nedelja, a to je Moleskine planer sa motivima iz Malog princa. Mali princ je sam po sebi čaroban, a kad ga vidim svaki put kad otvorim sveščicu da bih nešto pogledala ili upisala, natera mi osmeh na lice i ulepša dan. Uz to što je malog formata, lagan i zgodan za poneti, planer ima i slatke obeleživače, zaseban adresar i divne ilustracije. Čista ljubav 🙂

favorites26-03

 To je bilo ono što sam najviše koristila prošlih nedelja, a volela bih da znam da li ste i vi nešto od ovoga probali, kakvi su vam utisci, i koji su trenutno vaši omiljeni kozmetički proizvodi?

Komentari

comments

21 Responses

  1. Avatar
    AnaK

    Ja samo da se obradujem što si se obradovala <3 Moram još jednom da pročitam post, na prvo čitanje me zaintrigirala krem-senka.

    Reply
  2. Avatar
    Katarina

    Posle ovakvih postova, WL se samo povećava 😀
    A moje oduševljenje kad sam planer videla ne mogu da opišem! 🙂

    Reply
  3. Avatar
    mikkasmakeupbox

    Kako nisam primjetila ove Max Factor olovke? Željno očekujem recenziju, kvalitetnih olovaka za oči nikad dosta! Planer je presladak…odjednom mi moj obični crni nije niti malo zanimljiv… :))

    Reply
  4. Avatar
    Lena Novitz

    imamo neke zajedničke stvarčice 🙂
    miris ovog alchemy losiona za telo me hipnotiše 😀
    ali pobednik i zvezda posta je moleskine planer <3

    Reply
  5. Avatar
    Nina

    Mali princ je diiiivan! 🙂 Sutra pravac Plato, toliko si me odusevila! A zaintrigirao me jako i Vichy liftactiv serum za oci i trepavice, mislim da za zonu oko oka nege nikad dosta. Sto se tice Erborian BB kreme vec sam mozda pisala koliko sam odusevljena tim proizvodom, stvarno sam probala nekoliko BB krema ali ova je ultimativno najkvalitetnija. Jos kada procitam sastav i obratim paznju na aktivne antiage sastojke – jedan prlus vise. A isto kao ti ne prosijam sa njom sto mi je bilo neverovatno. Generalno sve vise se zaljubljujem u Erborian bas zbog tog spoja tradicionalnih, korejskih medicinskih sastojaka i francuske tehnologijeiI dizajna. Ima tu vrednih tubica i teglica koje ili vec imam ili su na WL… 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Ako procitas ovaj moj odgovor, bas bi mi znacilo da mi napises sta je jos vredno od njihovih tubica/teglica, stalno smisljam sta sledece da probam 🙂

      Reply
  6. Avatar
    Enisa Kurtisi

    Za lorealovu bazu je l treba malo da se saceka par minuta pa da se stavi puder?

    Reply
  7. Avatar
    sandra

    Postovana,
    Gde se u bgdu moze nabaviti Erborian kozmetika?
    Hvala,
    S

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.