Razne proizvode iz drogerija sam koristila i isprobavala u poslednje vreme, u stvari isprobavam uvek, ali sam sad rešila i da napišem koji post o njima jer znam da volite da ih čitate. Prvi na redu je post o proizvodima za negu kose, i iako svi imamo različitu kosu i samim tim različite zahteve i potrebe, nadam se da će ovaj tekst nekima biti od pomoći.

Moja kosa je farbana u jako svetlo plavo, uvek je suva, posebno na krajevima, dok mi je teme povremeno sklono mašćenju, mada u poslednje vreme i ne toliko.

Loreal Elseve Extraordinary Oil Multi-use maska za kosu

Inače baš volim Extraordinary Oil liniju, sve što sam iz nje probala odgovara mojoj kosi. Ako imate baš suvu kosu, ovo je odlična drogerijska maska. Jako je gusta, što volim, i može da se koristi na tri načina: pre pranja kose, kao klasična maska koja se ispire, i nakon pranja kose kao leave-in tretman. Ja je koristim normalno kao masku i ostavljam je na kosi 10-15 minuta, kad imam vremena onda i duže. Posle nje je kosa fina i svilenkasta, lakše se raščešljava, a nije masna i ne otežava mi kosu uopšte, što mi je jako bitno kod maski za kosu. Sve u svemu, za jako suvu i oštećenu kosu, ovo je jedna od boljih drogerijskih maski među mnogim koje sam probala. Cena joj je oko 400-500 dinara, a ponekad bude i povoljnija kad je na popustu.

Biopoint Full Nutritive maska za kosu

Od ove maske sam dosta očekivala jer sam pročitala nekoliko pohvala na njen račun, i nisam se baš razočarala, ali ne mogu da kažem ni da me je oduševila. Za moju super-suvu kosu je Loreal Extraordinary Oil, recimo, ipak bolja. Ova maska je ok, omekša kosu, mada najbolji rezultat dobijem kada je ostavim na kosi duže, npr. sat vremena, što je vreme koje nemam uvek. Plus, cena joj je blizu 1000 dinara, na popustu bude povoljnija, ali ovo sve su razlozi zbog kojih prednost dajem maski iznad. Priznajem da je ova lepše upakovana, ali sadržaj unutra nije ništa superiorniji (bar za moju kosu) od ostalih drogerijskih maski.

Loreal Elseve Purple Shampoo – šampon protiv žutih tonova u kosi

Volim što najzad u svakom Liliju i Dm-u mogu da nađem odličan ljubičasti šampon – baš ovaj 🙂 U zavisnosti koliko ga dugo ostavim na kosi, boja je sivkastija (na nekim delovima kose koji su sedi ili jako svetli, čak i ljubičastija), pa gledam da ga rasporedim tamo gde mi je kosa više žuta, kao i da ga ne držim previše. Koristim ga svaka 2-3 pranja kose, dakle ne uvek, a mogu da kažem da mi od svih ljubičastih šampona koje sam probala, ovaj najmanje isušuje kosu. Cena mu je oko 500 dinara, često je na sniženju, i ako koristite ovu vrstu proizvoda, moja topla preporuka ide upravo njemu.

Balea parfem za kosu Bloomy Dreams i Balea 6 u 1 suvi šampon

Parfem za kosu je u obliku spreja, ima jak raspršivač, i miriše malo cvetno, malo vanilasto, u svakom slučaju lepo. Miris se ne zadržava u kosi preterano dugo, ali za cenu koja je nekih 200-300 dinara je skroz ok kad vam je potrebno malo osveženje. Inače, ništa drugo ne radi sa kosom – ne isušuje je, ne masti, ali ni neguje.

Suvi šampon sam uzela da bih, eto, isprobala nešto osim Batiste (ovde je detaljan post o njima) koji mi je uvek bio najbolji u toj kategoriji. Povoljniji je, mislim oko 300 dinara da mu je cena, jako lepo miriše i ima odličan raspršivač. Nekako je blaži od Batiste (pričam o Original i tim standardnim njegovim varijantama), potrebno ga je malo više naneti za isti efekat, ali ostavlja dosta slabiji beli trag u kosi. Sve u svemu ok je, i mislim da ću ga opet kupiti kad ga potrošim.

Loreal Botanicals Safflower Softening Ointment – leave in krema za negu kose

Hvalila sam ovu leave-in kremu za kosu na Instagramu, tamo sam joj posvetila i čitav post, a to je zato što je stvarno za moju kosu odlična. Mogla bih da kažem komotno i da mi je djup za legendarni Kerastase Ciment Thermique, a koristim je na isti način, na prosušenoj kosi pre sušenja fenom (kao zaštitu od toplote) ili kad je tretiram sa Babyliss četkom za ravnanje kose (o kojoj sam detaljno pisala na blogu). Ima zanimljiv biljni miris, potrebna je vrlo mala količina, ne masti i ne otežava kosu a čini je finom i svilenkastom. Kupila sam je već nekoliko puta, što dovoljno govori o tome koliko mi se dopada. Sad vidim da je nema na Lili sajtu, nadam se da nije prestala da se uvozi ova linija ili tako nešto, bilo bi mi baš krivo 🙁

Pantene Pro-V Volume Multiplier – sprej za volumen

I ovo je proizvod koji sam više puta pominjala na Instagramu, kupila sam ga do sada 4 puta, što se meni ne dešava često sa drogerijskim proizvodima za negu kose. U pitanju je sprej (sadrži alkohol, pa kome smeta, bolje da ga ne kupuje) koji se naprska u koren kose – ja to uradim na nekoliko razdeljaka pri vrhu glave i dovoljno mi je. Stavljam ga svaki drugi dan recimo, ili po potrebi, i kad se prosuši (par minuta) rukom malo namestim kosu i ona zaista deluje bujnije, bude malo odignuta od glave, izgleda nekako lepše. Ne znam da li ga još ima u drogerijama u ovom pakovanju, videla sam da je Pantene ubacio novi proizvod iste namene – Bamboo nešto, čini mi se, pa ću verovatno isprobati i taj novi. Dakle, ovo neće napraviti sad neku grivu od tanke kose, ali za malo dodatnog volumena na dnevnoj bazi ili za neke važne prilike, odlična stvar.

Balea Collagen Power eliksir za negu kose

Ovaj me je eliksir, ili serum, veoma prijatno iznenadio. Cena je nekih 200-300 dinara, sastav mu je odličan, i ja ga koristim kako za negu krajeva, tako i na vlažnoj, prosušenoj kosi nakon pranja. Nije uopšte mastan, što mi je super, ne oteža kosu i ne razdvoji dlaku kao silikonski serumi, ali je kosa vidno mekša, lakše se raščešlja i lepše izgleda. Takođe, nadam se da radi nešto dobro za kosu i na duže staze, ne samo kad je u pitanju trenutni izgled, ali za to bih morala još da ga koristim, pa javljam.

Aussie – Shine On, serum za negu i Aussie Scent-sational, sprej za negu i miris kose

Shine On je serum sa uljem jojobe, i nije me oduševio. Za moje pojmove je previše masnjikav, previše zamasti kosu, i ima neki dosta jak, ali malo čudan miris. Nekad ga nanesem samo mrvicu, tek da se ne baci, i samo baš na krajeve, ali generalno učinkom, ali ni teksturom, nisam zadovoljna i ne bih ga opet kupila.

Sa druge strane, ScentSational Smooth Conditioning Mist ću sigurno kupiti opet kad ga potrošim. Ima intenzivan miris (voćkasto-slatkast, svež, na neke žvakice recimo) koji se danima zadržava u kosi. U obliku spreja je, što je super lako za nanošenje, plus deluje i kao leave-in, odnosno omekša kosu i učini je lepom na dodir, a nemasan je. Odlična stvar, mada ne i neophodna 🙂 Pisala sam o njemu i na Instagramu Šminka i ostalo. Cene ovih Aussie proizvoda su po oko 900 dinara, ali sam ih uzela na popustu i koliko se sećam, nisu bili skuplji od 500.

U sledećim postovima narednih dana sa vama ću podeliti još drogerijskih proizvoda koje koristim, među kojima ima proizvoda za negu tela, lica, ali i šminke. Dotle, volela bih da pročitam vaše favorite povoljnih cena kad je u pitanju nega kose 🙂

Komentari

comments