Nije da nemam omiljeni drogerijski puder svih vremena (Revlon ColorStay), ali nekako uvek mislim kako će se nekad, negde pojaviti bolji 🙂 Bourjois Always Fabulous zvučao je kao dobar kandidat, pa sam odlučila da ga probam.

Bourjois ima dobre tečne pudere, na primer Healthy Mix, koji je možda i najpopularniji (o njemu sam pisala pre par godina). Zato nije čudo što se, kad lansiraju novi, to brzo pročuje. A nije ni čudo, s obzirom na to koliko volim puder kao vrstu šminke, što sam ugrabila prvu priliku (čitaj: baš dobro sniženje) da ga kupim i probam.

bourjois always fabulous

Bourjois Always Fabulous – nijanse

Izbor nijansi je bolji nego što smo navikli kod Bourjois, ima i fino svetlih nijansi, onih koje idu na rozikasto, ali i onih toplijih. Ja sam izabrala topliju, 310, možda malčice više žutu nego što bih volela, ali na licu izgleda okej kad se nanese.

Boja na mojoj koži oksidira dok se suši, i to za jednu nijansu sigurno. Na fotografiji ispod je puder kad ga tek nanesem (dole), i gore je kako izgleda nakon 3-4 minuta kad se osuši. Inače, nešto mi nije ok sa ovom slikom, i na njoj generalno nijansa deluje dosta tamnija nego što jeste, posebno u odnosu na kožu, ali svakako je ista ova razlika u nijansi tek nanesenog i osušenog pudera ista i u prirodi.

Tekstura

Prilično je guste teksture i lako se nanosi. Kremast je, lepo se razmazuje, i solidno je pigmentovan (srednje ka jačem), a može lepo da se nadogradi za još bolje prekrivanje. Ne suši se brzo, čak i dosta sporo, pa ima dovoljno vremena da se lepo nanese.

Izgled, postojanost

Ja moram da ga setujem zbog moje masnije t-zone. Na licu kad se nanese izgleda lepo, super pokrije pore, koža deluje fotošopirano, ali se ujedno puder dosta primećuje. Onako, vidi se da imate puder, i to ne samo izbliza. Tako lepo na mojoj mešovitoj koži on izgleda 3-4 sata, a posle toga polako nestaje sa lica. Ne mogu da kažem da masti kožu, čak kad setujem i ne prosijam brzo, ali je njegova postojanost na meni maksimum nekih 7- 8 sati, posle toga mi ostane samo u tragovima.

bourjois always fabulous

Poređenje sa REVLON Colorstay i L’Oreal Infallible 24h

Dakle, kao što sam već napisala, za nijansu više prekriva od Revlona i tekstura mu je gušća, kremastija. Preslikava se, i traje mi mnogo kraće na licu. Takodje, više se primećuje, očigledniji je kad se nanese, ali lepše izgleda recimo prvih sat vremena po nanošenju.

Na pakovanju piše da je ultra-otporan, 24h postojan (što me je najviše i privuklo da ga kupim – volim pudere koje mogu ujutru da nanesem i da do uveče ne razmišljam o njima), što na mojoj koži ne da nije slučaj, nego ni približno. Možda je ovo dobar i postojan puder za one koji imaju normalnu kožu, manje masnu t-zonu nego ja, a onima sa suvom kožom ne znam kako bi se pokazao, jer trenutno nemam suvih delova na licu na kojima bih ga testirala.

bourjois always fabulous

Loreal Infallible sam počela da koristim pre nekoliko meseci i veoma sam zadovoljna. On je dugotrajniji od ovog Bourjois, ali ipak kraće traje nego Revlon. Ima nešto slabije prekrivanje od oba rekla bih, ali se manje primećuje na licu od Bourjois i izgleda prirodnije. Sve u Svemu, Loreal mi je odmah tu negde iza Revlona na listi postojanih drogerijskih pudera za kombinovanu kožu, ali i dalje dosta daleko ispred Bourjois Always Fabulous.

Na kraju…

Zbog svega ovoga što sam mu navela kao mane (previše očigledan na licu, nedovoljno postojan) u mom slučaju Bourjois Always Fabulous definitivno nije puder za dan, ili za ceo dan, koji bi mi zamenio voljeni Revlon ColorStay. Ali lepo izgleda kad se nanese pa je dobar za posebne prilike, za veče recimo, kada puder nije očigledan kao na dnevnom svetlu i kada ne mora da mi traje baš 10 ili 12 sati.

Sve u svemu…. ne znam. Ja ga koristim povremeno, i verovatno ću ga nekad potrošiti, ali da bih ga ponovo kupila… pa nisam sigurna. Možda da mu je cena povoljnija, ali je ovaj puder nešto više od 2000 dinara, što je po meni previše za bilo koji drogerijski puder, čak i pored veoma lepog i na oko luksuznog staklenog pakovanja.

Da li ste probali ovaj puder? Kakvi su vaši utisci?


Komentari

comments