Da ne bude da baš ništa nisam pripremila za blog u skladu sa danom kada pola planete pliva u srcima napravljenim od svega od čega se srce može napraviti, evo mog izbora 5 ruževa koji su otporni na sve: Valentinovu večeru, Trifunovo vino, i naravno, poljupce Gospodina Pravog 🙂

1. Sephora Lip Stain/ Lip Tint

5 karmina sephora

O Sephora Lip Stain tečnom mat ružu sam pisala još pre 5 godina na blogu!  Tada mat usne uopšte nisu bile popularne (jel verujete?), a mene je ovaj ruž opčinio upravo zato što je bio savršeno mat i veoma postojan.  Sa njim sam otkrila da mi crvena boja (03 Strawberry Kissed) na usnama uopšte ne stoji loše, a onda su isto to otkrile i moja sestra i neke drugarice, pa smo tada sve šetale sa baš ovom nijansom na usnama.  I ako niste još uvek čuli, ovih dana je Sephora proširila broj nijansi ovog odličnog proizvoda – sada ih ima ukupno 21. Woohoo!

Sephora Lip Tint je još jedna, još postojanija i totalno vodootporna boja za usne iz Sephorine radionice, a predstavljena je početkom februara. Deset nijansi, od pink do tamno ljubičastih, savršeno su prijatne i lagane na usnama (a i pored toga su mat, vrlo zanimljivo!). Nisu pigmentovane kao većina mat ruževa, više su vodnaste, ali se mogu nadograditi do veoma intenzivnih. Jedini problemčić bi mogao biti uklanjanje sa usana, jer kad ovaj tint nanesete, on jednostavno stoji. I stoji. I stoji. Ovih dana spremam detaljniji post u kome ću prikazati sve nijanse Lip tinta i preneti vam moje utiske.

2. The Balm Meet Matte Hughes

5 karmina the balm

Sve o ovom savršenom tečnom mat ružu sam napisala u prošlom postu, The Balm: Hot or Not? Ukratko, lagan na usnama, skoro da ne isušuje, ima prijatan miris na mentu, fino se nanosi, potpuno je mat, ne puca na usnama i naravno, veoma je postojan.

3. Max Factor Lipfinity

max-factor-jesen16-09

I o Max Factor Lipfinity-ju sam pisala nedavno. Ranije ga nikako nisam volela, sad mu je formula drugačija, ljudskija 🙂 prijatnija na usnama i lakša za nanošenje. Mogla bih da napišem i da je beskonačno postojan, mada nisam probala toliko da ga nosim. U svakom slučaju, ovaj ruž je sve-otporan, a sad je dostupan u još novih, lepih nijansi, od kojih je jedna brzo postala moja omiljena dnevna.

4. Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick

5 karmina golden rose

O ovim tečnim mat ruževima verovatno sve već znate, s obzirom na to da su dostupni u većini drogerija, povoljni, a i o njima je napisano mnogo recenzija. Malo pre početka godine, svoj asortiman su dopunili sa još pet lepih nijansi, tako da ih sada ima ukupno 17. Odlčna formula koja se brzo suši ali i pored toga lako i ravnomerno nanosi, plus naravno postojanost koja je na zavidnom nivou, čine ovaj mat tečni karmin definitivno jednim od onih best buy proizvoda.

5. Inglot HD Matte Lipstick

5 ruzeva otpornih na poljupce inglot

I o Inglot mat ruževima sam vam prilično skoro pisala na blogu. Izbor boja je odličan, uz 10 novih nijansi iz What a Spice kolekcije sada ih je ukupno 20. Na usnama traje veoma dugo, lako se nanosi, a HD u imenu Inglot proizvoda znači da su posebno formulisani za HD rezoluciju, snimanje i fotkanje i idealno izgledaju baš na velikom platnu, mada naravno mogu da se koriste i svakodnevno.

5 karmina 02

Najpostojaniji i najdugotrajniji od svih ovih karmina je Max Factor Lipfinity, a u stopu ga prati Sephora Lip Tint, s tim što je ovaj drugi manje intenzivne pigmentacije i vremenom bledi sa usana. Ipak, na njima ostavlja boju koja se teško skida čak i sredstvima za uklanjanje vodootporne šminke, a isti slučaj je i sa Lipfinity-jem, s tim što je njega moguće ukloniti uljanim sredstvima. Posle njih, najduže na usnama opstaje Inglot HD Matte Lipstick, a ostali su podjednako postojani, takođe na zavidnom nivou, s tim što se lakše uklanjaju kad to poželite.

Što se udobnosti na usnama tiče, kod mene ubedljivo vodi Sephora Lip Tint – plus je i slatkast 🙂 a za njim Sephora Lip Stain, The Balm Meet Matte Hughes i Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick.

Najintenzivnije pigmentovani su Sephora Lip Stain i The Balm Meet Matte Hughes, (odmah za njima je i Golden rose) i za potpunu prekrivenost usana sa njima vam je dovoljan samo jedan tanak sloj.

Koji su vaši omiljeni ruževi otporni na poljupce?

Komentari

comments

2 Responses

 1. Avatar
  Leptirica

  Odlična recenzija ali nema cijena pa me zanima koliko košta Sephora Lip Stain?
  Čini mi se kao najbolji izbor po postojanosti i udobnosti na usnama…

  Ja sam probala Auru i GR i nisam uopšte zadovoljna ni postojanošću ni formulom koja veoma isušuje (možda je GR maaalkice bolji) i za mene su to bile bačene pare. Mogla sam kupiti jedan kvalitetan koji bih koristila, ovi mi samo stoje…?

  Reply
  • Zlatana
   Zlatana

   Hvala na komentaru, Leptirice 🙂
   Sephora Lip Stain je 1400 dinara i moram da priznam da mi se od ovih svih izdvaja po odnosu cene i kvaliteta (odličan je i The Balm, ali skoro duplo skuplji i mnogo manji izbor boja ima).
   Auru i ja imam ali mi nije postojana koliko ovih 5, a GR mi je dobar, istina da malo isušuje ali dosta dugo mi ostaje na usnama, a i povoljan je. U principu svi mat karmini bar malo isušuju posle nekog vremena, samo što je kod nekih to vreme dva sata, a kod nekih pet…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.