Pre nekoliko nedelja sam na Instagramu postavila anketu o tome da li volite i koristite vitamin C u kozmetici. Ispostavilo se da većina vas voli, dok su mi se neki javili i rekli kako bi ga rado koristili, ali ne znaju kako. Ili ne znaju zašto. Ili nisu uopšte znali da je vitamin C jedan od onih aktivnih sastojaka koji su sve popularniji u sastavu preparata za negu, najčešće seruma.

Na našem tržištu preparata sa vitaminom C nema mnogo; oni koji su efikasni uglavnom su skupi, oni povoljniji mi i nisu dali neki rezultat. Kad me neko pita da im preporučim preparat sa vitaminom C, uvek sam nabrajala neki od onih koji kod nas nisu dostupni.

Tako da, pretpostavljate da sam se baš obradovala kad je Avon izašao sa jednim ovakvim proizvodom: Anew linija, koja je moja omiljena kad je Avon u pitanju (koliko sam puta samo pohvalila dvodelnu kremu oko očiju, razne njihove serume itd.), bogatija je za serum sa vitaminom C koncentracije od 10% što je idealno kako za početnike, tako i za one koji već imaju iskustva sa ovakvim proizvodima.

Jedva sam čekala da ga probam 🙂

Avon Anew vitamin C serum

Kome treba vitamin C

Vitamin C ima mnogo prednosti, kako za zdravlje, tako i za našu kožu. Ono što je najvažnije kod ovog sastojka je da se može koristiti bez obzira na to koliko godina imate. Ovo je, dakle, aktivni sastojak za sve uzraste, i što ranije počnete da ga koristite, vaša koža će biti srećnija!

Postoji nekoliko različitih oblika vitamina C koji se koriste u kozmetici, a najpopularnija je L-askorbinska kiselina – ona se u istraživanjima pokazala kao najefikasnija, jer podstiče proizvodnju kolagena i čini kožu glatkom i čvršćom. Ali ne samo ovaj vid vitamina C – u bilo kom obliku da ga koristite, sigurno ćete videti benefite na svojoj koži.

Kako se koristi vitamin C

Antioksidanti, u koje spada i vitamin C, ne smeju biti izloženi suncu i vazduhu, i zbog toga se pakuju u neprovidne bočice.

Kako bi dostigao pun potencijal u svojoj glavnoj ulozi zaštitnika kože i antioksidansa, preporučuje se da se nanosi u okviru jutarnje rutine nege, tj. tokom dana, mada, naravno, ne smeta ni ako se nanosi uveče i na koži ostaje tokom noći.

U okviru rutine, vitamin C bi najbolje bilo naneti baš na mestu seruma – nakon čišćenja i toniranja kože, a pre nanošenja hidratantne kreme.

Avon Anew vitamin C serum

Anew Vitamin C serum 

 Avon Anew vitamin C serumSerum je, baš kako bi i trebalo, spakovan u staklenu neprovidnu bočicu sa pumpicom.
Mnogi vitamin C preparati za negu koje sam koristila imaju pipetu; po meni je to nepotreban dodir sa vazduhom jednog vrlo osetljivog sastojka, tako da je pumpica rešenje koje više volim.
Za upotrebu je dovoljna količina samo jednog pritiska na pumpicu, jer se Anew vitamin C serum veoma lako nanosi i razmazuje – tekstura je pomalo klizava, skoro i masnjikava, ali se nakon nekoliko minuta u moju kožu skoro potpuno upije. 
 
Ima prijatan osvežavajući miris, mada prilično intenzivan, koji se neko vreme zadržava na koži.
Moram da pomenem da na početku liste sadrži i alkohol, na šta bi trebalo da obrate pažnju oni koji imaju osetljivu kožu ili kojima ovaj sastojak smeta.
 
Dakle, pošto se serum upije, preko njega uvek nanesem kremu. Tako preporučuju i iz Avona, a tako radim i sa svim ostalim preparatima na bazi ovog vitamina koje sam koristila, jer ukoliko koristite samostalno vitamin C i to na duže staze, može vremenom da isuši kožu – zato je potrebna dobra hidratacija.
 
Ovaj serum koristim skoro svakog jutra, a povremeno (2-3 puta nedeljno) i uveče, i kad god imam vremena, ostavim ga da se dobro upije (npr. pola sata) i nakon toga nanosim kremu, tj. nastavljam sa ostalim preparatima za negu.
 
Ako imate osetljiviju kožu, ili niste do sada koristili vitamin C, predlažem upotrebu ovog seruma dva-tri puta nedeljno za početak, obavezno sa kremom nakon njega. Kada se koža malo navikne, možete preći na svakodnevno korišćenje.
 
Svaka koža je različita, i najvažnije je da svoju dobro upoznate i da je osluškujete, da vidite šta joj odgovara više, a šta manje, i na osnovu toga formirate beauty rutinu koja vama najviše prija, bez obzira na to što ostali tvrde ili na ono što piše na poleđini pakovanja kreme.
 
Ono što volim kod aktivnih sastojaka, a i vitamina C, je što je njihov efekat vidljiv i značajan već nakon prvih nekoliko nanošenja – a isti je slučaj i sa ovim serumom. 
 
Ako želite brze rezultate – blistaviju kožu, ujednačeniji ten sa izbledelim flekicama i nežniju, glatku kožu, a nemate posebno osetljivu kožu, ovaj serum koji sadrži solidnu koncentraciju (po meni optimalnu, jer probala sam i više i manje koncentrovane preparate) od 10% vitamina C će vas sigurno oduševiti svojom efikasnošću.
 
Cena Avon Anew Vitamin C seruma je 1490 dinara, i možete ga poručiti sa njihovog sajta.
 
Avon Anew vitamin C serum

Kakvu korist naša koža ima od vitamina C

 – štiti od štetnog UV zračenja i štetnih uticaja okoline;

 – podstiče proizvodnju kolagena, čime pomaže da koža bude više zategnuta i jedra, sa manje vidljivim boricama;

 – moćan je antioksidans koji se bori protiv slobodnih radikala i štete nanete UV zračenjem;

 – posvetljuje fleke i hiperpigmentacije, inhibira proizvodnju melanina čime ten čini ujednačenim i svetlijim.

 

Da li koristite vitamin C? Da li biste probali?

Koje proizvode sa vitaminom C volite i preporučujete?


*Post u saradnji sa Avon Srbija.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.