Dahlia Divin je najnoviji dodatak Givenchy mirisnoj porodici koji nastavlja liniju započetu Dahlia Noir parfemom o kome sam pisala još pre dve godine – Givenchy Dahlia Noir.

unnamed_Fotor

Nova Dahlia Divin je zlatna nit, spona između visoke mode i parfema koja budi boginju u svakoj ženi.

Visoka moda, svečane i raskošne haljine su ono po čemu prepoznajemo Givenchy brend, a kako bi nam ispričao pravu modernu bajku, Riccardo Tisci je za ovu priliku kreirao posebno glamuroznu haljinu: ručno šivenu zlatnim koncem, od skupocene tkanine sa mnoštvom kristala, za čiju izradu bilo potrebno čak 500 sati. Ovo je haljina sa velikim H:

Givenchy-Dahlia-Divin-1_Fotor_Collage Novo Givenchy zaštitno lice je Alicia Keys – kraljica R&B i hip-hop zvuka, pijanistkinja, pevačica, kompozitor i glumica, umetnica čiji su talenat i aura uveliko osvojili svet. givenchy-dahliadivin-07 A parfem? Dahlia Divin će u svakoj ženi otkriti boginju: vanvremenska, elegantna parfemska voda očarava sočnim i slatkastim visokim notama koje miluju čula i zrače senzualnošću, i baš kao i haljina, asocira na visoku modu. Francois Demachy, glavni parfimer, želeo je miris koji pomalo podseća na detinjstvo, koji je nežan ali očaravajuć, i koji predstavlja harmoniju drvenastih i cvetnih nota.

givenchy-dahliadivin-01 Dahlia Divin spada u chypre cvetnu porodicu mirisa, sa svetlucavim gornjim notama Mirabelle šljive, srednjim notama sambac jasmina  i belog cveća za koje se može reći da dominiraju u ovoj luksuznoj kombinaciji, i osnovom sačinjenom od sandalovine, vetivera i pačulija, koja je tu da unese dozu ozbiljnosti.

givenchy-dahliadivin-06

Otvaranje slatkastim, intenzivnim ali istovremeno čistim i nežnim voćno-cvetnim notama je pravo uživanje: Dahlia Divin je dovoljno jaka da je osetite, ali i umerena tako da vam ne ukrade ulogu zvezde večeri. Nedugo zatim, ušuškava se i stapa sa kožom zračeći toplinom i zlatnim notama cveća kroz koju probijaju fine i meke začinsko drvenaste note. Ovo je dugotrajan parfem koji na koži ostaje tokom celog dana, a odeća odaje fini miris Dahlie i sutradan.

Ozbiljan i elegantan, ali nikako staromodan, Dahlia Divin je savršena kombinacija vlažnog jesenjeg popodneva obojenog zlatnim nijansama i šuštanjem suvog lišća, i oštrih zimskih večeri bilo da su ušukane ispod omiljenog ćebeta ili odzvanjaju zvukom čaša za šampanjac.

Dahlia Divin je miris koji će osvojiti žene koje se osećaju kao dame, a biće  sjajan saputnik u svakoj prilici, iako su idealna godišnja doba za ovakvu harmoniju mirisnih nota upravo jesen i zima.

givenchy-dahliadivin-04

Može se kupiti u koncentraciji parfemske vode, a cena u Sephora parfimerijama je 6970 dinara za 30ml, 9960 dinara za 50ml i 12120 dinara za 75ml.

Da li ste pomirisali Dahlia Divin i kakvi su vam utisci? Imate li neki omiljeni Givenchy parfem?

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

4 Responses

 1. Avatar
  Jelena Djukic

  I sad dok čitam, sećam se mirisa i zapravo jedino što mi u celoj ovoj priči pomalo štrči je upravo Alicia Keys – ženstvena, suptilna ali ne dovoljno elegantna za ovaj miris :).

  Reply
  • Zlatana
   Zlatana

   Slažem se – kad sam videla da je ona zaštitno lice, zamislila sam potpuno drugačiji miris od onog koji sam kasnije pomirisala 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.