Manna je prirodna kozmetika koja nudi sapune namenjene različitim potrebama kože, kugle za kupanje, egzotične putere za negu, balzame za usne i slepoočnice, eterična i prirodna ulja za negu, a novije dodatke njihovoj kolekciji predstavljaju proizvodi sa alginitom o kojima vam danas pišem svoje utiske.

manna-1

Alginit

Na Manna web strani pišu da je alginit prava vitaminska bomba za kožu, izrazito bogat mineralima i organskim materijama: do sada je ustanovljeno da sadrži 65 elemenata, među njima i kalijum, magnezijum, cink, koji su nezaobilazni u održavanju ravnoteže vode u ćelijama, u detoksikaciji i smirivanju kože.

Paket proizvoda za regeneraciju kože sastoji se od maske sa alginitom i belim čajem, eteričnog ulja po izboru (meni je stiglo ulje čajnog drveta) i sapuna sa alginitom.

manna-8

Alginit maska za ulepšavanje

Ovo je prva maska za lice koju je formulisala Manna kozmetika – na sajtu ističu da je u pitanju čudotvorni melem koji regeneriše kožu, i da će se posle ispiranja ove maske koža izdići, procvetati i postati zdrava, mekana i ravnomerna.

Maska je upakovana u jednostavnu kutijicu koja sadrži veoma fino mleveni prah. Kašičica-dve praha sa vrlo malo vode pravi smesu (koliko je gusta zavisi od količine vode koju dodate) koja je jednostavna za nanošenje. Na licu sam je obično držala oko dvadesetak minuta, dok se ne osuši (brzina sušenja takođe zavisi od količine vode koja se doda), a skidala vodom, tj. umivanjem.

Eterično ulje čajno drvo

Uz masku sam dobila eterično ulje čajnog drveta, o čijim svojstvima možete pročitati detaljnije na njihovom sajtu, a neka od osnovnih su svakako njegovo antibakterijsko, antimikotičko i antivirusno dejstvo.

Ulje ima veoma jak, oštar i prodoran miris, pa iako se u masku dodaje tek kap, miris je prisutan i posle uklanjanja maske sa lica. Odlično je što se može koristiti i u svrhe aromaterapije, pa je par kapljica ulja u čaši vode kao miris za prostorije ili u kadi kao opuštajuća kupka sjajna stvar.

Pri kupovini ovog kompleta sa alginitom se može birati između ovog, zatim eteričnog ulja lavande, slatke narandže i limuna.

manna-4

Rezultat

Kada se maska ispere sa lica, osim karakterističnog mirisa, koža je glatka, meka na dodir ali i prilično suva i zategnuta, pa mi je neophodna neka bogata hranljiva krema iako imam kombinovanu kožu. I pored bombastičnog opisa (jedinstveno, nenadmašno, revolucionarno, fascinantno, sve sa previše uzvičnika i telešop stilom) na sajtu, nisam očekivala spektakularan efekat, pa sam maskom prilično zadovoljna.

Dakle, rezultat je solidan ali u neku ruku i očekivan od jedne glinene maske, i rekla bih da je ovo prava stvar za kombinovanu ili masnu kožu, čak i problematičnu, ali nisam sigurna da bi trebalo da je koriste oni sa osetljivom kožom. Pore su sužene i lice odlično očišćeno, a taj efekat traje i po nekoliko dana. Ipak, mislim da ovo nije nešto što bi moglo baš da regeneriše kožu – regeneracija je najčešće potrebna nekim posebnim stanjima ili osetljivoj koži, a za tako nešto alginit maska je previše jaka.

Dobra stvar je što je prah fino mleven i lako se meša sa vodom, lepo se nanosi, i što se zaista sporo troši pa će vam ova kutijica dugo potrajati, a uz dodatak eteričnog ulja koje vam prija predstavlja i sjajan opuštajući ritual.

manna-5

Zelena kutijica od recikliranog papira – Papir kreativa

Sapun alginit za regeneraciju kože

Osim alginita sapun sadrži i susamovo, kokosovo i maslinovo ulje, i dolazi u količini od 90 grama. Ne miriše previše jako, ima neutralan i nekako standardan miris prirodnih sapuna.

Upotrebljavala sam ga za umivanje, tj. za lice (iako sapune u tu svrhu koristim zaista retko), i ono je posle upotrebe sapuna savršeno čisto, ali suvo i pomalo zateže – ništa što ne može da nadoknadi neka bogatija nega nakon umivanja. Ipak sam se već posle nekoliko dana vratila na svoje standardne metode čišćenja koje nekako više prijaju mojoj koži, a sapun sam rado iskoristila za tuširanje. Možda je ovo i zbog toga što je moja koža starija pa i zahtevnija u smislu hidratacije, tako da bi ovi sapuni možda više odgovarali nekom sa masnijom ili mlađom kožom.

manna-6

Manna proizvodi deluju kvalitetno, pakovanja su vrlo simpatična, dopada mi se kako je osve to osmišljeno kao i činjenica da rade isključivo sa  prirodnim sastojcima, a jedina moja zamerka ide preterano grandioznim obećanjima za koja ne verujem da može da ih ispuni bilo koji preparat za negu, ma koliko prirodan ili kvalitetan bio.

U svakom slučaju, čitala sam sjajne recenzije o njihovim puterima tako da ću sa Manna prirodnom kozmetikom sigurnoimati još koji susret.

Manna proizvodi se mogu poručiti na njihovom sajtu, a cena ovog paketa za regeneraciju kože je 1349 dinara. Pojedinačne cene su za masku 750 a za sapun 599 dinara.

Da li ste probali nešto od Manna kozmetike? Kakvi su vam utisci? Koji biste proizvod preporučili?

*PR uzorak

Komentari

comments

12 Responses

  1. Avatar
    Olja

    Trebalo je da uzmes i neki njihov puter za hidrataciju lica posle umivanja, super su. 🙂

    Reply
  2. Avatar
    ana

    Meni nista njihovo ne odgovara (kombinovana koza) a trudila sam se, posto volim prirodnu kozmetiku. Mozda samo mango puter,svi ostali sapuni i puteri (pogotovo kokos),su mi stvorili bubuljice. Cak mi ni to ulje cajno drvo ne pomaze.

    Reply
  3. Avatar
    Nevena

    Meni su grozni njihovi sapuni, bas agresivno isuse kozu, crni za bubuljice mi je unistio lice, a probala sam i druge, nisu puno bolji. Steta, posto sve lepo izgleda.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Da, pretpostavila sam da taj za bubuljice isušuje… meni su inače sapuni prejaki za čišćenje lica, koliko god da su napakovani uljima i negujućim sastojcima, ali sam u potrazi pa se nadam da ću naići na onaj pravi 🙂

      Reply
  4. Avatar
    Jasmina

    Ja sam koristila puter od manga-stvarno je super stvarcica. Balzam za blistavi osmeh,nije los(dobro hidrira usne,ali meni licno se ne svidja tekstura,tj.tvrd je a navikla sam da balzami/puteri za usne budu mekani i lepo razmazivi).

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.