Na puder u prahu koji se koristi za setovanje tj. fiksiranje šminke nekako se, ili se to meni samo čini, ne obraća mnogo pažnje. Pa ipak, tokom ovih 100 godina koliko se šminkam, isprobala sam zaista mnogo njih, i razlike i te kako vidim i osetim. Danas vam zato pišem o jednom skoro pa savršenom, koji je u samom vrhu moje liste omiljenih pudera u prahu – Givenchy Pisme Libre.

Givenchy Prisme Libre je poseban po tome što se sastoji iz 4 nijanse, koje se mogu koristiti istovremeno ili pojedinačno. Ja ih koristim najčešće sve zajedno, jer tako dobijem idealnu nijansu koje je mrvicu tamnija od mog tena i koja mi jako lepo utopli ten i učini ga živahnijim.

Dostupne nijanse su najsvetlija br. 1 Mousseline Pastel, koja se sastoji iz pastelnih tonova, poput roze, ljubičaste, zelene i bele, ova koju ja imam, 02 Taffetas Beige, koja se sastoji iz svetlijih i tamnijih bež tonova sa toplim podtonom, i jedna još tamnija sa bronzanim tonovima. Povremeno brend ubacuje neke limitirane nijanse ili posebna pakovanja, ali ove tri su standardne.

Pakovanje je elegantno, četvrtasta kutija je kabasta kao što je to uvek slučaj sa puderima u prahu, ali je dobra za doziranje. Rupice su baš taman i kroz njih ne izlazi previše proizvoda. Uz pakovanje stiže i ona pufna za puder, ali je ja koristim samo kao poklopac. Puder nanosim velikom četkom, nekad rastresitijom, za blago setovanje t-zone recimo, a nekad i gušćom, za malo više prekrivanja i bolje fiksiranje tečnog pudera.

Moja nijansa je br. 2, i savršeno mi odgovara, s tim što je malo tamnija od mog tena kad se sve nijanse pomešaju, ali kad mi zatreba svetlija, zatvorim prstom najtamniju i koristim tri svetlije zajedno. 

Puder je predivne teksture, jako fine, i svilenkast je pod prstima i na koži. Prema proizvođaču, ostavlja i mat i blistav finiš istovremeno, ako je to moguće 🙂 i meni je to bilo čudno kad sam pročitala, ali stvarno je moguće – ovaj puder tako lepo i nekako diskretno izmatira moj nos, čelo, bradu – ali to nije ona mrtva mat, već nekako mekše, laganije, i za par minuta od nanošenja puder se nekako stopi sa tenom, ma nekako lepše nego kad nanesem tečni fiksator ili neki sprej nakon šminkanja.

Mislim da je univerzalan, pa da bi odgovarao kako onima sa masnijom kožom (jer meni sa kombinovanom kožom je savršen), tako i onima sa suvom kožom, jer ni najmanje ne isušuje niti ističe suve delove kože.

Ovo nije klasičan završni puder, translucentni, već ostavlja na koži odgovarajuću nijansu tj. ima određenu moć prekrivanja (vrlo blagu). Koristila sam ga nekoliko puta i samostalno i prijatno sam iznenađena. Prekrivanje jeste lagano, ali može da se nadogradi i da bude skoro pa srednje, posebno ako se nanese pufnom ili gušćom četkom. 

Količina od 12 grama je, koliko god da zvuči malo, nepotrošiva 🙂 Ok nije možda nepotrošiva, ali stvarno jako dugo traje. Ja ga nanosim baš svakog dana već par meseci i jedva da mogu da primetim da se nešto malo potrošilo. Dakle, skup jeste, ali je stvarno isplativ – sa prah puderima je obično tako, i zato mi nije žao kad omiljene pronadjem među hi-end brendovima jer znam da će mi dugo trajati. Plus, ovaj je stvarno poseban – daje efekat koji nisam uspela da dobijem sa mnogo jeftinijim proizvodima, a isprobala sam ih zaista mnogo.Inače, sa ovim puderom sam se srela i ranije – pre par godina sam ga imala u travel size varijanti (na gornjoj slici), i u nijansi br. 1 Mousline Pastel, ali su u toj vrsti pakovanja (koje je naravno mnooogo lakše i praktičnije za poneti) izmešane sve nijanse, i sam puder je pastelno ljubičaste boje. I to pakovanje mi je dosta dugo trajalo, a i samim proizvodom sam bila jednako oduševljena.

Na kraju, kod nas mu ne znam tačnu cenu, ali ako iskoristite neki od popusta koje povremeno daju parfimerije (psst bliži se 8. mart), verujem da se nećete pokajati. Ovo je puder koji će vam trajati, i koji će vam učiniti ten lepšim… ne znam tačno kako, ali upravo to radi 🙂

Da li ste probali ovaj puder? Koji vam je omiljeni puder u prahu?

Komentari

comments