Uvek sam imala problem da odaberem kremu za svoju mešovitu kožu sa masnom t-zonom. Plašila sam se da ne budu previše teške, masne, da mi ne začepe pore ili da jednostavno ne daju onaj osećaj masne ili lepljive kože koji nikako ne volim. 

Jedna od mojih omiljenih krema, i jedna od retkih kojima se mnogo puta vraćam je Clinique Moisture Surge. Imala sam istu i u Intense varijanti, ali mi je ova prva draža.

To je lagana, gelasta, nekako skoro pufnasta krema koja nije teška, potpuno je nemasna, nema miris, i lako se i relativno brzo upije. Ipak, koža ostaje fina, meka i hidrirana nakon nje, ujutru nije masna, a koristim je čeesto i preko dana, s obzirom na to da je odlična podloga za šminku.

Mnogo puta do sad sam je kupovala, i skoro uvek je imam, iako je ne koristim stalno, već kad osetim da mojoj koži treba više hidratacije. Ovo se dešava često zimi, ali ponekad i tokom leta, a najčešće nakon intenzivnijeg korišćenja aktivnih sastojaka poput kiselina, retinola, vitamina C

Pre par meseci sam probala jednu drugu kremu, koja takođe ima laganu i finu teksturu gela: Hada Labo Tokyo Skin Plumping Gel. Posle par prvih nanošenja, znala sam da sam našla vrlo sličnu kremicu mojoj omiljenoj Clinique Moisture Surge: i ova je nemasna, lagana, brzo se upija, ima jedva prisutan miris, i kožu čini hidriranom. Tako da, ako ste u potrazi za nekom kremom ovog tipa, a Clinique vam je izvan budžeta, sa Hada Labo gel kremom sigurno nećete pogrešiti. Osim što je 3 puta jeftinija od Clinique, često je na popustu u DM drogerijama, i tada stvarno vredi i više od oko 1000 dinara koliko košta.

Sa vama sam htela da podelim ovo moje “otkriće” i da vam predstavim dve kreme koje volim, jednu od njih već godinama unazad, a sa drugom ću se sigurno još dugo lepo družiti, i da vas pitam za vaše omiljene kreme ove vrste (lagane a hidratantne, pogodne za masniju kožu) – a možete da mi napišete i koje kreme su vaše omiljene onako uopšteno 🙂

Hvala na čitanju!

Komentari

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.