Danas vam predstavljam novitete za negu i stajling kose brendova iz Loreal Professionnel grupe: Loreal Professionnel, Matrix i Kerastase. Kao i u oblasti šminke ili nege lica, i kad je kosa u pitanju, na tržište profesionalnih preparata neprestano stižu novi, pa je ovo prilika da vas upoznam sa nekima od onih koji se koriste u frizerskim salonima.

kosa01

  Kerastase

Kerastase K je linija proizvoda za stajling kose, pandan visokoj modi – nešto kao visoka moda za vašu frizuru. Karakteriše ih velika mogućnost kombinovanja za najrazličitije look-ove uz zadržavanje potpune slobode pokreta kose, a ovo su noviteti koji su stigli i u naše salone:

kosa03

Kerastase Baume Double Je

Multifunkcionalna krema za stajling sa srednjom jačinom učvršćivanja daje matiran i struktuiran izgled sa prilagodljivim sjajem, od prirodnog do mat.  Proizvod je namenjen kratkoj i kosi srednje dužine, pa nisam imala mnogo prilike da ga isprobam i da se na mojoj kosi prikaže u pravom svetlu, ali ono što sam primetila je zanimljiva tekstura, nešto između kreme i paste, i divan miris. Cena Kerastase Baume Double Je je 2900 dinara.

kosa04

Laque Noir

Sprej sa ekstra jakim učvršćivanjem i zaštitom protiv vlage pruža dugotrajnu frizuru, trenutno se suši i daje predivan sjaj kosi. Obzirom na to da je u pitanju lak za kosu, iznenadilo me je što je ne učini previše krutom i tvrdom na dodir, a opet pomaže da frizura zadrži oblik. Miris mu je takođe divan, ozbiljan, podseća na pravi parfem i dugo se zadržava u kosi. a i pakovanje je lepo i elegantno, pa je pravo uživanje koristiti ga i zaista odaje utisak visoke mode za kosu. Cena mu je 2650 dinara.

kosa05

Matrix Biolage

Brend Biolage postoji još od 1990. godine, i odlikuje ga jedinstveni spoj sastojaka iz prirode i modernih tehnologija. Veruje u lepotu zaštite okoline i biodiverziteta. Linija za negu suve kose, Hydrasource, inspirisana je karakteristikama zadržavanja hidratacije biljke Aloe. Linija se sastoji od šampona, regeneratora, maske i Hydra-Seal spreja, koji i sam i sama isprobala.

biolage2-162112_XL

kosa06

Matrix Biolage Hydra Source Hydra-Seal sprej za kosu

je vrsta leave-in regeneratora, dakle jedan je od onih koji se ne ispiraju sa kose. Namenjen je suvoj kosi, kakva je i moja – isušena plavim nijansama farbe, a u poslednje vreme i suncem, morskom i vodom iz bazena.

Miris je prvo što se kod ovog spreja primeti – vrlo je intenzivan, ali i prijatan – nekako cvetno-osvežavajući, i veoma dugo se zadržava u kosi, što mi se posebno dopada. Tekstura je takva da se odmah upija i ne otežava i ne masti kosu, ali bih ga ipak preporučila onima koji imaju suvu kosu. Čini je glatkom i sjajnom (i mirišljavom), a olakšava i raščešljavanje. Pruža savršenu dozu hidratacije, mekoće i sjaja, a i kontroliše neposlušne dlačice, pa je zgodan i za vlažno vreme.  Jedina zamerka ide raspršivaču koji ispušta prilično uzan mlaz, pa da ne bih potrošila više preparata nego što je potrebno najčešće ga naprskam na dlan i tako rasporedim po kosi. Može se koristiti na vlažnoj kosi, osušenoj peškirom za lakše raščešljavanje i pre feniranja, a ja povremeno nanosim i na suvu, posebno na krajeve i vrlo sam zadovoljna kako se pokazao. Cena od 1500 dinara nije previsoka i obzirom da se prilično sporo troši, odnos kvaliteta i cene je odličan, zbog čega ću u budućnosti sigurno dati priliku i još nekim od Matrix preparata. Do sada sam kao leave-in regeneratore uvek koristila drogerijske brendove, ali je ovaj po onome što pruža premašio one koje sam do sada isprobala.

kosa02

Loreal professionnel Hair Chalk

Evo jednog zabavnog proizvoda iz Loreal Professionnel linije: u pitanju je privremena boja za kosu, tj. pramenove. Dolazi u šest nijansi, i može se primenjivati kako na svetloj, tako i na tamnoj kosi, s tim što će rezultat, naravno, biti drugačiji.

Hairchalk_ Green_Fotor_Collage

Za nanošenje je potrebna samo bočica sa bojom i aplikator koji je u stvari plastificirani kartončić na koji se nanese malo boje, a potom se pramen postavi između krajeva aplikatora i provuče pokretima na gore i na dole. Zatim je pramen potrebno raščešljati češljem, kako bi se boja što bolje rasporedila, a na kraju se pramen osuši ili isfenira.

loreal-kerastase-matrix-07

Boja koju sam ja isprobala je Bronze Beach – svetlucava bronzano crvenkasta. Pruža zaista intenzivnu boju, lako se nanosi, i ispira se šamponom, posle prvog ili drugog pranja (zavisno od količine boje koju ste naneli, tj. intenziteta postignute boje), tako da predstavlja jednostavan i zabavan način da dodate malo boje pramenovima.  Cena 50ml Hair Chalk boje  je 1950 dinara.

loreal-kerastase-matrix-09

loreal-kerastase-matrix-08

Osim klasičnih Kerastase linija koje sam i ranije koristila, za mene su ovo novi brendovi. Od ovih preparata sam se najviše zainteresovala za Matrix – da li ste koristili nešto od njih i imate li neki koji biste preporučili?

 

*PR uzorak

Komentari

comments

9 Responses

  1. Avatar
    Di

    Za Matrix imam samo reci hvale.
    Imam Miracle 12, kao i proizvod za zastitu od toplote. Sampon i regenerator. Radila sam i botox njihovim proizvodima vise puta i neverovatno je koliko je ucinak dobar. Inace, Miracle 12 je odlican proizvod, napravila sam uporednu sa Revlonom, hvaljenim toliko, bez prevelike potrebe, rekla bih.

    Reply
    • Zlatana
      Zlatana

      Stvarno je dobar – ja ne koristim lak cesto i to bas zbog toga sto ima obicaj da ukruti kosu previse, ali ovaj mi se bas svideo…

      Reply
  2. Avatar
    Mell's corner

    Nisam isprobala nijedan od spomenutih proizvoda ali toplo preporučujem Kerastase Forme Fatale blow dry gel! Nešto apsolutno fenomenalno, barem meni. Ja kad ga koristim kosa bude fakat kao iz salona, toliko dobro izgleda i toliko je kvalitetna na dodir da se pitam je li to uopće moja kosa 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.