Mene je jesen, posle letnjeg septembra u Beogradu i prve polovine oktobra u toplom Meksiku (o kome spremam post i nadam se da će vas zanimati) bukvalno isprepadala. Jeste, znala sam da je vreme za jesen, da je zahladnelo, zakišilo i zamaglilo, ali jedno je teorija, a drugo kada iz haljine za plažu i japanki uskočite pravo u zimski kaput i čizme. Ali da ne kukam, jer jesen sam pomalo i priželjkivala, raduje me vreme toplih džempera, toplih radijatora, toplih čajeva i toplih mirisa. I toplih boja, naravno. I zato, u današnjem postu, pišem o mojim toplim favoritima.

favoriti-jeseni-02

Mnogo novih parfema je osvanulo ove jeseni, ali i novih varijacija nekih postojećih. Jedan od takvih je i Marc Jacobs Divine Decadence, naslednik i laganija, lepršavija varijanta Marc Jacobs Decadence mirisa. Osim neodoljivo originalnog, iako pomalo cheesy pakovanja u obliku tašnice (koje možete videti ovde), ovaj me je parfem potpuno očarao slatkastim, ali ni najmanje teškim ili otužnim notama šampanjca, belog cveća, vanile, šafrana… vrlo jedinstven u mojoj kolekciji zbog čega ću mu posvetiti još prostora na blogu.

favoriti-jeseni-03

Bioderma je predstavila novu liniju za negu dehidrirane kože, Hydrabio. U okviru ove linije je dostupna nova micelarna voda (koja pretenduje da mi postane omiljena umesto Bioderma Sensibio vodice), kreme kako za suvu, tako i za mešovitu kožu u obliku laganog gela, tu je poseban Booster za sve tipove kože kao i Hydrabio serum divne lagane teksture.  Uz novu liniju, uvoznici su nas obradovali i sa nekoliko dodatnih proizvoda iz drugih linija, poput čuvenog Sebium seruma sa 15% glikolne kiseline, a i novog ulja za tuširanje iz Bioderma Atoderm kolekcije, koje me je oduševilo. Ulje je dostupno i u većim pakovanjima (ono najveće od litar je jedno od ekomomičnijih na tržištu), ima vrlo blag, jedva osetan miris, a spas je za suvu i atopičnu kožu jer otklanja osećaj zatezanja, i dovoljno je nežno i za najosetljiviju kožu pa ga mogu koristiti i bebe.

favoriti-jeseni-05

Clinique All About Eyes Rich je jedna od mojih top 5 krema za negu predela oko očiju. Kupila sam je ne-znam-koji put po redu, moguće deseti, i uvek mi se jednako dopadne. Hranljiva je, prilično gusta, ali se lepo razmazuje te mi pakovanje od 15 ml uvek potraje nekoliko meseci. Odlična mi je kao noćna krema, iako se relativno brzo upija i može da bude i podloga za korektor, posebno onima koji imaju suvu kožu. Sjajna krema koju od srca preporučujem svima koji žele malo bogatiju negu zone oko očiju. Kod nas je skuplja nego u inostranstvu, gde je oko 30ak eura što je potpuno isplativo kad je ovaj proizvod u pitanju.

favoriti-jeseni-04

Među novitetima koje sam testirala poslednjih nedelja, izdvojio se ovaj divni, bogati serum: Biotherm Blue Therapy Serum-In-Oil. Veoma interesantne je teksture, kao gušći gel, ali kad se nanese na kožu klizi poput ulja. Koža ga prilično brzo upije, ali ne potpuno, tako da je ovo jedan od bogatijih seruma (u smislu teksture) koje sam koristila – za moju mešovitu kožu je sasvim dovoljan sam po sebi kao noćna nega. Ujutru mi je koža vidljivo elastičnija, mekša, nahranjena. Biotherm inače ima odličnih proizvoda, ja ih nisam probala mnogo, ali svaki koji sam kupila je predstavljao dobar odnos cene i kvaliteta. U poslednje vreme sam isprobala nekoliko njihovih noviteta, i za sada me ni jedan me nije razočarao, tako da ću im definitivno ubuduće posvetiti više pažnje, i na blogu, a i kad se budem našla u parfimeriji.

favoriti-jeseni-06

Godinama imam ovo rumenilo, i svake jeseni ga ponovo pronađem i obradujem se kao da sam ga tek kupila! Ovo je MAC Mineralize Blush Warm Soul, i to je jedna divna, nežna, rozikasto-bež-zlatasta nijansa, sa sitnim šljokicama koje daju suptilan sjaj obrazima. Tekstura je fina i meka, pigmentovano je, lako se blenda… ima sve što je potrebno kako bi dobilo titulu mog omiljenog jesenjeg rumenila, kao neka pauza od koralnih i rozikastih koje najčešće koristim.

favoriti-jeseni-07

Ruževi koje nosim ovih dana su u nude ili crvenim nijansama, i ima ih mnogo lepih koje ću vam preporučiti u nekom zasebnom postu, a sada sam htela sa vama da podelim tri ruža čije su me pre svega osobine oduševile. Tu je Llums Cosmetics Lip Loving karmin, koji je neobično udoban na usnama, nije previše kremast tako da se ne razliva preko ivice (otkrila sam da čak i jarke crvene nijanse mogu da nosim bez olovke satima), i po nekoliko sati ostaje na usnama. U ovom postu sam detaljnije pisala o llums ruževima, a tu su i svočevi – posebno preporučujem nijanse 03 i 10!

Deborah Milano Red Shine je novija linija iz Deborah ponude, a u pitanju je gelasta tekstura sa efektom balzama, formula koja ne ostavlja previše boje, ali zato divno naglašava usne, čini ih sjajnim i neguje ih. Vrlo su slični ovim Deborah ruževima, možda samo mrvicu laganiji i nekako “tanji” kad se namažu. U svakom slučaju, ako volite manje boje i više nege, volećete i Milano Red Shine.

Make Up For Ever je brend koji u poslednje vreme ima mnogo sjajnih novih proizvoda, i već sam spremila recenzije za neke od njih za koje mi je žao da prođu nezapaženo. Među njima su i reformulisani MUFE Artist Rouge, podeljeni u liniju kremastih i liniju mat karmina. Probala sam po karmin iz svake linije i mogu da kažem da sam baaš oduševljena! Tekstura, boje, pigment, osećaj na usnama, postojanost, miris, pakovanje… bukvalno nemam zamerku.

favoriti-jeseni-083

Poslednjih nedelja sam isprobavala nekoliko dugotrajnih ruževa koji se teško skidaju sa usana običnim, pa čak i dvofaznim sredstvima za uklanjanje šminke, pa sam se setila ovog skidača, specijalizovanog za karmin – Sephora Ultimate Oil-in-gel Lipstick Remover. Sredstvo je na bazi ulja i skida najupornije (kad kažem najupornije, mislim na one koji su stvarno teški za skidanje) ruževe i boje sa usana u samo nekoliko kapi i poteza tuferom. Imam ga odavno, ali je bio nekako zapostavljen, i nadam se da još uvek može da se kupi u Sephori jer je sjajan!

favoriti-jeseni-10

Koozmetik Tooth Drops je jedan vrlo zanimljiv proizvod. To su kapi za izbeljivanje zuba na potpuno prirodan način, i iako sam bila skeptična da bi nešto tako moglo zaista da deluje, njegovi efekti mogu da se mere i sa izbeljivačima punim ko zna čega. Koriste se posle pranja zuba, na četkicu se nakapaju 2-3 kapi i time istrljaju zubi. Efekat se vidi već posle nekoliko upotreba, a korisne su ukoliko želite da izbelite zube od mrlja koje su nastale od cigareta, hrane, pića i slično. Ovo malo pakovanje može da potraje baš dugo, tako da je isplativo, i moram da napomenem da imaju neki čudan biljni miris, ali meni nije bio problem da se na njega naviknem za tih par sekundi dnevno.

favoriti-jeseni-09

Kada se The Balm kao brend pojavio u našim Lilly drogerijama, prvo što mi je prošlo kroz glavu su neki od njihovih kultnih proizvoda, poput Mary Lou Manizer-a, Hot Mama rumenila, Matte Huges tečnih ruževa ili paleta senki. I to jestu zaista dobri proizvodi, ali nisam očekivala da će mi se baš maskara, o kojoj do tada nisam ništa čula, toliko svideti: The Balm Whats Your Type? The Body Builder. Ukratko, ovo je maskara koja viče, ma ne, koja vrišti: “trepavice!”, ovo je maskara za volumen, za crne i naglašene trepavice, za pažljivo nanošenje jer je nekad i jedan sloj dovoljan za dramatičan efekat, a dva umeju da budu i previše. Ovo je maskara koja se ne mrvi, ne preslikava, koja je postojana tokom celog dana, i koja će se svideti onima koji dramatične, guste, izražene trepavice. Ne produžava ih preterano niti ih uvija posebno, ali da ih istakne je majstor (majstorka) 🙂

favoriti-jeseni-01

I još jedan proizvod želim da preporučim (a zaboravila sam da ga slikam posebno), to je Deborah 2 in 1 Gel Kajal Eyeliner. U pitanju su gel olovke za oči, ima ih u raznim bojama (i to zanimljivim, poput tamno sive, plave, zelene…), i tako su fine i meke, ali ne previše, a ujedno i veoma postojane. I vodootporne. I zaista, stoje mi satima i na vodenoj liniji, a posebno mi se sviđa nijansa br. 6 – divna nude, vrlo pigmentovana i dugotrajna.

To bi bilo ukratko o proizvodima koje sam najradije koristila u poslednje vreme, a nadam se da ste i vi probali neki od njih pa da možemo da razmenimo mišljenja, ili da mi preporučite nešto od kozmetike ili šminke što volite ovih dana 🙂

Koji su vaši favoriti za ovu jesen?

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.