Llums je brend koji se u Lilly drogerijama pojavio prošle jeseni, ali je tokom cele godine uvodio u svoju ponudu nove proizvode (postove u kojima sam pisala o Llums Cosmetics možete naći ovde). Pre nekoliko nedelja počela sam da testiram još jedan Llums novitet, koji će se narednih dana pojaviti u Lilly drogerijama širom Srbije: Llums True Skin tečni puder.

Prijatno sam se iznenadila kad mi je stigao paketić ovih pudera na testiranje – baš sam se pitala kad će Llums lansirati pudere, koji su moja omiljena šminka, kad – eto! 🙂

Llums obećava da True Skin puderi odgovaraju svim tipovima kože, da matiraju i ujedno hidriraju, a ja sam ih koristila nekoliko nedelja i danas sa vama delim utiske.

Llums True Skin – nijanse

Llums puderi dostupni su u 6 nijansi, koje nisu raspoređene od najsvetlije do najtamnije, već nekako drugačije, ali ću pokušati da vam prikažem svaku od njih. 

01 Mocca je najtamnija, topla nijansa

02 Biscuit je jedna od dve najsvetlije nijanse i neutralnog je podtona

03 Vanilla je druga od dve najsvetlije nijanse, ali hladnijeg podtona

04 Almond je izrazito topla, žućkasta nijansa

05 Toffee je hladnijeg podtona, dosta tamna

06 Cappuccino je takođe prilično tamna, ali neutralnog podtona.

Zastupljene su dakle, podjednako, tople, hladne i neutralne nijanse, što je dobro, ali u paleti definitivno nedostaje svetlih.

Od dve najsvetlije, ona neutralnog podtona, 02 Biscuit je moja nijansa i savršeno mi odgovara, a ja nisam previše svetla, tako da mislim da oni baš svetlog tena neće moći da pronađu boju za sebe, i nadam se da će Llums dodati još koju nijansu ovoj liniji pudera.

Što se tamnijih tiče, solidno su pokrivene razne boje tena i podtona, tako da bi svako mogao da pronađe neku za sebe, u krajnjoj liniji kombinacijom dve nijanse. 

Ne znam da li je ovo slučaj sa svim bojama, ali nijansa koju ja koristim, 02, za pola nijanse ili nijansu potamni na licu desetak minuta nakon nanošenja.

Tekstura, nanošenje, prekrivanje

Llums True Skin puderi su upakovani u jednostavne, plastične tubice. Tekstura im je srednje gusta i sasvim mala količina je potrebna za celo lice, jer se odlično nanose i lako blendaju kako prstima, tako i četkom ili sunđerčićem.

Prekrivanje im je srednje ka jačem, dosta su pigmentovani, pa bi zbog ovoga trebalo obratiti pažnju na izbor odgovarajuće nijanse. 

True Skin može lako i lepo da se nadogradi, jer se ne suši brzo, a čak i kad se nanese u više slojeva, ne daje izgled maske na licu i nije očigledno da imate tonu pudera, čak i na dnevnom svetlu, što je kod mene ogroman plus. Ako volite da puder prekrije sve flekice i manje bubuljice koje imate, ovaj je za to odličan.

Izgled i trajanje na licu

Kad je u pitanju izgled na licu, osim što nije iz aviona vidljivo da imate puder, ovaj puder daje blagi mat finiš, ali ne potpuno mat, što znači da se ne pretvara u prah niti postaje brašnjav kad ga nanesete. Daje recimo prirodan mat izgled, što je mene kao nekog sa mešovitom kožom lica i masnom t-zonom, oduševilo. Kad prođu ove vrućine moći ću da ga nosim i bez setovanja, ali sada kad je toplo i kad se tokom dana preznojim sto puta, preko njega nanesem tanak sloj transparentnog pudera.

Na licu ostaje od jutra do večeri, s tim što mu je neko optimalno trajanje, dakle vreme tokom koga izgleda skoro onako kako ste ga naneli, oko 5-6 sati. Posle toga blago nestaje sa moje masne t-zone, ali ne ostavlja fleke i skida se ravnomerno, što sasvim dobro izgleda na licu sve dok ne skinem šminku. Nos i brada mi zasijaju posle 2-3 sata, i to kad je ovako vruće, što je za moju kožu sasvim pristojno prolazno vreme, ali povremeno treba da uklonim višak masnoće maramicom ili nanesem malo prah pudera.

Volela bih da se ne preslikava (npr. na maramicu ili blot papiriće), ali to nije slučaj, mada ništa kritično – ne ostavlja tragove niti fleke kad dodirnete lice ili slično.

Ovo je moje lice bez pudera:

A ovako izgleda kad nanesem Llums True Skin (u ovom slučaju prstima, jedan sloj):

Ne ističe mi pore i bore, što mi je jako važno, ne samo kada ga tek nanesem, već ni tokom dana.

Ono što smatram vrlo bitnim je činjenica da meni ovaj puder ne isušuje kožu, čak ni delove pored nosa koji su baš skloni isušivanju (ali meni ni Revlon ColorStay za kombinovanu kožu ne isušuje kožu sad tokom leta, pa ovo možete da uzmete kao reper ako razmišljate da li da odaberete ovaj puder a koža vam ima suve ili dehidrirane delove). Videću kako će se ponašati tokom hladnijih meseci, pa ću ubaciti i utisak o tome u ovaj post.

Na licu je vrlo lagan, kad ga nosim nemam osećaj težine kakav često umeju da mi naprave puderi koji daju jače prekrivanje – još jedan plus.

Sve u svemu, oduševljena sam, posebno kad uzmem u obzir da je ovo drogerijski puder, i to jedan od najpovoljnijih. Meni je super izbor i za dan, jer lepo prekriva (a imam dosta fleka i flekica od nekih skorijih bubuljica) a ne osećam ga na licu. Jako mi je bitno da nije mnogo primetan – ne mogu da kažem da se uopšte ne vidi da imam puder, ali zaista izgleda fino i ne deluje kao da imam masku. 

Na sledećoj fotografiji je Llums True Skin posle 3 sata (tokom kojih sam se preznojila x puta) na mom licu (samo tečni, bez setovanja), a tu su i neki od Llums letnjih noviteta: duo bronzer i rumenilo, hajlajter, mat bronzer, kombinacija sive i kajsijaste pečene senke, sivi krejon, kao i rozikasti sjaj za usne:

Kome će odgovarati

Llums True Skin je idealan za one koji žele jače prekrivanje, i koji imaju kombinovanu ili normalnu kožu. Čak bih mogla da se usudim da kažem da će odgovarati i svim ostalim tipovima kože, osim nekim baš ekstremnim tipa jako suve ili jako masne. Nije težak na licu ali ima solidnu moć prekrivanja, pa ako ste u potrazi za povoljnim puderom tog tipa, mogao bi da vam se svidi. 

Poredjenje sa drugim puderima

Prema teksturi, izgledu koji daje licu, jačini prekrivanja pa čak i ponašanju tokom dana, podseća me na Revlon Colorstay za mešovitu kožu, koji je jedan od mojih omiljenih pudera 🙂 Ipak, Revlon Colorstay se duže zadržava na licu, ne preslikava se ni malo, i samo malo duže sprečava masnu t-zonu da prosija, dok Llums ima nešto jače prekrivanje. Međutim, skuplji je od Llums True Skin pudera, tako da ako ste ljubitelj Colorstay-a, bacite pogled na ovaj, mogao bi da vam se svidi.

Od drogerijskih pudera koji bi mogli mogli da budu slični True Skin-u probala sam Aurin Cover Me, koji mi se nije dopadao jer je previše očigledan na mom licu i Loreal Infallible Matte koji ima slabije prekrivanje u odnosu na Llums ali mi duže ostaje na licu.

Ako vas zanima da ga uporedim sa još nekim puderima, pišite mi u komentaru, pa ako sam probala taj neki, napisaću vam  🙂

Gde kupiti i cena

Llums True Skin puder će biti dostupan u svim Lilly drogerijama, i trebalo bi da se na policama pojavi tokom sledeće nedelje. Cena mu je 569 dinara.

 


*Post u saradnji sa Llums Cosmetics.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.