U eri kozmetičke hiperprodukcije, izmišljanja već izmišljenog, prepakivanja starog u novo, što šarenije odelo, u doba nikad grandioznijih najava i obećanja kozmetičkih kuća i beauty eksperata, izbor postaje ogroman. Postaje okean u kome je lakše utopiti se nego isplivati, počinje da izmiče kontroli, a propratiti nove preparate nikad nije ovoliko asociralo na nemoguću misiju kao što je to slučaj danas.

Gel, micelarna, balzam za čišćenje lica, ulje za skidanje šminke, dvofazni čistač, tonik…. ah, da, tu su i mleko, losion, maramice… izbor je ogroman. Sve je tu zbog nas i našeg najvažnijeg koraka nege – čišćenja. Ili, mislili smo da je sve tu, dok pre nekoliko godina u priču nisu ušetali ozbiljniji igrači. Ne igračke, baš igrači. Ozbiljni, izdržljivi, dugotrajni. Skupi ali efikasni. Isplativi. Uređaji, aparati, bjuti gedžeti, četke… nazivamo ih raznim imenima, predstavljaju ih razni proizvođači, ali malo ih se izdvojilo od samog početka svojim kvalitetom i efikasnošću. Među tom manjinom je i Luna, o kojoj vam danas pišem.

foreo-luna-pro-01

Luna je rođena u Švedskoj, što možemo i pretpostaviti ako pogledom ispratimo njenu minimalistički elegantnu liniju i savršeno jednostavan dizajn. Jedna je  mnogih iz Foreo asortimana, a primerak koji koristim već nekoliko meseci je Luna Pro – najmoćniji kada su njihovi uređaji u pitanju.

Foreo Luna Pro je uređaj za nežno dubinsko čišćenje kože i anti-aging masažu.

  • Kako radi Luna Pro?

Foreo uređaji za čišćenje rade na principu Dual T-Sonic tehnologije intenzivnog pulsiranja (dvostruko transdermalno ultrazvučno pulsiranje), koja je raspoređena na većem delu silikonske četke. Model koji nosi oznaku Pro se izdvaja od ostalih Luna uređaja jer može da se pohvali činjenicom da pulsira pomoću čak dva motora, što ovu četku čini veoma moćnom kad je čišćenje u pitanju – otvaranje začepljenih pora, uklanjanje ostataka šminke i ostalih nečistoća, otklanjanje viška sebuma – to je sve samo deo posla koji  sa Luna Pro uređajem svakodnevno možete obavljati. Sa druge strane, Luna Pro sadrži i anti-age opciju koja funkcioniše po principu propuštanja pulsiranja preko zaobljene površine koncentričnih talasa, nežno ublažavajući pojavu bora i znakova starenja kože, čineći je čvršćom i elastičnijom.

foreo-luna-pro-02x

foreo-luna-pro-03x

  • Zašto baš silikon?

Silikon je nežan, neporozan, nije abrazivan i otporan je na taloženje bakterija i nečistoća. Veoma je izdržljiv tako da silikonsku četku nije potrebno menjati, zbog čega je dodatna vrednost ovog uređaja u štedljivosti i čuvanju životne sredine.

foreo-luna-pro-14

  • Dva minuta svakog dana

Luna Pro se koristi tako što se na lice nanese preparat za čišćenje (gel za umivanje, ulje, mleko, losion, micelarna…), a uređaj se navlaži vodom. Proces podrazumeva čišćenje brade, obraza čela, i na kraju nosa. Svaki od ovih delova lica trebalo bi da se čisti po 15 sekundi, a na svakih 15 sekundi svetlosni indikator uređaja bljesne, a pulsacije se nakratko zaustave kako bismo znali kada da pređemo na čišćenje drugog dela lica.

Zaobljeni vrhovi silikonske četke su veoma nežni i efikasni, a površina je izdeljena na 4 dela, tako da uz različite silikonske teksture obezbedi najbolji mogući tretman za svaki deo lica i svaki tip kože.

Nakon čišćenja, može se nastaviti sa tretmanom zatezanja i učvršćivanja kože – po 12 sekundi na svakoj od kritičnih regija sklonim pojavi bora: predelu između obrva, na slepoočnicama i na prevojima između nosa i usana.

foreo-luna-pro-07

  • Ostale tehnikalije

Luna Pro nudi različite nivoe intenziteta pritiska u zavisnosti od potreba kože, a kada odaberete željeni intenzitet, uređaj ga pamti i prilikom narednih korišćenja.

Ima integrisanu bateriju, čijje punjenje traje samo sat vremena, a kada se napuni, mirni ste tokom narednih 450 upotreba – što je, ukoliko koristite uređaj 2 minuta dnevno, čak 6 meseci do sledećeg punjenja!

Foreo Luna Pro je vodootporna, pa se može koristiti u kadi.

foreo-luna-pro-11

  • Foreo Luna Pro – moje iskustvo

Prvo što se kod ove četke primeti je svakako dizajn, čije elegantno pročišćene linije ovu spravicu svrstavaju u luksuzne dodatke rutini nege. Uz izbor od tri nežne, pastelne nijanse i fino matiranu silikonsku površinu, zaista je predivan detalj kojim ćete poželeti da ulepšate prostor i da se pohvalite, umesto da ga sakrijete negde u dubinama kupatilskog ormarića.

Ono što me je oduševilo i pre nego što sam počela da koristim Luna Pro četku je sam materijal, to jest činjenice da je silikon veoma izdržljiv i da može da traje godinama, zatim da se lako održava – dovoljno ga je oprati toplom vodom, eventualno sapunom – kao i da je antibakterijski. Što znači da se može podeliti i sa, recimo, nekim od ukućana –  odlična stvar s obzirom na to da je u pitanju značajnija investicija.

Što se tiče preparata za čišćenje i negu, najbolje su mi se pokazali gelovi, mleka i ulja za skidanje šminke, a za proces anti-age masaže najbolja su ulja i uljani serumi. Trebalo bi izbegavati korišćenje ovog uređaja sa preparatima koji su abrazivni, poput pilinga.

foreo-luna-pro-13

Tokom čišćenja, uređaj na trenutak zastane posle svakih 15 sekundi, ali mi se često desi da ne primetim taj zastoj – volela bih da mi na neki način malo očiglednije da do znanja da je vreme da pređem na čišćenje sledećeg dela lica.

Što se samog čišćenja tiče, ono je sa Luna Pro četkom pravo uživanje: pulsirajući, ona odradi sjajnu masažu lica, čak i ako se ne odlučite za nastavak nege anti-age opcijom sa zadnje strane uređaja. Podešavanje jačine je individualna stvar, i kako nemam osetljivo lice, Luna mi je često podešena na srednje-jače pulsiranje, ali je ono čak i za mene prejako u predelu čela i slepoočnica, ili oko očiju – pretpostavljam da je zbog toga što tu nema mnogo “materijala” između kože i kostiju, pa te vibracije umeju poprilično da “protresu”. U ovakvom slučaju je preporučljivo smanjiti intenzitet kad dođete do tih osetljivijih delova.

Moram da priznam da posle prvog, ili nekoliko sledećih korišćenja Lune nisam primetila neke spektakularne rezultate – verujem da to ima veze i sa mojom kožom: ne tako osetljivom, ne baš tankom, i prilično masnom u t-zoni. Međutim, redovnom, svakodnevnom upotrebom tokom jutra i večeri, već posle prvih nekoliko dana razlika je bila očigledna: lice je delovalo blistavije, pore su bile mnogo manje primetne, a mitesera nije bilo.

Ono što mi se, i pored svega toga, ipak najviše dopada kod ovog uređaja je anti-age opcija, koja sjajno može da zameni ručnu masažu lica. Ovo mi je važno zato što sam u godinama (40+) kada malo šta može da utiče na natečenost podočnjaka ili opuštanje tonusa kože osim masaže lica. Foreo je tu napravio sjajan potez sa ovim uređajem, i tako mi mnogo olakšao večernju rutinu masaže koja sad traje minut, te mi nije teško da je primenjujem redovno (za razliku od ručne masaže lica na koju se nakanim par puta mesečno, ili masaže u salonu koju ne mogu da priuštim često koliko bih želela). Uz vidljive rezultate (jedru, zategnutu i sjajnu kožu), sam proces je divno opuštajući i predstavlja pravi mali spa ritual, posebno ako se u njega uključe aromatična ulja (npr. Darphin Aromatic Care ulja koja obožavam!).

foreo-luna-pro-09

  • Foreo ili Clarisonic?

Oba uređaja koristim već dovoljno dugo da bih mogla da ih uporedim, i odmah moram da kažem da mi je teško da jednom od njih dam prednost. Oba mi prijaju, rado ih koristim i rotiram po potrebi uz različita sredstva za čišćenje. Sa druge strane, svaki od njih mi je nezamenjiv u različitim aspektima.

Moja koža nije osetljiva, ne štedim je ni kad su preparati u pitanju, volim da vidim rezultate, i volim da ih vidim odmah. Zato se, za čišćenje lica, posebno kad mi je koža masnija, kad češće koristim preparate sa SPF ili težu šminku, radije odlučujem za Clarisonic, jer imam osećaj da sam proces čišćenja odradi efikasnije. Možda i zato što je grublji, rekla bih i brži, jači, ili je bar to moj subjektivni osećaj. Sa druge strane, za čišćenje kao ritual u kome ću uživati, a posebno za masažu lica kako bi koža bolje upila preparate za negu, Luni dajem prednost.

Na kraju, onima koji imaju osetljivu kožu, bilo da je masna ili suva, kožu koja reaguje na sve i svašta, rozaceu ili slična stanja kože, pre bih preporučila Foreo: zaista je nežniji, a opet efikasno čisti. Uz to postoje i varijante Foreo uređaja namenjene čišćenju veoma osetljive kože, koji su još nežniji. Onima koji imaju otporniju, deblju kožu, kojima ne smeta nešto agresivnije čišćenje, koji rezultate žele sad i odmah, verovatno bi se više dopao Clarisonic.

Oba uređaja su sličnog cenovnog ranga, s tim da Foreo ima i neke povoljnije modele, a sa njima nemate ni naknadne troškove zamene četke kao što je to slučaj kod Clarisonica (kod koga bi četka trebalo da se zameni na svaka tri meseca, što ispadne dosta skuplje). Takođe, punjenje Foreo uređaja traje kraće, a baterija mu traje duže nego Clarisonic-u. Sa druge strane, Clarisonic je kompletniji, s obzirom da, kad je u pitanju njihov novi Smart Profile uređaj, u pakovanju donosi i četku za čišćenje tela (a postoji i dodatna četka za pedikir, koje za sada nema kod nas na tržištu). I Foreo se može koristiti na telu, ali je daleko nežniji i više radi blagu masažu nego piling.

foreo-luna-pro-06

Gde kupiti?

Foreo uređaje na našem tržištu zastupa HiLife

Na njihovom sajtu možete pogledati cene i detalje o proizvodima. 

Luna Pro je najskuplja od Foreo četki i redovna cena joj je 27600 rsd (sa popustom je 22080 rsd). Luna (koja dolazi u tri varijante, za kombinovanu, osetljivu, i veoma osetljivu kožu) je 18800 (sa popustom 15040), Luna Mini 12500 dinara (sa popustom 10000) – inače odlična kompaktna varijanta, posebno za masnu kožu, dok je najnoviji dodatak Foreo asortimanu, Luna Play (mala četka za 100 korišćenja koja se ne puni, ali je odličan način da isprobate da li želite da uložite u veću) inače 4850, a sa popustom 3880 dinara.

Četke, osim poručivanja sa Hilife sajta, možete pogledati i kupiti u njihovom showroom-u u Požeškoj 56 na Banovom Brdu u Beogradu.

Svi Foreo uređaji imaju dvogodišnju garanciju, kao i desetogodišnju garanciju kvaliteta.

Da li ste probali Foreo? Ako jeste, kakvi su vam utisci? Ako niste, razmatrate li kupovinu nekog od uređaja za čišćenje kože?

*Proizvodi iz ovog posta su mi ustupljeni na testiranje što ne utiče na moje mišljenje.

Komentari

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.